spot_img

Τα 30 φτάνουν τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Π.Ε. Καβάλας

Ημέρα:

Άλυτα παραμένουν, ακόμη και σήμερα, δυόμιση μήνες μετά το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αφού πολλά σχολεία υπολειτουργούν, λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Σε μια δύσκολη περίοδο για την δημόσια εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε στο  αμφιθέατρο του διοικητηρίου, η γενική συνέλευση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο εδώ και πολλά χρόνια.

«Η παρουσία των συναδέλφων στην γενική μας συνέλευση ήταν πολύ μεγάλη κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που μας δίνει ώθηση, σαν διοικητικό συμβούλιο, να συνεχίσουμε. Η αλήθεια είναι ότι δυόμιση μήνες μετά το πρώτο κουδούνι, τα προβλήματα στα σχολεία παραμένουν τεράστια, καθώς στην ουσία υπολειτουργούν! Για πρώτη φορά φέτος την ημέρα του αγιασμού κάποια σχολεία δεν άνοιξαν, λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά και κάποια από αυτά συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να μην λειτουργούν», επισήμανε, με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

Νέο «τσεκούρι» στην χρηματοδότηση για τα σχολεία

Παράλληλα, ο κ. Μουμτσάκης σημείωσε ότι για φέτος τα χρήματα που προορίζονται για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι ακόμη λιγότερα, ενώ αναφέρθηκε και στο συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών υπογραμμίζοντας ότι είναι αδύνατο να βρίσκεται δάσκαλος μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας στα 67 του χρόνια.

«Αυτές τις ημέρες κατατίθεται στην Βουλή ο προϋπολογισμός και θα συζητηθούν τα κονδύλια που θα δοθούν στην εκπαίδευση. Μελέτη δείχνει ότι για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα κονδύλια είναι κατά 65 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα. Αυτό δημιουργεί αυτόματα επιπλέον προβλήματα. Εκτός από αυτό το ζήτημα της χρηματοδότησης  στην γενική μας συνέλευση συζητήσαμε για τα πολλά κενά στα σχολεία, το θέμα της ειδικής αγωγής, αυτό της επιμόρφωσή μας, η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια δεν υφίσταται, όπως επίσης και για το συνταξιοδοτικό, το οποίο μας καλεί μέχρι τα 67 χρόνια μας να βρισκόμαστε μέσα στην αίθουσα και να διδάσκουμε, κάτι που δεν μπορεί να γίνει λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος μας», ανέφερε σχετικά ο κ. Μουμτσάκης.

Τα 30 φτάνουν τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Π.Ε. Καβάλας

Ερωτηθείς τέλος, σχετικά με τον αριθμό των κενών στα σχολεία της Π.Ε. Καβάλας, ο  Απόστολος Μουμτσάκης απάντησε: «Τα κενά στην περιοχή μας αυτήν την στιγμή ανέρχονται στα 30 και αφορούν δασκάλους, νηπιαγωγούς και ειδικότητες. Σε πανελλαδικό επίπεδο τα κενά ανέρχονται στις 3.000. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτερα από άλλες περιφερειακές ενότητες, όπου τα κενά είναι περισσότερα. Τα όσα ακούστηκαν στην γενική συνέλευση θα μεταφερθούν στην Αθήνα. Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να παλέψουμε όλα αυτά που γίνονται καθημερινά σε βάρος μας».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Άννα Καραγκιοζίδου: Θέλω να παλέψω για το τώρα και το αύριο των παιδιών μας

«Ζητώ την εμπιστοσύνη των συνανθρώπων μου, η οποία είναι...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές Περιηγήσεις»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές...

Κώστας Μορφίδης: Ελπίζουμε σε νέα περίοδο από εδώ και πέρα

«Έτσι κι αλλιώς είναι μια νέα σελίδα η εκλογή...

Τροχαίο ατύχημα στο Παληό

Δύο οχήματα συγκρούστηκαν το απόγευμα της Τρίτης στον δρόμο...

Περιοδεία του Σάββα Μιχαηλίδη στην αγορά της Χρυσούπολης

Το πρωί της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2023 βόλτα στην...

Με το κλιμάκιο της ΝΔ στους δήμους Παγγαίου και Νέστου ο Ζησίμου

Την περιφερειακή ενότητα Καβάλας επισκέφτηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας,...

Έργα για την αξιοποίηση του δεξιού αναχώματος του Νέστου

Ξεκίνησε ο καθαρισμός της βλάστησης του δεξιού αναχώματος στον...

Ένα σύγχρονο πεντάστερο κάμπινγκ στον «Μπάτη»

Για την πορεία υλοποίησης του μεγάλου project – επένδυσης...