Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σκληραίνουν τη στάση τους νηπιαγωγοί και δάσκαλοι

Ημέρα:

spot_img

«Κλιμακώνουμε από σήμερα τον αγώνα μας, εναντίον των δυο αναίσχυντων μέτρων που προσπαθεί να προωθήσει η κυβέρνηση, δηλαδή την εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των πανεπιστημίων και την τιμωρητική διάταξη που θέλει να φέρει για τον τριετή αποκλεισμό των συναδέλφων που δεν αποδέχονται τον διορισμό τους».

Τα παραπάνω σημείωσε με έμφαση ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Τάσος Ιωαννίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Πέμπτης (23/1), πλαισιωμένος από συναδέλφους του.

«Εμείς ως δάσκαλοι και νηπιαγωγοί είμαστε αντίθετοι κι αν το υπουργείο προσπαθήσει να περάσει το εν λόγω νομοσχέδιο, θα ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου στην εκπαίδευση…»

 Αρχικά ο Τάσος Ιωαννίδης σημείωσε ότι «από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήρθε επιστολή μέσω του υπουργείου Εξωτερικών προς το υπουργείο Παιδείας, ώστε οι τίτλοι των κολεγίων να εξισωθούν με αυτούς των πανεπιστημιακών σχολών. Αυτή η οδηγία εμάς μας βρίσκει αντίθετους. Το υπουργείο Παιδείας οχυρώθηκε πίσω από αυτή την εντολή της Ε.Ε. κι έχοντας αυτό σαν επιχείρημα προχωρά στις ρυθμίσεις αυτές που είναι και αντισυνταγματικές. Εμείς ως δάσκαλοι και νηπιαγωγοί είμαστε αντίθετοι κι αν το υπουργείο προσπαθήσει να περάσει το εν λόγω νομοσχέδιο, θα ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου στην εκπαίδευση. Είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική, γιατί πρόκειται για πολιτική βούληση κι όχι για οδηγία της Ε.Ε. Δεν είναι δυνατό τα κολέγια να δίνουν τίτλους εφάμιλλους με αυτούς των πανεπιστημίων. Έχουμε κάνει ήδη δυο στάσεις εργασίας κι από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τον αγώνα μας».

«Δεν είναι θέμα μόνο των εκπαιδευτικών, αλλά αγγίζει όλη την κοινωνία, η οποία πρέπει να σταθεί αρωγός μας»

Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε ότι ο Σύλλογος κατέθεσε ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τους τέσσερις βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας, το οποίο και προωθήθηκε στην Αθήνα, ενώ τόνισε ότι ζητούν από τους βουλευτές να μη ψηφίσουν το επίμαχο άρθρο 50.

Για να καταδείξει το αντισυνταγματικό της διάταξης που προωθεί η κυβέρνηση, ο κ. Ιωαννίδης διάβασε το άρθρο 16 του Συντάγματος, επισημαίνοντας ότι η σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται.

«Ό,τι και να προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της. Για άλλη μια φορά θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ακόμη περισσότερο. Δεν είναι θέμα μόνο των εκπαιδευτικών, αλλά αγγίζει όλη την κοινωνία, η οποία πρέπει να σταθεί αρωγός μας. Δε μπορεί οι «μεγαλοκαρχαρίες» των κολεγίων να δίνουν πτυχία μη εφάμιλλα των πανεπιστημίων μας», είπε χαρακτηριστικά ο Τάσος Ιωαννίδης.

Β. Ποιμενίδης: «Τα μέτρα της κυβέρνησης αποτελούν αιτία πολέμου…»

Μιλώντας για τη διάταξη του τριετούς αποκλεισμού των εκπαιδευτικών ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε: «Κι εδώ είμαστε κάθετα αντίθετοι. Δεν είναι δυνατό κάποιος που διορίζεται τώρα να μη δεχτεί τον διορισμό του. Ένα μικρό ποσοστό, μόνο για σοβαρό λόγο, ίσως θα απορρίψουν τον διορισμό τους. Δεν είναι δυνατό όμως να αποκλείονται για μια τριετία. Αυτό είναι μια τιμωρητική διάταξη για εμάς και πρέπει να ανατραπεί και φυσικά δεν θα πρέπει να ψηφιστεί. Ο αγώνας μας στα δέκα χρόνια της κρίσης κράτησε την Παιδεία ψηλά και σε ένα καλό επίπεδο. Δεν πρέπει να μας τιμωρούν κι αυτό πρέπει το υπουργείο να το λάβει σοβαρά υπόψη του».

Από τη μεριά των εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ. ο Βασίλης Ποιμενίδης, υπογράμμισε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αποτελούν αιτία πολέμου.

«Όλα αυτά τα μέτρα κατευθύνονται από την Ε.Ε. και τα στηρίζουν όλες οι κυβερνήσεις με σκοπό την αποδυνάμωση της δημόσιας εκπαίδευσης για να δυναμώσουν το κεφάλαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...