Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με νύχια και με δόντια συγκρατούν τις τιμές τα φροντιστήρια

Ημέρα:

spot_img

«Ο κλάδος μας έχει επιδείξει ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία και συνεχίζει να το κάνει και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Συγκρατήσαμε και συγκρατούμε με νύχια και με δόντια τις τιμές μας, ώστε να μην επιβαρύνουμε περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό».

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Π.Ε. Καβάλας και β’ αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Ε., Αργύρης Μυστακίδης, σε ερώτηση για το αν το κύμα ανατιμήσεων που πλήττει την χώρα, θα έχει αντίκτυπο στα δίδακτρα που καταβάλλουν οι γονείς των μαθητών που πηγαίνουν στα φροντιστήρια της Καβάλας.

«Η διδασκαλία στα φροντιστήρια της Καβάλας εξελίσσεται ομαλότατα. Δεν έχουμε προβλήματα, καθώς η προηγούμενη περίοδος μας άφησε πιο έμπειρους…»

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το πως εξελίσσεται η πορεία της διδασκαλίας στα φροντιστήρια της πόλης μας και αν γενικότερα υφίστανται προβλήματα, ο κ. Μυστακίδης απάντησε: «Η διδασκαλία στα φροντιστήρια της Καβάλας εξελίσσεται ομαλότατα. Δεν έχουμε προβλήματα, καθώς η προηγούμενη περίοδος μας άφησε πιο έμπειρους στο να μπορούμε να διαχειριστούμε περιπτώσεις εμφάνισης κρουσμάτων, τα οποία μπορούμε να υποστηρίξουμε με υβριδικό μάθημα, δηλαδή κάποια παιδιά να είναι στο φροντιστήριο και κάποια άλλα στο σπίτι τους. Έτσι κανένα δεν χάνει διδακτικές ώρες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Είναι παρήγορο το ότι δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ομαλότητα στις αίθουσες μας. Ευελπιστούμε αυτό να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα».

«Τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα που προβλέπονται – Κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για να διακόψουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού…»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Π.Ε. Καβάλας και β’ αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Ε., τόνισε πως «ούτως ή άλλως στα φροντιστήρια της πόλης μας μπαίνει ένας μικρός αριθμός ατόμων, καθώς τα τμήματα κυμαίνονται από 4 έως 6 παιδιά. Άρα δεν έχουμε θέμα μεγάλου αριθμού μαθητών σε μια αίθουσα. Τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα που προβλέπονται, δηλαδή την χρήση μάσκας, την απολύμανση των επιφανειών, τον συχνό αερισμό των αιθουσών. Όλα γίνονται με επιμέλεια και σχολαστικότητα. Κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για να διακόψουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού».

«Υπάρχει ένας  μεγάλος αριθμός μαθητών που έχει εμβολιαστεί, ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες»

Σε ερώτηση για το αν έχει εικόνα σχετικά με το αν οι μαθητές των φροντιστηρίων της Καβάλας είναι εμβολιασμένοι, ο κ. Μυστακίδης απάντησε: «Υπάρχει ένας  μεγάλος αριθμός μαθητών που έχει εμβολιαστεί, ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες και βλέπουμε ότι κάθε εβδομάδα κι ένα ακόμη παιδί έχει εμβολιαστεί, άρα προχωράει αυτό το κομμάτι. Ο εμβολιασμός έχει βρει απήχηση και βλέπω ότι το ένα παιδί επηρεάζει το άλλο θετικά. Κάθε εβδομάδα ολοένα και λιγότερα παιδιά μας δείχνουν τα αποτελέσματα των τεστ, γιατί έχουν πλέον στα χέρια τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για όσα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί, ελέγχουμε το self test που ούτως ή άλλως κάνουν για το σχολείο τους».

«Τα ποσοστά εμβολιασμού των εκπαιδευτικών των φροντιστηρίων της πόλης μας είναι συντριπτικά…»

Σε αντίστοιχη ερώτηση σχετικά με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα φροντιστήρια της Καβάλας, ο κ. Μυστακίδης απάντησε: «Τα ποσοστά εμβολιασμού των εκπαιδευτικών των φροντιστηρίων της πόλης μας είναι συντριπτικά. Δύσκολα θα βρει κανείς, ειδικά στην πόλη μας, φροντιστήριο στο οποίο να μην είναι όλοι οι διδάσκοντες εμβολιασμένοι. Στην συντριπτική τους πλειονότητα οι καθηγητές μας έχουν εμβολιαστεί, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και προσπαθώντας κι εμείς με τη σειρά μας να δώσουμε το καλό παράδειγμα στους μαθητές μας».

«Προβλέψεις για το αν θα επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση δεν μπορούμε να κάνουμε – Έχουμε μια ανησυχία, όπως όλοι οι επαγγελματίες, να μην γυρίσουμε ξανά στο κλείσιμο που θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση…»

Αναφορικά με το αν ανησυχεί για το αν υπάρχει περίπτωση τους επόμενους μήνες να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Π.Ε. Καβάλας και β’ αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Ε., τόνισε: «Προβλέψεις για το αν θα επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση δεν μπορούμε να κάνουμε, αυτό είναι αλήθεια. Έχουμε μια ανησυχία, όπως όλοι οι επαγγελματίες, να μην γυρίσουμε ξανά στο κλείσιμο που θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση. Ειδικά στο δικό μας κομμάτι βλέπουμε ότι μερικά παιδιά δεν μπορούν να ακολουθήσουν συστηματικά τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, άρα σε αυτά τα παιδιά μια τέτοια εξέλιξη θα κάνει ζημιά. Όπως έχουμε πει ξανά η τηλεκπαίδευση είναι ένα πολύ καλό εργαλείο, όμως σε επίπεδο συμπληρωματικό και για έκτακτες περιπτώσεις. Όχι για τόσο μακρά διαστήματα. Το μάθημα στην τάξη έχει χαρακτηριστικά που δεν μπορεί να μας δώσει η τηλεκπαίδευση».

«Αν ο κόσμος συνειδητοποιήσει, την ποιότητα των υπηρεσιών που μπορεί να πάρει από ένα οργανωμένο φροντιστήριο, δεν θα υπήρχε η μεγάλη διαρροή προς το παράνομο μάθημα, που είναι μια χρόνια πληγή για τον κλάδο μας…»

Τέλος, ο κ. Μυστακίδης στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», αναφέρθηκε και στο θέμα των παράνομων μαθημάτων (ιδιαίτερα) σημειώνοντας σχετικά: «Αν ο κόσμος συνειδητοποιήσει, την ποιότητα των υπηρεσιών που μπορεί να πάρει από ένα οργανωμένο φροντιστήριο το παιδί του, την πολύπλευρη υποστήριξη του παιδιού, όχι μόνο στο εκπαιδευτικό κομμάτι, αλλά στη συμβουλευτική και στον επαγγελματικό προσανατολισμό, αν πραγματικά το κάνει, δεν θα υπήρχε η μεγάλη διαρροή προς το παράνομο μάθημα, που είναι μια χρόνια πληγή για τον κλάδο μας. Έχει πολλές ηθικές παραμέτρους το θέμα αυτό, που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους οι γονείς. Δίνουν παράδειγμα στα παιδιά τους όταν τους παρέχουν αυτήν την υπηρεσία. Πρέπει να αποκτήσουμε κουλτούρα στήριξης των νόμιμων επιχειρήσεων. Αυτό τους βοηθά όλους. Και οι συνάδελφοι που για διάφορους λόγους κάνουν ιδιαίτερα, θα έβρισκαν πιο εύκολα εργασία στις μονάδες μας, θα είχαν ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία. Είναι ένα πολυδιάστατο πρόβλημα που πρέπει να τονιστεί σε όλες του τις διαστάσεις».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...