Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Στην αντεπίθεση το ΔΙΠΑΕ για το Τμήμα Γεωλογίας

Νάσος Μητρόπουλος: Θα ανακοινώσουμε έκθεση βιωσιμότητας ώστε να φανεί ότι είναι απαραίτητο...»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (Πανεπιστημιούπολη Καβάλας), έθεσε στον αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Αντωνιάδη, αντιπροσωπεία του Ιδρύματος, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν το πρωί της Δευτέρας (18/11) στο γραφείο του κ. Αντωνιάδη.

Ο κοσμήτορας του ΔΙ.ΠΑ.Ε., Νάσος Μητρόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, για την υποδοχή της αντιπροσωπείας του Ιδρύματος, τόνισε ότι η επίσκεψη επικεντρώθηκε στα ζητήματα που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα η Σχολή Θετικών Επιστημών.

«Μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανακοινώσουμε και την έκθεση σκοπιμότητας ― βιωσιμότητας για το Τμήμα Γεωλογίας, ώστε να φανεί πλήρως για ποιον λόγο είναι απαραίτητο…»

«Το κυριότερο είναι ότι χρειαζόμαστε να κάνουμε κάποια διαμόρφωση εσωτερικών χώρων διδασκαλίας, επομένως θα εξεταστεί αυτό το αίτημά μας και εν συνεχεία θα το θέσουμε υπόψη και του περιφερειάρχη για να δούμε πως μπορούμε να το οργανώσουμε. Το δεύτερο θέμα ήταν ότι δεσμευτήκαμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανακοινώσουμε και την έκθεση σκοπιμότητας ― βιωσιμότητας για το Τμήμα Γεωλογίας, το οποίο το υπουργείο θέλει να το αναστείλει και θα το δώσουμε στη δημοσιότητα, ώστε να φανεί πλήρως για ποιον λόγο είναι απαραίτητο ένα Τμήμα Γεωλογίας στην Καβάλα, η οποία είναι η μοναδική περιοχή της Ελλάδας που έχει πετρέλαια», ανέφερε στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Μητρόπουλος.

Ακόμη δεν υπάρχουν πινακίδες που να οδηγούν στο πανεπιστήμιο!

«Επομένως χρειάζεται ένα πλήρες οικοσύστημα, μαζί δηλαδή με το Ινστιτούτο Πετρελαίου που έχει το Πανεπιστήμιο, μαζί με το νέο τμήμα Μηχανικών Πετρελαίου, που θα αρχίσει να λειτουργεί σιγά σιγά στα αγγλικά. Χρειάζεται και το Τμήμα Γεωλογίας, ώστε να κλείσει το οικοσύστημα του πετρελαίου και το τρίτο θέμα είναι μια σειρά από ζητήματα καθημερινότητας που μας απασχολούν. Για παράδειγμα ακόμη δεν υπάρχουν πινακίδες που να οδηγούν στο πανεπιστήμιο! Βέβαια για αυτό δεν φταίει η αντιπεριφέρεια, αλλά εν πάση περιπτώσει είναι ένα θέμα για το οποίο διαμαρτυρόμαστε», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Μητρόπουλος.

«Πρέπει να υπάρξει μια εξωστρέφεια όλων των θεσμικών φορέων για το ΔΙ.ΠΑ.Ε., να το κάνουμε ακόμη πιο γνωστό, όχι μόνο στην Περιφέρειά μας, αλλά και πανελλαδικά…»

«Δέχτηκα τους εκπροσώπους του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με τους οποίους έχουμε μια άριστη συνεργασία. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, πιστεύει στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. και για αυτόν τον λόγο χρηματοδοτεί με ένα ποσό της τάξεως των 7 εκατομμυρίων ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014 ― 2020, την αγορά μιας σειράς σημαντικών εξοπλισμών που χρειάζεται το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Από εκεί και πέρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το Τμήμα Γεωλογίας και νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει μια εξωστρέφεια όλων των θεσμικών φορέων για το ΔΙ.ΠΑ.Ε., να το κάνουμε ακόμη πιο γνωστό, όχι μόνο στην Περιφέρειά μας, αλλά και πανελλαδικά, γιατί οι σχολές Θετικών Επιστημών ήδη λειτουργούν και το Φυσικό και το Χημικό. Νομίζω ότι αξίζουν μια καλύτερη μεταχείριση από την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και από τους φοιτητές, οι οποίοι σκοπεύουν να μπουν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα», επισήμανε στις δηλώσεις του από τη μεριά του ο Κώστας Αντωνιάδης.

Διαφημίσεις