Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φροντιστήρια Πουκαμισάς: Διασκέδαση και βιωματική μάθηση για μαθητές Δημοτικού

Ημέρα:

spot_img

Τι προτείνουν τα φροντιστήρια Πουκαμισάς για τους μαθητές του Δημοτικού; Τι είναι το «SUMMER SCHOOL»; Τι αφορά η πρόταση «Μαθήματα Δημοτικού»; Σε αυτά και άλλα ερωτήματα απαντά η διευθύντρια σπουδών των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» στην Καβάλα, κα Βασιλική Βασιλειάδου, αναλύοντας το πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών για μαθητές Δημοτικού που συνδυάζει διασκέδαση και βιωματική μάθηση μέσα από το παιχνίδι.

Bασιλική Βασιλειάδου, Μαθηματικός, Διευθύντρια Σπουδών Φροντιστηρίου Πουκαμισάς Καβάλας, κάτοχος Μ.A in education (University of Roehampton)

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν τα παιδιά Δημοτικού και οι γονείς τους;

Η περίοδος που τα παιδιά πηγαίνουν στο Δημοτικό θεωρείται ιδιαίτερα ευαίσθητη από την πρώτη έως και την τελευταία τάξη. Τα παιδιά έχουν την πρώτη τους επαφή με το σχολείο, τις ευθύνες, το διάβασμα, τους σχολικούς κανόνες και τις έντονες κοινωνικές επαφές. Για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν ισορροπημένα σε όλες αυτές τις νέες εξελίξεις στη ζωή τους χρειάζονται απόλυτη κατανόηση από τους γονείς τους και τους δασκάλους τους ώστε να νιώσουν ασφαλείς και να μπορέσουν να συνεργαστούν μαζί τους άρτια και ειρηνικά. Το Δημοτικό χτίζει βασικά θεμέλια στην εκπαιδευτική και κοινωνική ζωή ενός παιδιού οπότε η προσοχή μας και η συνεχής προσπάθεια από όλες τις πλευρές είναι επιβεβλημένη.

Τι προτείνουν τα φροντιστήρια Πουκαμισάς για τους μαθητές του Δημοτικού;

Το δημοτικό αποτελεί χωρίς αμφιβολία τη σημαντικότερη εκπαιδευτική βαθμίδα στη ζωή κάθε μαθητή καθώς εκεί αποκτά τις απαραίτητες γνώσεις για το εκπαιδευτικό του μέλλον. Όμως όλα αυτά τα χρόνια διαπιστώνουμε ότι οι μαθητές φτάνουν στο Γυμνάσιο ή ακόμα και στο Λύκειο με βασικά κενά από το Δημοτικό.

Με 31 χρόνια εμπειρίας και επιτυχιών στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχουμε δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο, καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα μαθήματα Δημοτικού Πουκαμισάς.

 Τι ακριβώς περιλαμβάνει η εκπαιδευτική σας πρόταση «Μαθήματα Δημοτικού Πουκαμισάς»;

Από το 2014 με τα μαθήματα Δημοτικού, προσφέρουμε πλήρη υποστήριξη στους μαθητές του Δημοτικού στην καθημερινή μελέτη των μαθημάτων τους ενώ παράλληλα χτίζουμε βήμα-βήμα γερές εκπαιδευτικές βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

Με λίγα λόγια, οι μικροί μας μαθητές φιλοξενούνται στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο μας κάθε μέρα την ίδια ώρα για δύο ώρες και μελετούν τα μαθήματά τους για την επόμενη ημέρα. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι δάσκαλοι που εποπτεύουν και επιμελούνται τη μελέτη των μικρών μαθητών μας βοηθώντας τους να εμπεδώσουν και να εμβαθύνουν στην ύλη, έχουν αξιολογηθεί για τη κατάρτισή τους από το πολυάριθμο ακαδημαϊκό μας τμήμα στα κεντρικά του Ομίλου μας και εκπαιδεύονται από τον Όμιλό μας συστηματικά. Είναι δάσκαλοι που δουλεύουν με πάθος και είναι αφοσιωμένοι στο εκπαιδευτικό μας λειτούργημα!

Ποιο είναι το βασικό εκπαιδευτικό σας υλικό;

Με τη σειρά βιβλίων για το Δημοτικό από τις εκδόσεις Πουκαμισάς και με τη καθοδήγηση των δασκάλων μας, οι μαθητές μαθαίνουν με τρόπο δημιουργικό και ευχάριστο, κατανοούν σε βάθος την ύλη των μαθημάτων και αφομοιώνουν την απαραίτητη γνώση, προκειμένου να προχωρήσουν χωρίς γνωστικά κενά στις επόμενες τάξεις.

Τα βιβλία των Εκδόσεων Πουκαμισάς για το Δημοτικό συμπυκνώνουν την πολύχρονη διδακτική μας εμπειρία και αποτελούν το βασικό εκπαιδευτικό υλικό της διδασκαλίας στην τάξη.

Επίσης, παρέχουμε στους μαθητές μας δωρεάν τεστ εύρεσης ταλέντων των μικρών μας μαθητών. Αυτό αποτελεί για εμάς βασικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς ανάλογα με τη προσωπικότητα του μαθητή μας προσαρμόζουμε  τη διδασκαλία μας ώστε να γίνει με πιο αποτελεσματικό αλλά και δημιουργικό τρόπο.

Σε ποια προβλήματα απαντούν τα μαθήματα Δημοτικού Πουκαμισάς;

Οι γονείς στις μέρες μας εργάζονται πολλές ώρες, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να βοηθήσουν τα παιδιά στη μελέτη τους. Αναλαμβάνουμε τη μελέτη και την προετοιμασία των μαθητών για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, απαλλάσσοντας τους γονείς από το καθημερινό άγχος του διαβάσματος των παιδιών τους για το σχολείο. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους γονείς να περνούν δημιουργικό και οικογενειακό χρόνο με τα παιδιά τους και θεωρούμε πως όλοι οι γονείς καταλαβαίνουν πόσο σπουδαίο είναι ακόμα και ένα λεπτό ελεύθερου χρόνου που αφιερώνουν στα παιδιά τους!

Επιπλέον υπάρχουν πολλοί γονείς που μπορεί να μην έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να βοηθήσουν τα παιδιά στη μελέτη τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνονται ενοχές για αυτό ή να θεωρούν ότι αφήνουν αβοήθητα τα παιδιά τους. Στο χώρο μας,  η μελέτη των μαθητών γίνεται από δασκάλους που επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια, εκπαιδεύονται και αξιολογούνται συνεχώς από τον όμιλό μας. Επομένως σε εμάς εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε απόλυτα ασφαλή «χέρια».

Επίσης, ο δημιουργικός χρόνος που οι γονείς περνούν με τα παιδιά τους είναι πολύ περιορισμένος καθώς απαιτούνται πολλές ώρες για το καθημερινό διάβασμα. Οι μαθητές τελειώνουν νωρίς τα μαθήματά τους και έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους για δημιουργική απασχόληση με την οικογένεια. Δεν πρέπει να ξεχνούμε και το γεγονός ότι το να διαβάζουν καθημερινά τα παιδιά σε συγκεκριμένες ώρες , τους βοηθά να προγραμματίζονται και να μην αφήνουν το διάβασμά τους τελευταία στιγμή, όταν είναι ήδη κουρασμένα και αγχωμένα για τη μελέτη τους.

Τέλος, η πίεση που οι γονείς ασκούν στα παιδιά τους, για να είναι διαβασμένα, συχνά δημιουργεί εντάσεις στην οικογένεια. Κοντά μας οι μαθητές προετοιμάζονται πλήρως και έτσι αποφεύγονται πιθανές διαφωνίες και συγκρούσεις μεταξύ γονιών και παιδιών.

Υπάρχουν άλλα πλεονεκτήματα που κερδίζουν τα παιδιά με τα μαθήματα Δημοτικού Πουκαμισάς;

Τα παιδιά που παρακολουθούν τα προγράμματά μας ‘’μαθαίνουν να μαθαίνουν’’. Είναι σημαντικό ότι σκοπός μας δεν είναι να τους λύνουμε τις ασκήσεις αλλά να τους δείχνουμε το δρόμο για το πως μπορούν να τις λύσουν μόνοι τους. Επίσης συστηματοποιούν το διάβασμά τους και μελετούν μεθοδικά καθώς μαθαίνουν να συγκεντρώνονται και να ολοκληρώνουν τη μελέτη τους σε συγκεκριμένο χρόνο καθημερινά. Αξίζει φυσικά να τονίσουμε ότι μαθαίνουν να προσεγγίζουν τη γνώση με κριτικό πνεύμα και καλλιεργούν τη κοινωνικότητά τους.

Τι αφορά  η καλοκαιρινή εκπαιδευτική σας πρόταση ‘’SUMMER SCHOOL’’;

Τα Μαθήματα Δημοτικού Πουκαμισάς υλοποιούν για όλες τις τάξεις δίωρες καθημερινές δραστηριότητες, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων (έναρξη 18 Ιουνίου ) και προσφέρουν έτσι, στα παιδιά έναν συνδυασμό διασκέδασης και βιωματικής μάθησης μέσα από το παιχνίδι.

Οι μικροί μαθητές θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τα κενά της προηγούμενης σχολικής χρονιάς για να ξεκινήσουν δυνατά την επόμενη, ενώ παράλληλα θα εφοδιαστούν με ποικίλες γνώσεις, τις οποίες θα έχουν αποκτήσει μέσα από μια δημιουργική διαδικασία, μακριά από την τυπική διδασκαλία του σχολείου.

Θεωρούμε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία οι μαθητές Δημοτικού κάθε ηλικίας να επιλέξουν να περάσουν ένα καλοκαιρινό μήνα γεμάτο εκπαιδευτικά παιχνίδια, ομαδικότητα, κέφι, διασκέδαση και πολλές εκπλήξεις! Έχουμε άλλωστε σκοπό  να αποδείξουμε στα παιδιά μας ότι μπορούν να συνδυάσουν καλοκαίρι, παιχνίδι και μάθημα με έναν εξαιρετικά διασκεδαστικό τρόπο.

Γιατί λοιπόν να επιλέξει κανείς το φροντιστήριο «Πουκαμισάς» ;

Διότι η εμπειρία μας τα τελευταία 31 χρόνια μας καθιστά σίγουρους για το πώς ένα παιδί μπορεί να επιτύχει τον τελικό στόχο του, τις πανελλαδικές εξετάσεις και την επαγγελματική του αποκατάσταση.

Ο όμιλός μας είναι ο μεγαλύτερος φροντιστηριακός όμιλος στην Ελλάδα, οπότε η τεράστια επαφή μας με παιδιά από όλη την Ελλάδα μας έχει διδάξει τι χρειάζεται ένα παιδί  για να αποκτήσει κίνητρα και να πετύχει. Άλλωστε κύριος στόχος μας με τα μαθήματα Δημοτικού είναι να μην επιτρέψουμε τα παιδιά να έχουν κενά στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και να μάθουν να διαβάζουν σωστά και αποτελεσματικά. Ακριβώς επειδή  γνωρίζουμε το τι θα αντιμετωπίσουν σε μεγαλύτερες τάξεις δηλ στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, είμαστε έτοιμοι να τους προφυλάξουμε από «δυσάρεστες» συνέπειες ενός μη μεθοδικού και οργανωμένου τρόπου μελέτης.

Τέλος στο φροντιστήριο μας εργάζονται δάσκαλοι και καθηγητές που με αφοσίωση, με θετική ενέργεια, υπομονή  και επιμονή είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και να οδηγήσουν τα παιδιά μας να υλοποιήσουν όσο πιο εύκολα και μεθοδικά τους στόχους τους.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με αποφάσεις του 2012 έγινε η χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης

Νίκος Καρακεϊσογλου: Τώρα τίθενται θέματα ασφάλειας για το εργοστάσιο,...

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...