Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανησυχία των ΑμεΑ Καβάλας για το Γυμνάσιο – Λύκειο Ειδικής Αγωγής

Ημέρα:

spot_img

Από τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Καβάλας εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Πριν 1 ½ χρόνο περίπου, ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια υλοποίησης ενός χρόνιου αιτήματος γονέων παιδιών με Αναπηρία δια μέσω του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Π.Ε Καβάλας για την ίδρυση Γυμνασίου – Λυκείου Ειδικής Αγωγής στην πόλη μας.

Στην προσπάθεια μας αυτή στάθηκαν συμπαραστάτες και αρωγοί διάφοροι φορείς και υπηρεσίες της πόλης μας όπως Β’θμια Εκπαίδευση, Δήμος Καβάλας, Ιατρική Εταιρία και οι τοπικοί βουλευτές της πόλης, οι οποίοι υποστήριξαν με θέρμη εξ αρχής το συγκεκριμένο αίτημα προκειμένου να βρεθεί τρόπος υλοποίησης του.

Η δημοσίευση του ΦΕΚ 2513 τ.Β’ 12/8/2016 της ίδρυση Γυμνασίου – Λυκείου Ειδικής Αγωγής, ήταν μια ανάσα ανακούφισης και αισιοδοξίας για όλα τα παιδιά με Αναπηρία και Μαθησιακές δυσκολίες της ΠΕ Καβάλας και των οικογενειών τους, που αναγκάζονταν να μετακινούνται καθημερινά στην διπλανή πόλη της Δράμας προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Με μεγάλη μας ανησυχία όμως, διαπιστώνουμε ότι παρόλο που ο Σεπτέμβριος οδεύει προς το τέλος του, ακόμα δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος χώρος στέγασης του συγκεκριμένου Ειδικού Σχολείου που θα πληροί τις προϋποθέσεις παρακολούθησης των μαθημάτων τους.

Παρόλο που η φετινή χρονιά για τους μαθητές χωρίς αναπηρία ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου και το κουδούνι χτύπησε ξανά σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για τους μαθητές όμως με αναπηρία του συγκεκριμένου Ειδικού Σχολείου όχι μόνο δεν έχει ηχήσει ακόμη αλλά είναι αμφίβολο για το αν και το ποτέ θα συμβεί αυτό.

Την αρχική αισιοδοξία και χαρά, έρχεται να την διαδεχθεί η αμφιβολία και ο προβληματισμός για το αν τελικά θα ξεπεραστούν όλα τα επί μέρους προβλήματα στο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει και στενεύει, ολοένα περισσότερο, μέρα με την ημέρα.

Η ευκαιρία για την πόλη μας είναι μεγάλη, το στοίχημα ακόμη μεγαλύτερο, οι ευθύνες πέφτουν βαριές στους ώμους των υπευθύνων με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν..είναι στο χέρι σας να μην αφήσετε την ευκαιρία να χαθεί, κάνοντας το πρόβλημά μας, δικό σας σπεύδοντας τάχιστα να βρείτε την καλύτερη δυνατή λύση ώστε η σχολική χρονιά για τους συγκεκριμένους μαθητές και τις οικογένειες τους να μην γίνει εφιάλτης.

Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες τους δεν είναι πολίτες 3ης κατηγορίας έχουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την δέουσα προσοχή και ευαισθησία που τους αρμόζει δίνοντας τους την δυνατότητα και την ευκαιρία μέσω της εκπαίδευσης για την ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο ώστε να ελαχιστοποιείται το φαινόμενο της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού τους.

Γι’ αυτό λοιπόν, μεριμνήστε να μην μας απογοητεύσετε, αλλά φροντίστε την αρχική χαρά και αισιοδοξία να την κάνετε γιορτή..

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...