Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διαχειριστικό πρόβλημα στο άνοιγμα των φροντιστηρίων

Ημέρα:

spot_img

Με θετικό μάτι καταρχήν, αλλά και προβληματισμό, «βλέπει» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Καβάλας, Αργύρης Μυστακίδης, το άνοιγμα των φροντιστηρίων από τη Δευτέρα (10/5), μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

«Το άνοιγμα κρίνεται θετικό καταρχήν, καθώς το περιμέναμε πως και πως. Θεωρούμε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες μπορούμε με ασφάλεια να επιστρέψουμε στις αίθουσες, όπως το είχαμε αποδείξει άλλωστε και τον Σεπτέμβριο, πολύ δε περισσότερο τώρα που έχουμε και τα self tests στα οποία υποβάλλονται όλοι οι μαθητές», τόνισε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα στον «Ενήμερο» ο κ. Μυστακίδης.

«Δημιουργείται ένα διαχειριστικό πρόβλημα, καθώς είναι δύσκολο ένας καθηγητής να περνάει από την ώρα που κάνει δια ζώσης μάθημα στο εξ αποστάσεως μάθημα…»

«Η αντίρρηση και ο προβληματισμός μας έχει να κάνει με το αποσπασματικό άνοιγμα, με το οποίο ερχόμαστε αντιμέτωποι, καθώς αυτό αφορά μόνο τους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Μας δημιουργεί δηλαδή ένα διαχειριστικό πρόβλημα, καθώς είναι δύσκολο ένας καθηγητής να περνάει από την ώρα που κάνει δια ζώσης μάθημα στο εξ αποστάσεως μάθημα. Αυτό το είδαμε στο σχολείο και το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι φροντιστηριακές μονάδες, γιατί δυστυχώς δεν μπορούν να μας υποστηρίξουν τα δίκτυα του internet, ώστε να μπορούν ταυτόχρονα πάρα πολλοί καθηγητές από μια φροντιστηριακή μονάδα να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την επόμενη ώρα να κάνουν δια ζώσης μάθημα στην Γ’ Λυκείου», επισήμανε σχετικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Καβάλας.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα θα επιστρέψουν και οι υπόλοιπες τάξεις στις αίθουσες…»

«Υπάρχει λοιπόν ένα θέμα, το οποίο προσπαθεί ο κάθε συνάδελφος να το διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα κι εφόσον δούμε ότι με το άνοιγμα των σχολείων δεν επιδεινώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, να μπορέσουμε να επιστρέψουμε και με τις υπόλοιπες τάξεις οπότε το έργο μας να γίνεται απρόσκοπτα στις αίθουσες. Θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με όλες τις τάξεις και για παιδαγωγικούς λόγους, ώστε να έχουμε ένα ομαλό κλείσιμο, εκπαιδευτικά, της σχολικής χρονιάς, να γίνουν κάποιες απαραίτητες επαναλήψεις, κάποια διαγνωστικά τεστ για να δούμε σε ποιο επίπεδο έχουν φτάσει τα παιδιά, να μετρήσουμε δηλαδή την αποτελεσματικότητα όλης της προηγούμενης περιόδου», συμπλήρωσε ακόμη ο Αργύρης Μυστακίδης.

«Δυστυχώς δεν έχουμε καθόλου δεδομένα, δεν υπάρχει το αντίστοιχο ΦΕΚ που να περιγράφει τις διαδικασίες για το άνοιγμα. Αναμένουμε κι εμείς…»

«Αυτό θα θέλαμε να είχε συμβεί. Καλοδεχούμενο βέβαια το άνοιγμα, δεν μπορούμε να είμαστε αρνητικοί απέναντι σε αυτό, αλλά θα μπορούσε να υπάρχει μια εξέλιξη που θα μας ικανοποιούσε περισσότερο και θέλω να πιστεύω ότι όσο προχωράμε θα το δούμε κι αυτό να υλοποιείται», τόνισε σχετικά.

Ερωτηθείς για το αν είναι ξεκάθαρη η εικόνα της λειτουργίας των φροντιστηρίων από την ερχόμενη Δευτέρα (10/5), ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Καβάλας, απάντησε: «Δυστυχώς δεν έχουμε καθόλου δεδομένα, δεν υπάρχει το αντίστοιχο ΦΕΚ που να περιγράφει τις διαδικασίες για το άνοιγμα. Αναμένουμε κι εμείς. Άκουσα από την υφυπουργό Παιδείας ότι πιθανά θα άνοιγε η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους μας, ώστε να μπορούν να προμηθεύονται τα self tests. Δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση. Η Δευτέρα είναι πολύ κοντά και σαφέστατα όλο αυτό δημιουργεί μια ανησυχία στον κλάδο, καθώς υπάρχουν πολλά ερωτήματα συναδέλφων που αφορούν το πως θα υλοποιηθεί η όλη διαδικασία. Είμαστε σε αναμονή».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...