Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΔΙ.ΠΑ.Ε.: Τελικός στόχος η ηγεμονία της Θεσσαλονίκης

Ημέρα:

spot_img

«Αυτό που μας δημιουργεί κακή εντύπωση είναι η τάση που φαίνεται ότι υπάρχει για να συρρικνωθεί ο κόμβος Καβάλας του ΔΙ.ΠΑ.Ε., να ακολουθήσει των Σερρών και τελικά να ηγεμονεύσει ο κόμβος της Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι κάτι που δεν είναι αποδεκτό! Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει».

Τα παραπάνω τόνισε με έμφαση, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο κοσμήτορας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Καβάλας, Αθανάσιος Μητρόπουλος, σχετικά με το θέμα που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία και αφορά την πρόταση για κατάργηση του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών που λειτουργεί στον κόμβο Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.).

«Αυτό που μας ξένισε είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον όλοι όσοι είμαστε μέσα από το ΔΙ.ΠΑ.Ε., θα έπρεπε να καταψήφιζαν μια τέτοια πρόταση. Αντιθέτως είδαμε ότι οι συνάδελφοι από τη Θεσσαλονίκη ψήφισαν να καταργηθεί το εν λόγω Τμήμα!»

 Αναφερόμενος αρχικά εν τάχει στο πως ανέκυψε το όλο ζήτημα, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε: «Έγινε μια πρόταση εκ μέρους της διοίκησης, δηλαδή του προέδρου του Ιδρύματος, για την κατάργηση του Τμήματος Φυσικής από τη Σχολή Θετικών Επιστημών στην Καβάλα. Αυτό που μας ξένισε είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον όλοι όσοι είμαστε μέσα από το ΔΙ.ΠΑ.Ε., δηλαδή κοσμήτορες, μέλη ΔΕΠ, που είναι μέλη του ΔΙΠΑΕ, θα έπρεπε να καταψήφιζαν μια τέτοια πρόταση. Αντιθέτως είδαμε ότι οι συνάδελφοι από τη Θεσσαλονίκη ψήφισαν να καταργηθεί το εν λόγω Τμήμα! Αυτό δείχνει για εμάς μια διάθεση, κατά κάποιο τρόπο, να συρρικνωθεί η Σχολή μας ή ακόμη και να ξηλωθεί, οπότε αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να δούμε κι άλλες εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις».

Το Τμήμα Φυσικής, έχει περίπου 800 φοιτητές, ενώ αν προστεθούν κι αυτοί από το παλιό Τμήμα Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών τότε ανέρχονται σε περίπου 1.200

 «Ο πρόεδρος του Ιδρύματος είναι εξωτερικός, είναι ένας ομότιμος καθηγητής κι ας πούμε ότι κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να γίνει το ένα ή το άλλο από τις συζητήσεις που έχει δεξιά κι αριστερά. Αλλά όταν έρχεται μια τέτοια πρόταση κι έρχεται το ίδιο σου το «σπίτι» και ψηφίζει εναντίον σου, σημαίνει ότι κάτι άλλο βαθύτερο συμβαίνει, κάποιο άλλο είναι το πρόβλημα», συμπλήρωσε σχετικά ο κοσμήτορας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Καβάλας.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μητρόπουλο, το Τμήμα Φυσικής που λειτουργεί στην Καβάλα, έχει περίπου 800 φοιτητές, ενώ αν προστεθούν κι αυτοί από το παλιό Τμήμα Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών τότε ανέρχονται σε περίπου 1.200.

«Είναι λογικό να υπάρχει πρόταση για κατάργηση, την ώρα που το Τμήμα έχει προτείνει μεθόδους αναδιάταξης και αναδιάρθρωσης του και τόσα άλλα πράγματα; Άρα σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο…»

«Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στα παιδιά κι όχι μόνο σε αυτά, αλλά μια γενικότερη αναστάτωση και στην πόλη γιατί είναι και το δεύτερο Τμήμα της Σχολής που καταργείται, αφού αρχικώς είχαμε ένα Τμήμα Γεωλογίας το οποίο όμως δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ κι ακολούθως εμφανίζεται τώρα πρόταση να κλείσουμε το Τμήμα Φυσικής. Αν είναι έτσι ας κλείσουμε όλη τη Σχολή στο τέλος έτσι όπως το πάμε. Αυτό που μας ξένισε πάρα πολύ και γι’ αυτό υπάρχει αυτή η αντίδραση, είναι πως δεν είναι δυνατόν να έρχεται ο κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών από τη Θεσσαλονίκη, ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης και ο κοσμήτορας των Γεωτεχνικών Σπουδών και να ψηφίζουν να κλείσει το Τμήμα Φυσικής. Είναι λογικό την ώρα που το Τμήμα έχει προτείνει μεθόδους αναδιάταξης και αναδιάρθρωσης του και τόσα άλλα πράγματα; Άρα σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο», δήλωσε ακόμη στον «Ε» ο Αθανάσιος Μητρόπουλος.

«Δεν ξέρω αν είναι αναπόφευκτο ή όχι κάτι τέτοιο, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητη μια τέτοια απαράδεκτη στάση που επέδειξαν οι συνάδελφοι μας από τη Θεσσαλονίκη…»

 Ερωτηθείς σχετικά με το ποιες είναι οι κινήσεις που θα κάνει ο κόμβος Καβάλας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. σχετικά με το μείζον αυτό θέμα, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε: «Αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να δούμε εναλλακτικές λύσεις και μια από αυτές είναι να ξεκινήσουμε κάποιες διερευνητικές επαφές με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για να δούμε που βρισκόμαστε».

Σχετικά με το αν θεωρεί αναπόφευκτο το κλείσιμο του Τμήματος Φυσικής τόνισε: «Δεν ξέρω αν είναι αναπόφευκτο ή όχι κάτι τέτοιο, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητη μια τέτοια απαράδεκτη στάση που επέδειξαν οι συνάδελφοι μας από τη Θεσσαλονίκη. Εμείς δεν ψηφίσαμε να κλείσει κανένα τμήμα της Θεσσαλονίκης, δεν ψηφίσαμε να μεταφερθεί τίποτα από πουθενά».

«Είναι όλοι στο πόδι γιατί αυτό που μας δημιουργεί κακή εντύπωση είναι η τάση που φαίνεται να υπάρχει να συρρικνωθεί ο κόμβος Καβάλας…»

 Σε ερώτηση για το αν έχει ζητηθεί βοήθεια από τους τοπικούς βουλευτές ή άλλους φορείς, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε: «Γίνονται πολλές κινήσεις αυτή τη στιγμή που δεν είναι ανακοινώσιμες. Αυτό που ανακοίνωσε όμως ο δήμος Καβάλας είναι ότι την Τρίτη στις 7 το απόγευμα θα γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να πάρει θέση ο δήμος. Σιγά σιγά παίρνουν θέση κι άλλοι οργανισμοί, βουλευτές κλπ. Είναι όλοι στο πόδι γιατί αυτό που μας δημιουργεί κακή εντύπωση είναι η τάση που φαίνεται να υπάρχει να συρρικνωθεί ο κόμβος Καβάλας. Αυτό είναι κάτι που δεν είναι αποδεκτό, θα πρέπει να το αντιληφθούν και οι συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης ότι δεν πρόκειται να ηγεμονεύσουν εις βάρος των υπόλοιπων κόμβων. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Για τον απλούστατο λόγο ότι οι κόμβοι ήταν ήδη αυτοτελείς οργανισμοί, είχαν τις δυνατότητές τους κλπ.».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...