Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά

Ημέρα:

spot_img

Με καλύτερους οιωνούς από τις προηγούμενες χρονιές και με κάποια μικρά ζητήματα που αντιμετωπίζονται σχετικά εύκολα, άρχισε τη Δευτέρα (11/9) η νέα σχολική χρονιά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αρχίζει μια πάρα πολύ καλή σχολική χρονιά, με την έννοια ότι η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών είναι στις θέσεις τους», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, Κώστας Μπαντίκος.

Τους 120 φτάνει ο αριθμός των αναπληρωτών που ήρθαν φέτος στην Π.Ε. Καβάλας 

«Προκύπτουν καθημερινά κάποια μικροπροβλήματα, όπως ατυχήματα ή ασθένειες συναδέλφων, που ανατρέπουν τον αρχικό προγραμματισμό μας, αλλά είναι περιπτώσεις ελάχιστες. Θα τις διαχειριστούμε και πιστεύω μέσα στην εβδομάδα, με μια παρέμβαση από πλευράς μας, θα καλύψουμε τα θέματα που παρουσιάστηκαν. Οι δάσκαλοι είναι όλοι στις θέσεις τους. Προέκυψαν σε τέσσερις νηπιαγωγούς τα προβλήματα που προαναφέραμε κι έτσι προχωρήσαμε σε μια προσωρινή αναστολή, δυο ή τριών ημερών του ολοημέρου, κυρίως εκεί που έχουμε λίγα παιδιά. Άπαντες οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων είναι στις θέσεις τους και κάνοντας το ωρολόγιο πρόγραμμα στο σύνολο του με τις ώρες που έχουμε διαθέσιμες, αυτό μπορεί να είναι βιώσιμο. Είναι μια χρονιά που ξεκινά πολύ καλύτερα από τις προηγούμενες, με καλύτερους οιωνούς. Όπως είναι αναμενόμενο σε έναν τόσο μεγάλο οργανισμό καθημερινά προκύπτουν ζητήματα κι είμαστε υποχρεωμένοι να τα διαχειριζόμαστε», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Μπαντίκος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ο αριθμός των αναπληρωτών που ήρθαν φέτος στην περιφερειακή μας ενότητα φτάνει τους 120.

Επίκειται η μεταστέγαση του ειδικού σχολείου στο 20ο δημοτικό στο Περιγιάλι

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, τόνισε ότι για πρώτη φορά φέτος στην ειδική αγωγή έχουν καλυφθεί πλήρως το ειδικό σχολείο και τα τμήματα ένταξης.

«Υπολείπονται δυο θέσεις, τις οποίες έχουμε τρόπο να καλύψουμε. Επίκειται η μεταστέγαση του ειδικού σχολείου στο 20ο στο Περιγιάλι. Με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει εκεί κτηριακά, το ειδικό σχολείο που είναι ένα ιδιαίτερο σχολείο, θα λειτουργήσει καλύτερα. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 25 Σεπτεμβρίου. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια, καθώς πολλά χρόνια το ειδικό σχολείο ήταν σε χώρο που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις», επισήμανε σχετικά ο Κώστας Μπαντίκος.

Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρχει πλήρης εικόνα για τα όποια προβλήματα έχουν οι σχολικές μονάδες σε κτηριολογικό επίπεδο

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το κτηριολογικό των σχολικών μονάδων, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, απάντησε: «Όπως άκουσα από την δήμαρχο, ο δήμος έκανε το σχεδιασμό του και προσπάθησε να ιεραρχήσει τις ανάγκες. Σε γενικές γραμμές έχουν γίνει παρεμβάσεις. Από την πλευρά μας είχαμε συνάντηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους ζητήσαμε να μας επικαιροποιήσουν τα κτηριολογικά τους θέματα. Εικόνα στο τι προβλήματα έχουν απομείνει, θα έχουμε εντός των ημερών, ώστε στη συνέχεια να κάνουμε τις ανάλογες παρεμβάσεις».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...