Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρόθυμοι να εμβολιαστούν δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί

Ημέρα:

spot_img

Πάνω από το 50% των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, δήλωσαν την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, από τις αδιάθετες δόσεις των Εμβολιαστικών Κέντρων.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, η υπηρεσία του ενημερώθηκε ήδη από την περασμένη Παρασκευή (26/3) ότι και οι εκπαιδευτικοί εντάσσονται στην κατηγορία αυτών οι οποίοι εμβολιάζονται με τις αδιάθετες δόσεις των Εμβολιαστικών Κέντρων.

«Η όλη προσπάθεια είναι σημαντική, διότι θα βοηθήσει για την ασφάλεια της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών…»

 «Συγκροτήθηκε άμεσα ομάδα συντονισμού εμβολιασμών από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η οποία και συνέλεξε στοιχεία των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες, καταρτίζοντας σχετικό πίνακα ανάλογα με την ηλικία. Η ομάδα αυτή θα έχει συνεργασία με τα Εμβολιαστικά Κέντρα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και θα ενημερώνεται για τις αδιάθετες δόσεις εμβολίων και με τη σειρά της θα καλεί τους εκπαιδευτικούς μέσα από τον κατάλογο που έχει καταρτιστεί. Αντίστοιχα ο εκπαιδευτικός θα απαντά αν μπορεί να βρίσκεται τη συγκεκριμένη ώρα στο Εμβολιαστικό Κέντρο. Αν όχι, προχωράμε με τον επόμενο στην λίστα. Μόλις πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός γίνεται ενημέρωση με ηλεκτρονικό μήνυμα και σβήνεται ο εκπαιδευτικός που εμβολιάστηκε από τον κατάλογο. Η όλη προσπάθεια είναι σημαντική, διότι θα βοηθήσει για την ασφάλεια της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών. Γενικότερα ένα μεγάλο ποσοστό περιμένει τους εμβολιασμούς. Είναι ένα βήμα προς την ελευθερία, έτσι για να το συνδέσουμε και με την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Ιωσηφίδης.

«Δεν είμαι ο ειδικός για να πω αν πρέπει να ανοίξουν ή όχι τα σχολεία.  Εμπιστεύομαι τους ειδικούς κι αν αυτοί αποφασίσουν ότι είναι ασφαλές το άνοιγμα των σχολικών μονάδων θα τους ακούσουμε…»

 Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας απάντησε: «Δεν είμαι εγώ ο ειδικός για να πω αν πρέπει να ανοίξουν ή όχι τα σχολεία. Εγώ εμπιστεύομαι τους ειδικούς κι αν αυτοί αποφασίσουν ότι είναι ασφαλές το άνοιγμα των σχολικών μονάδων θα τους ακούσουμε και θα πρέπει να λειτουργήσουμε. Εμείς από την πλευρά μας αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ενημερώνουμε συνεχώς τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, ώστε να φροντίζουμε για την τήρηση των μέτρων. Να τους εφιστούμε την προσοχή κι αυτοί με τη σειρά τους στους μαθητές, ώστε να τηρούνται τα μέτρα. Νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο. Το αν θα πρέπει να ανοίξουμε είναι δουλειά άλλων να μας το πουν».

Ικανοποίηση για τη μέχρι σήμερα πορεία της τηλεκπαίδευσης

Ερωτηθείς αναφορικά με το πως κρίνει τη μέχρι σήμερα πορεία της τηλεκπαίδευσης, ο Αλέκος Ιωσηφίδης απάντησε: «Δεν υπάρχουν προβλήματα με την τηλεκπαίδευση, η οποία προχωρά κανονικά. Κάποια μεμονωμένα προβλήματα δεν είναι άξια λόγου. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και ο ξένος Τύπος έχει αναφέρει το άλμα της Ελλάδας στην τηλεκπαίδευση και πραγματικά τα έχουμε καταφέρει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό οφείλεται στην προσπάθεια του υπουργείου, αλλά και ιδιαίτερα στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών που μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες για να μπορούν να ανταποκριθούν, αλλά των μαθητών και των γονέων τους, η συμβολή των οποίων είναι μεγάλη ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όπου οι μαθητές είναι μικροί. Είναι ένας πετυχημένος συλλογικός αγώνας που αναγνωρίζεται και διεθνώς».

Και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μπορούν να εμβολιάζονται από τις αδιάθετες δόσεις

Να σημειωθεί τέλος ότι τον εμβολιασμό και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με αδιάθετα εμβόλια, προβλέπει εγκύκλιος της γενικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας, Αναστασίας Γκίκα. 

Η σχετική εγκύκλιος αναφέρει: «Προκειμένου να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών που εργάζονται στις ιδιωτικές σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων σε Εμβολιαστικά Κέντρα, παρακαλούμε να συμπληρωθούν τα κάτωθι στοιχεία στο επισυναπτόμενο υπολογιστικό φύλλο (excel), έτσι ώστε να καταρτισθεί αναλυτική κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα, αριθμό κινητού τηλεφώνου και τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α) των ενδιαφερόμενων, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος για πρώτη φόρα στον εμβολιασμό. Οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να δηλώσουν ρητώς (είτε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε με Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986) προς τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας, ότι συναινούν στην αποστολή των ως άνω στοιχείων στα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να ενεργοποιηθούν οι  Α.Μ.Κ.Α. και να καταστούν δικαιούχοι εμβολιασμού. Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω στοιχεία συμπληρώνονται από τους / τις διευθυντές των ιδιωτικών σχολικών μονάδων αποκλειστικά στη συγκεκριμένη ψηφιακή μορφή (excel) και αποστέλλονται έως την 01.04.2021. στο υπουργείο Υγείας στην ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση: emvolio.ischools@moh.gov.gr. Εκ παραλλήλου, τα ως άνω στοιχεία αποστέλλονται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης για να ενσωματωθούν στον κοινό κατάλογο που διαχειρίζεται η αντίστοιχη ομάδα συντονισμού εμβολιασμών, προκειμένου να καλούνται όλοι οι Εκπαιδευτικοί (δημόσιοι και ιδιωτικοί) κατά σειρά ηλικίας».

Από 2 Απριλίου αρχίζει ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών

Την Παρασκευή 2 Απριλίου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.

Αυτό ορίζει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, η οποία καθορίζει λεπτομέρειες για τον τρόπο κατάρτισης του ενιαίου τελικού καταλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων) και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ).

Ο κατάλογος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη 1η Απριλίου, και θα καταρτιστεί με κριτήριο την ημερομηνία γέννησης, κατά φθίνουσα σειρά ηλικίας (σε περίπτωση ίδιας ηλικίας γέννησης η ταξινόμηση θα γίνεται αλφαβητικά).

Σημειώνεται, ότι το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν από τον προγραμματισμό είναι της τάξης του 30%, σύμφωνα με όσα ανέφερε, χθες, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...