Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Σε πλήρη ετοιμότητα για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων

Ημέρα:

spot_img

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι διευθυντές και υποδιευθυντές των δημοτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για την επαναλειτουργία τους από την 1η Ιουνίου, ενώ στις θέσεις τους θα βρίσκονται όλοι οι δάσκαλοι από την Πέμπτη (28/5).

«Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και για τα δημοτικά σχολεία, καθώς οι επιστήμονες έδωσαν το «πράσινο φως» και το υπουργείο αρχίζει και στέλνει τις εγκυκλίους και ακολουθούν συνεχώς διευκρινιστικές. Την Τρίτη 26/5 λάβαμε την εγκύκλιο για τα αντισηπτικά που θα πάρουν οι σχολικές μονάδες και τον αριθμό που θα λάβει καθεμιά εξ αυτών», επισήμανε αρχικά με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, Αθανασία Γαϊτανίδου.

 Πότε και πως θα γίνει η παραλαβή των αντισηπτικών

Σύμφωνα πάντα με την κ. Γαϊτανίδου, η παράδοση των αντισηπτικών θα γίνει πρώτα στους Δήμους και μετά στις σχολικές επιτροπές αυτών.

«Αυτή είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί με το πρωτόκολλο παραλαβής από Δήμους και σχολεία αντίστοιχα και ο αριθμός των αντισηπτικών ανάλογα με τη δυναμικότητά τους. Η Π.Ε. Καβάλας θα παραλάβει στην πρώτη δόση 565 αντισηπτικά και 234 στη δεύτερη δόση. Η πρώτη δόση είναι μέχρι 28/5 και η δεύτερη μέχρι 11/6», ανέφερε ακόμη η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας.

Σε εξέλιξη και οι εγγραφές στα σχολεία μέχρι και το τέλος του μήνα

«Οι διευθυντές με τους υποδιευθυντές είναι σε πλήρη ετοιμότητα, βρίσκονται στα σχολεία, ειδικά τώρα με τη διαδικασία των εγγραφών που είναι σε εξέλιξη μέχρι και το τέλος του μήνα. Θα φροντίσουν να τηρούνται οι αποστάσεις και όλοι οι κανόνες με το άνοιγμα των σχολείων, ενώ περιμένουμε να επιστρέψουν και οι καθαρίστριες, οι οποίες είχαν φύγει για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», ανέφερε ακόμη η κ. Γαϊτανίδου.

«Πιστεύω ότι έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς ήταν η σωστή στιγμή…»

Στο ερώτημα για το αν έπρεπε να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία στην παρούσα φάση απάντησε: «Πιστεύω ότι έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς ήταν η σωστή στιγμή. Το αποφάσισαν οι αρμόδιοι επιστήμονες, τα κρούσματα έχουν πέσει και είναι ανάγκη για τα παιδιά να έρθουν και πάλι σε επαφή με τους συμμαθητές τους. Καλύτερα τώρα λοιπόν, παρά το φθινόπωρο, ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα και να δούμε πως θα γίνει η διάταξη στις αίθουσες και πως θα τηρηθούν γενικότερα οι κανόνες».

«Συστήνουμε στους γονείς να επικοινωνήσουν με τα σχολεία μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, για να ξέρουμε το ποια και πόσα παιδιά θα γυρίσουν στις τάξεις»

«Ήδη οι γονείς επικοινωνούν με τους διευθυντές, τα τηλεφωνήματα είναι διαρκή. Την Πέμπτη (28/5) θα είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους, εκτός από αυτούς που θα πάρουν άδεια. Τα περισσότερα τηλεφωνήματα βέβαια τα δέχτηκα από εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και πρέπει να πάρουν άδεια, αλλά δεν θέλουν. Θέλουν να βρεθούν στους χώρους τους, μαζί με τα παιδιά. Συστήνουμε στους γονείς να επικοινωνήσουν με τα σχολεία μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, για να ξέρουμε το ποια και πόσα παιδιά θα γυρίσουν στις τάξεις», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις της η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Πως θα γίνει η κατανομή των μαθητών ανά τμήμα

Σχετικά με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία που θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για την 15η Ιουνίου), ενώ συνολικά για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του διδακτικού έτους θα είναι η 30η Ιουνίου. Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι συμβάσεις τους θα παραταθούν έως τις 30 Ιουνίου. Τα τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1.5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε δυο υποτμήματα, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή το ένα, Τρίτη – Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.

Διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων

Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά, προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού. Έχει προβλεφθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση και επιπλέον κονδύλια για την τροποποίηση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας, καθώς επίσης υπάρχει η δυνατότητα για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας. Προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και προβλέπεται απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων. Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών, η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία), ενώ σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών αυτών. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απουσίας μαθητή, στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί και τέλος δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...