Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απεργία εκπαιδευτικών ως απάντηση στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Ημέρα:

spot_img

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (9/6), στην πλατεία Καπνεργάτη.

Η κινητοποίηση εντασσόταν στην κοινή απόφαση της Ο.Λ.Μ.Ε. και της Δ.Ο.Ε. από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα για 24ωρη απεργία την Τρίτη (9/6), ως αντίδραση στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που ψηφίζεται στη Βουλή την Τετάρτη (10/6).

Τ. Ιωαννίδης: «Εδώ και πάνω από έναν μήνα είμαστε στους δρόμους, λόγω του πολυνομοσχεδίου που δεν καινοτομεί και δεν φέρνει ρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Παιδεία…»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Τάσος Ιωαννίδης, στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπογράμμισε: «Ανταποκρίθηκαν οι συνάδελφοι στην κινητοποίηση, αν και θα θέλαμε λίγο περισσότερη συμμετοχή. Εδώ και πάνω από έναν μήνα είμαστε στους δρόμους, λόγω του πολυνομοσχεδίου που δεν καινοτομεί και δεν φέρνει ρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Παιδεία. Είναι ένα νομοσχέδιο που πρέπει να αποσυρθεί, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ψηφιστεί. Η Κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας έφεραν το πολυνομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας, δεν έγιναν οι απαιτούμενες επαφές με την εκπαιδευτική κοινότητα. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εκπαιδευτικοί κρατήσαμε το σχολείο ζωντανό. Αυτό θα κάνουμε πάντα, αυτό ξέρουμε. Όμως εφόσον το υπουργείο μας έχει απέναντί του, θα μας βρει κι εμάς αντίθετους στις αποφάσεις που θέλει να υλοποιήσει. Γι’ αυτό κι εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας».

Β. Ποιμενίδης: «Το νομοσχέδιο που θα ψηφίσουν την Τετάρτη (10/6) στη Βουλή, να γνωρίζουν καλά ότι θα μείνει πουκάμισο αδειανό. Δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ στην πράξη…»

Από τη μεριά του ο Βασίλης Ποιμενίδης, εκ μέρους του Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών Καβάλας, επισήμανε: «Για μια ακόμη φορά, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές βρισκόμαστε στον δρόμο για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση. Ο αυταρχισμός, ο μη δημοκρατικός τρόπος σκέψης, λειτουργίας, όλη αυτή η επιβολή, η οποία υπάρχει εκ μέρους τους, δεν μας κάμπτουν. Το νομοσχέδιο που θα ψηφίσουν την Τετάρτη (10/6) στη Βουλή, να γνωρίζουν καλά ότι θα μείνει πουκάμισο αδειανό. Δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ στην πράξη. Χτυπάει παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά, μορφωτικά δικαιώματα παιδιών, αναπλήρωτών, μόνιμων εκπαιδευτικών, δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Θα το ανατρέψουμε να είναι σίγουροι. Θα είμαστε συνέχεια στους δρόμους, δεν τους φοβόμαστε, δεν θα τους αφήσουμε να το εφαρμόσουν».

Σ. Τότης: «Η απόφαση των προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. της χώρας είναι ένα «όχι» στο πολυνομοσχέδιο, γιατί κρίθηκε ως αντιεκπαιδευτικό σε πολλά σημεία»

Τέλος, ο πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας, Σωτήρης Τότης, ανέφερε: «Η απόφαση των προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. της χώρας είναι ένα «όχι» στο πολυνομοσχέδιο, γιατί κρίθηκε ως αντιεκπαιδευτικό σε πολλά σημεία. Μεταξύ αυτών είναι οι κάμερες στις τάξεις, τις οποίες δεν δεχόμαστε σε καμιά των περιπτώσεων, όχι λόγω φόβου, αλλά για την προστασία των ίδιων των παιδιών και του χώρου της τάξης, η οποία είναι ένα ιερό σημείο. Από εκεί και πέρα είναι η αξιολόγηση κι όλα αυτά κρίθηκαν από τους συναδέλφους ως αντιεκπαιδευτικά και καλούμε το υπουργείο να συζητήσει με τις Ομοσπονδίες μας, για να βρεθεί κάποια λύση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...