Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διαμαρτυρία της Β΄ τάξης Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Καβάλας για την σύμπτυξη τμημάτων

Ημέρα:

spot_img

Αποχή από τα μαθήματα ξεκίνησαν οι μαθητές της 2ας Λυκείου του 2ου  ΓΕΛ Καβάλας, αντιδρώντας στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την σύμπτυξη τμημάτων.

Παράλληλα απέστειλαν την παρακάτω επιστολή:

Εμείς οι μαθήτριες και μαθητές της Β τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συμπτύξεις των τμημάτων.

Τα τελευταία δύο χρόνια καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες για να ανταπεξέλθουμε στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που δημιούργησε ο κορωνοϊός.

Ακολουθούμε σχολαστικά τα μέτρα της κυβέρνησης, φορώντας μάσκες, έχοντας ανοιχτά τα παράθυρα ακόμα και τον χειμώνα και κρατώντας τις αποστάσεις. Θα περίμενε κανείς πως το υπουργείο Παιδείας θα εκτιμούσε τον αγώνα όλων μας, και θα μας βοηθούσε με όποιον δυνατό τρόπο.
Αντ’ αυτού, το υπουργείου με το νέο μέτρο συγχώνευσης των τμημάτων κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Συγκεκριμένα με το νέο μέτρο συγχώνευσης τοποθετούνται 26-27 μαθητές σε αίθουσες οι οποίες δεν έχουν το απαιτούμενο μέγεθος, όχι μόνο υπό συνθήκες πανδημίας, αλλά και υπό κανονικές. Ο αριθμός των 27 μαθητών ανά τμήμα είναι απογορευτικός για την διεξαγωγή μαθήματος, καθώς ο καθηγητής αδυνατεί να δώσει στον κάθε μαθητή την προσοχή που χρειάζεται, και απλούστερα επικρατεί χάος.

Ειδικότερα, στην αίθουσα πληροφορικής θα αναγκαστούμε να μοιραζόμαστε 3 άτομα τον ίδιο υπολογιστή. Επίσης, η ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση, πως η συγκεκριμένη οδηγία δόθηκε σε σχολεία που έχουν τμήματα που απαρτίζονται από επτά και δέκα μαθητές δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από την πραγματικότητα, καθώς  τα τμήματα του σχολείου μας αποτελούνται από 18 μαθητές έκαστο. Είναι απαραίτητο τέλος, να αναφέρουμε πως ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού αυξάνεται κατά πολύ, ειδικότερα με το νέο μέτρο 50%+1 για το κλείσιμο ενός τμήματος, όπου θα πρέπει να βγουν θετικοί 14 μαθητές σε ένα τμήμα.

Το υπουργείο Παιδείας οφείλει να αναγνωρίσει πως οι μαθητές και οι καθηγητές  δεν είναι απλά αριθμοί στο eclass, πως οι αποφάσεις του δεν μπορούν να γίνονται μόνο βασιζόμενοι σε νούμερα, και πως οι προσπάθειές μας για την αναθεώρηση της εντολής έχουν την στήριξη και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, αλλά και των καθηγητών. Η υποστήριξη τους σε συνδυασμό με τις πολλές κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα κατά της εντολής, μας δίνουν το δίκαιο να συνεχίσουμε έως ότου λάβουμε μια απάντηση.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β΄τάξης του 2ου ΓΕΛ Καβάλας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...