Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το WWF ενημέρωσε παιδιά και γονείς για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής

Ημέρα:

spot_img

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν όσα παιδιά αλλά και γονείς επισκέφθηκαν το διήμερο 6 και 7 Νοεμβρίου 2017 την κινητή βιωματική έκθεση της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF με τίτλο «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» που φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Καπναποθήκη και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας.

Σε αυτές τις δυο μέρες τα παιδιά επισκέφθηκαν πέντε σταθμούς με παιχνίδια: Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά, στο σούπερ μάρκετ και στο ιχθυοπωλείο, μαγείρεμα στην κουζίνα και γεύμα… με έναν ουρακοτάγκο!

Χάρη στα δραστήρια στελέχη του WWF Ελλάς και τη διάθεση των εθελοντών, παιδιά και γονείς ενημερώθηκαν για την αναγκαιότητα και τα οφέλη της υγιεινής διατροφής, γνώρισαν μικρά μυστικά για μια καλύτερη ζωή κι όλα αυτά μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι που τους διασκέδασε.

Όπως αναφέρει η WWF Ελλάς ένα στα δύο Ελληνόπουλα ηλικίας 5 – 17 ετών πάσχει από παχυσαρκία, με την Ελλάδα να κατέχει θλιβερή πρωτιά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια στιγμή η κατανάλωση τροφίμων στην Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 20 – 30% του συνόλου του αποτυπώματος των νοικοκυριών στον πλανήτη, ενώ το 1/3 των τροφίμων που παράγονται σε όλο τον κόσμο πετιέται στα σκουπίδια. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η διατροφή μας – αν δεν είναι σωστή – κοστίζει στην υγεία μας αλλά και τον πλανήτη! Για αυτόν τον λόγο, το WWF Ελλάς εγκαινίασε σήμερα τη νέα πανελλήνια εκστρατεία του για τη βιώσιμη διατροφή: «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης».

Η νέα εκστρατεία του WWF Ελλάς επισκέφθηκε την Καβάλα και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας σε μια προσπάθεια ν’ αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το φαγητό και μας καλεί να μαγειρέψουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας. Τα κύρια στοιχεία της νέας αυτής εκστρατείας: ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού, η νέα ιστοσελίδα www.wwf.gr/food και μία κινητή διαδραστική έκθεση.

Η Βίκυ Μπαρμπόκα, υπεύθυνη του προγράμματος «WWF Καλύτερη Ζωή» τόνισε σε δηλώσεις της ότι «σήμερα βιώνουμε μια τεράστια πρόκληση τόσο για την υγεία μας όσο και για το περιβάλλον, αλλά ακόμη δεν την έχουμε αντιληφθεί ως κοινωνία: τη διατροφή μας. Όσο κι αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, όλες οι μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις σχετίζονται άμεσα με το… «πιάτο» μας: η υπερκατανάλωση φυσικών πόρων, ενέργειας και νερού, η αποψίλωση των δασών, η υποβάθμιση των εδαφών και η ρύπανση των υδάτων, η επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής. Μέσα από τη νέα μας εκστρατεία, έχουμε σκοπό να αναδείξουμε αυτήν ακριβώς τη σύνδεση και με βιωματικό τρόπο να μοιραστούμε με παιδιά και ενήλικες σε όλη τη χώρα αυτό που πλέον είναι σαφές σε όλον τον κόσμο: πώς ό, τι είναι καλό για την υγεία μας είναι και για το περιβάλλον».

Μεγάλος δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτής το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...