Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το 7ο Γυμνάσιο Καβάλας στο Erasmus με «Κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι»

Ημέρα:

spot_img

Την εβδομάδα 1 με 7 Μαΐου 2022, τρεις εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Καβάλας παρευρέθηκαν στην πόλη Huckehoven της Γερμανίας συμμετέχοντας σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Healthy, Fit and Never Quit», 2020-1-DE03-KA229-077159_6_.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν έξι χώρες από όλη την Ευρώπη, οι οποίες έστειλαν από τρεις εκπαιδευτικούς για την πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση, ώστε να ακολουθήσουν επιμορφωτικές συναντήσεις και ανταλλαγές μαθητών.

Οι συμμετέχουσες χώρες στο πρόγραμμα είναι οι εξής: Γερμανία (συντονίστρια χώρα), Γαλλία, Ελλάδα, Πορτογαλία,  Ρουμανία και Ιταλία. Οι συναντήσεις των μαθητών και εκπαιδευτικών ορίστηκε να γίνουν με τη σειρά που γράφτηκαν οι χώρες. Τέλη Ιουνίου θα ακολουθήσει επίσκεψη στη Γαλλία με τέσσερις μαθητές και όλοι οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν την Καβάλα τον Νοέμβριο 2022.

Βασικός στόχος όλου του σχεδίου είναι η επιμόρφωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών των έξι σχολείων σε πρακτικές σωστής διατροφής, σωματικής άσκησης, ενίσχυσης του πνεύματος και του σώματος και απόκτηση αντοχών για να ανταποκρίνονται στις αντιξοότητες της ζωής «χωρίς να τα παρατούν».

Η θεματική ενότητα της χώρας που φιλοξένησε αφορούσε στην υγιεινή διατροφή, ειδικά μέσα στα σχολικά κυλικεία. Οι συμμετέχουσες χώρες κλήθηκαν να δημιουργήσουν ηλεκτρονικό βιβλίο με συνταγές της χώρας τους για τις εξής κατηγορίες: Vegan (πλήρως χορτοφαγική), vegetarian (χορτοφαγική με τυροκομικά/αυγά), pescetarian (με ψάρι), whole food (όλων των κατηγοριών με βιολογικά προϊόντα). Οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου πρότειναν και δημιούργησαν συνταγές, από τις οποίες επιλέχτηκαν οι τέσσερις καλύτερες και δημιουργήθηκε το ebook του σχολείου (μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ). Η συνταγή που μαγειρεύτηκε στην κουζίνα/εργαστήριο του σχολείου είναι «Κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι». Σημειωτέο ότι έγιναν ανάρπαστοι από όλους τους εταίρους!

Οι εκπαιδευτικοί γενικότερα συνεργάστηκαν και αντάλλαξαν απόψεις και καλές πρακτικές, σχεδίασαν τις επόμενες συναντήσεις και συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις στις οποίες ακολούθησαν και μαθητές του σχολείου Leonardo Da Vinci της πόλης Huckelhoven Γερμανίας, όπως  ανάβαση στο βουνό των περιχώρων της πόλης, περίπατο και άθληση γύρω από τη λίμνη που βρίσκεται κοντά στο σχολείο, επίσκεψη στο γήπεδο της Borussia και ενημέρωση για την αθλητική ρουτίνα των ποδοσφαιριστών, εκπαίδευση σε κέντρο γυμναστικής, πολιτισμική επίσκεψη στις πόλεις Aachen και Κολωνία, πλοήγηση στον ποταμό Ρήνο, συμμετοχή σε δράσεις ψυχικής ανάτασης σε ναούς κα.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην πρώτη κινητικότητα ήταν οι:

  • Κιλικιάν Παναγιώτης, Φυσικής Αγωγής (Διευθυντής)
  • Σωτηρέλη Καλλιόπη, Αγγλικής Φιλολογίας (Υποδιευθύντρια, συντονίστρια προγράμματος)
  • Παπαγεωργίου Ιωάννης, Φυσικής Αγωγής

Η επίσκεψη αυτή των εκπαιδευτικών φέρνει το ελληνικό σχολείο πιο κοντά στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά σχολεία, καθιστώντας το όχι απλά μια πηγή γνώσης αλλά και αρωγό στην καλλιέργεια της συνεργασίας, της σωστής διαβίωσης και της κριτικής σκέψης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...