Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δηλώσεις του Απ. Βαγενά για την κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο του Λιμένα

Ημέρα:

spot_img

Επαναλειτούργησαν την Δευτέρα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια με την δια ζώσης εκπαίδευση.

Ο προϊστάμενος της Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Βαγενάς σε δηλώσεις του αναφέρει πως «ξεκίνησε σχεδόν το σύνολο των σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης με εξαίρεση το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Λιμένα τα οποία την Κυριακή κατελήφθησαν από τους μαθητές. Είναι ενημερωμένες οι τοπικές αρχές και από κει και μετά περιμένουμε πως θα χειριστούν τα πράγματα. Δεν γνωρίζω, είπε ο κ Βαγενάς, όπως δεν γνωρίζουν και οι καθηγητές πως μέσα σε περίοδο κορωνοϊού μπορούν οι μαθητές να κάνουν καταλήψεις, όπως δεν ξέρουμε τι έκαναν, αν φορούσαν μάσκες, αν έκαναν πάρτι ή οτιδήποτε άλλο που γίνεται μέσα σε μια κλειδωμένη αίθουσα. Όμως υπάρχουν νόμοι που πρέπει να τηρηθούν. Η συνεργασία μας με την Εισαγγελία είναι άριστη και γι αυτό είχαμε ελάχιστες καταλήψεις, αφού ο Εισαγγελέας και η Αστυνομία κάνουν την δουλειά τους. Όμως πρέπει να είμαστε πάντα σε εγρήγορση γιατί δεν μπορεί να ισχύει άλλος νόμος για τον ένα τόπο και άλλος για τον άλλον. Πρέπει τα σχολεία να είναι ανοικτά, αυτή είναι η πάγια θέση μας.

Είδα στο  YouTube που ανέβασαν βίντεο κάποιοι κουκουλοφόροι και είπαν ότι φοβούνται τον κορωνοϊό και δεν θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία. Όμως η πολιτεία είναι αυτή που παίρνει αποφάσεις. Αυτή την στιγμή παρανομούν  και όχι μόνο σε επίπεδο κατάληψης. Αυτά τα φαινόμενα τα αντιμετωπίζουμε με παιδαγωγικούς τρόπους, αλλά αυτή την στιγμή  υπάρχει μια κινητή υγειονομική βόμβα μέσα εκεί. Κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι, πως είναι και αν τηρούνται μέτρα. Απορώ με τους γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να κάνουν καταλήψεις, Υπέχουν ποινικών ευθυνών  οι γονείς αυτοί. Από την Κυριακή που έγινε αυτή η κατάληψη δεν ασχολούμαστε με τίποτα άλλο. Δεν μπορούν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και οι γονείς των σχολείων του Λιμένα να τα επιτρέπουν όλα αυτά.

Κατά τα άλλα τα σχολεία άνοιξαν κανονικά, οι διευθυντές μερίμνησαν για να είναι όλα στην εντέλεια, οπότε τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά και ευχόμαστε να συνεχιστούν όλα κανονικά για να μην έχουμε κρούσματα. Διότι η υγεία είναι μεν το ύψιστο αγαθό, αλλά είναι και η οικονομία και οι δουλειές των γονιών τους και όλων μας.

Στις τάξεις τώρα μετέχουν όσοι ήταν μέχρι τώρα κανονικά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να  κτίσουμε σε ένα χρόνο διπλάσια σχολεία  γι’ αυτό λέμε ότι είναι πολύ σημαντικό οι μαθητές να τηρούν τα μέτρα. Και όποτε τηρούνται  έχουμε αποτέλεσμα θετικό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...