Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Περιορισμένα τα κρούσματα εποχικής γρίπης στα σχολεία

Ημέρα:

spot_img

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, προς το παρόν τουλάχιστον, στα νηπιαγωγεία και στα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, από τη δραστηριότητα της εποχικής γρίπης.

Αν και σε ορισμένα τμήματα υπάρχει αριθμός μαθητών που απουσιάζουν, εντούτοις, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» η αναπληρώτρια διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, Αθανασία Γαϊτανίδου, στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν νηπιαγωγεία ή δημοτικά σχολεία.

«Σε κάποια τμήματα, μεμονωμένα, έχουμε μικρό ποσοστό φοίτησης, αλλά δεν έχει πιστοποιηθεί ότι οι μαθητές που απουσιάζουν έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης»

«Οι ενημερώσεις που είχα από διευθυντές σχολείων και προϊσταμένους νηπιαγωγείων είναι ότι έχουμε σε κάποια τμήματα, μεμονωμένα, μικρό ποσοστό φοίτησης, αλλά δεν έχει πιστοποιηθεί ότι οι μαθητές που απουσιάζουν έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης. Για παράδειγμα με ένα νηπιαγωγείο που μίλησα πρόσφατα, από τα πέντε παιδιά που απουσίαζαν τα δυο μου είπαν ότι είναι άρρωστα, χωρίς διάγνωση γιατρού και τα τρία τα είχαν κρατήσει προληπτικά στο σπίτι οι γονείς τους», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις της η κ. Γαϊτανίδου.

«Ούτως ή άλλως Ιανουάριο και Φεβρουάριο βρισκόμαστε στην εποχή που απουσιάζουν τα παιδιά από τα σχολεία»

«Αυτά τα περί του ότι «θερίζει η γρίπη στα σχολεία», θεωρώ ότι είναι υπερβολικά, γιατί δεν ξέρουμε αν πρόκειται για γρίπη ή για μια ίωση, ένα κρυολόγημα ή ακόμη ακόμη αν ένας γονιός αποφασίζει να κρατήσει το παιδί του στο σπίτι για καθαρά προληπτικούς λόγους. Δεν έχω καμιά ενημέρωση από κανένα σχολείο ή από προϊσταμένη νηπιαγωγείου ότι αυτό το ποσοστό που λείπει έχει επίσημη διάγνωση. Ούτως ή άλλως Ιανουάριο και Φεβρουάριο βρισκόμαστε στην εποχή που απουσιάζουν τα παιδιά από τα σχολεία. Έχουμε εναλλαγές στη θερμοκρασία περιβάλλοντος, τα παιδιά ντύνονται, ιδρώνουν, ξεντύνονται κι άρα είναι ευάλωτα στις ασθένειες», τόνισε στη συνέχεια η κ. Γαϊτανίδου.

«Όταν ο αριθμός των μαθητών που απουσιάζουν γίνει πολύ μεγάλος, τότε θα ανησυχήσουμε. Προς το παρόν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος…»

«Εμείς καταγράφουμε καθημερινά τις απουσίες των σχολείων στο myschool κι ενημερωνόμαστε διαρκώς. Όταν ο αριθμός των μαθητών που απουσιάζουν γίνει πολύ μεγάλος, τότε θα ανησυχήσουμε. Προς το παρόν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Προφανώς, όταν θα απαιτηθεί, η υπηρεσία μας θα κινηθεί άμεσα ενημερώνοντας γονείς και μαθητές», δήλωσε ακόμη η αναπληρώτρια διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας.

«Τηρούνται οι κανόνες υγιεινής που στάλθηκαν στα σχολεία»

Τέλος, ερωτηθείσα για το αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής στα σχολεία της Π.Ε. Καβάλας, η κ. Γαϊτανίδου απάντησε: «Όσον αφορά τα προβλεπόμενα μέτρα, τηρούνται οι κανόνες υγιεινής που στάλθηκαν στα σχολεία και από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά και από το υπουργείο Παιδείας. Τα μέτρα αυτά τηρούνται και υπό την εποπτεία των διευθυντών και των εκπαιδευτικών των τάξεων όλων των σχολείων».

Για δυο μέρες κλειστά τα σχολεία στη Δράμα – Το ίδιο και στους Δήμους Νευροκοπίου και Προσοτσάνης

Να σημειωθεί ότι κλειστά θα παραμείνουν για δεύτερη ημέρα την Παρασκευή (31/1) τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην πόλη της Δράμας, μετά από απόφαση που έλαβαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού της εποχικής γρίπης, που τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό μικρών παιδιών. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα και ο Δήμος Προσοτσάνης είχε λάβει ανάλογη απόφαση να κλείσει τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία που λειτουργούν στα όρια ευθύνης του, καθώς η εποχική γρίπη είχε αναγκάσει πολλά παιδιά να απουσιάζουν για αρκετές μέρες από τα σχολεία τους. Επίσης, προχθές και ο Δήμος Νευροκοπίου με απόφαση του οικείου δημάρχου αποφάσισε να κλείσει τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία για δυο ημέρες.

Τι αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις απουσίες

Σύμφωνα με εγκύκλιο που έχει σταλεί από το υπουργείο Παιδείας, δίνεται η δυνατότητα με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων να καταχωρούνται, αλλά να μην προσμετρώνται οι απουσίες των παιδιών από τα μαθήματα έως και για διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών, από τον Ιανουάριο του 2020 έως και τον Μάρτιο του 2020. Η γρίπη κράτησε κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη (29/1), σε πολλές περιοχές της περιφέρειας, της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και Αττικής. Και συγκεκριμένα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία σε: Θεσσαλονίκη (Εύοσμος, Αμπελόκηποι), Έβρο, Νευροκόπι, Λαγκαδά, Καρδίτσα, Πρέβεζα, Χαλκιδική, Αλεξάνδρεια, Πεντέλη κ.α.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...