Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ομαλά συνεχίστηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις στην Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Ομαλά κύλησε η πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων της Π.Ε. Καβάλας, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Οι μαθητές προσήλθαν το πρωί της Παρασκευής (8/6) στα δέκα εξεταστικά κέντρα της Π.Ε. Καβάλας, με το ποσοστό αποχής να είναι ιδιαίτερα χαμηλό, κοντά στο 3%, αφού από τους 1.035 μαθητές δεν προσήλθαν οι 32, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας Απόστολος Βαγενάς.

«Οι εκπαιδευτικοί κάνουν τη δουλειά τους άριστα και άψογα σε μια διαδικασία που κατά τεκμήριο στη συνείδηση του ελληνικού λαού κρίνεται ως η πλέον αδιάβλητη που υπάρχει…»

Διαφορετική ήταν η κατάσταση με την αποχή την πρώτη ημέρα των εξετάσεων για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. όπου το ποσοστό άγγιξε το 40% καθώς από τους 295 δεν προσήλθαν οι 85.
«Όσον αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις στην Π.Ε. Καβάλας, όλα μέχρι σήμερα κυλούν ομαλά και είναι υπό έλεγχο, καθώς οι εκπαιδευτικοί κάνουν τη δουλειά τους άριστα και άψογα σε μια διαδικασία που κατά τεκμήριο στη συνείδηση του ελληνικού λαού κρίνεται ως η πλέον αδιάβλητη που υπάρχει κι αυτό είναι επίτευγμα των εκπαιδευτικών που μετέχουν στη διαδικασία. Στα δέκα εξεταστικά κέντρα τα πάντα λειτούργησαν ομαλά και ευελπιστούμε ότι με την κατάθεση ψυχής των εκπαιδευτικών και τη βοήθεια του Θεού θα πάνε όλα καλά μέχρι και το τέλος των πανελληνίων εξετάσεων, για να φύγει και το άγχος από τα παιδιά», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Βαγενάς.

Τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι μαθητές των Γενικών Λυκείων

Το θέμα που «έπεσε» στη Νεοελληνική Γλώσσα για τους μαθητές των ΓΕ.Λ. ήταν για την Παιδεία και την Εκπαίδευση, ένα άρθρο του Δημήτρη Μαρωνίτη για το Βήμα της Κυριακής. Από τους μαθητές ζητήθηκε να γράψουν ένα άρθρο για την σχολική τους εφημερίδα σχετικά με τον μορφωτικό ρόλο του σχολείου στον 21ο αιώνα.
Βατό κρίθηκε το θέμα της έκθεσης, με το οποίο σηκώθηκε σήμερα η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων. Οι εξεταζόμενοι κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με το αν το σχολείο οφείλει, παράλληλα με την εκπαιδευτική, να ασκεί και την παιδευτική λειτουργία, ενώ πρότειναν τρόπους με τους οποίους εκπαιδευτικοί και μαθητές/μαθήτριες μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του παιδευτικού χαρακτήρα του σχολείου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...

«Περπατάει» το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Επιτυχημένο χαρακτήρισε το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου της...

Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις για ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ξεπερασμένο πλέον το οργανόγραμμα του 2012 Οι απαιτήσεις για ιατρικό...

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε: Ανησυχία για την εργασιακή ασφάλεια των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν μαθητές σε εκδρομές αντιμετωπίζονται ως...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει οριστικά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για φέτος!»

Σε επιτόπια επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 19 Απριλίου...

Πυρκαγιά στο γυάλινο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/4/2024) στο γυάλινο...