Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Μαρία Πολυμέρου: Αναγκαίο το κλείσιμο των σχολείων στη Θάσο

Ημέρα:

Επιτακτική ανάγκη, ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, χαρακτηρίζει το κλείσιμο των σχολείων στη Θάσο, η περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μαρία Πολυμέρου.

Με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» η κ.  Πολυμέρου επισημαίνει ότι ένα διάστημα δύο τουλάχιστον εβδομάδων, θα μπορούσε να εξομαλύνει την κατάσταση, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι η έξαρση κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο νησί εντοπίζεται στις σχολικές μονάδες.

«Το πρόβλημα εντοπίζεται ξεκάθαρα στα σχολεία. Από εκεί ξεκίνησε κι από εκεί μεταδίδεται με ραγδαίους ρυθμούς, οπότε είναι ανώφελο να παραμένουν ανοιχτά…»

«Θα ήταν προτιμότερο να είχε επιβληθεί από την αρχή ένα σκληρό lockdown σαν αυτό της Αθήνας, γιατί έτσι θα είχαν κλείσει και τα σχολεία, κάτι που τόσο πολύ ζητάμε τις τελευταίες ημέρες. Είναι επιτακτική ανάγκη να κλείσουν τα σχολεία, διότι το πρόβλημα εντοπίζεται ξεκάθαρα εκεί. Από εκεί ξεκίνησε κι από εκεί μεταδίδεται με ραγδαίους ρυθμούς, οπότε είναι ανώφελο να παραμένουν ανοιχτά. Βέβαια οι περισσότεροι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, όμως αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνουν μαθήματα, αφού οι δάσκαλοι είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν. Η κατάσταση έχει περιπλακεί αρκετά. Ο καιρός βοήθησε κάπως, μιας και ο δήμαρχος πήρε την απόφαση να κλείσει τα σχολεία για μια εβδομάδα λόγω παγετού, αλλά και πάλι δεν είναι αυτή η λύση στο πρόβλημα. Επαναλαμβάνω είναι επιτακτική ανάγκη να κλείσουν τα σχολεία για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Διαφορετικά θα έχουμε θέμα. Ήδη υπάρχει θέμα που θα μεγαλώνει όσο περνά ο καιρός και τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα. Τουλάχιστον για ένα διάστημα δύο εβδομάδων θα πρέπει να κλείσουν, ώστε να εξομαλυνθεί η υγειονομική κατάσταση του νησιού», επισημαίνει σχετικά η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση».

«Το «κοκκίνισμα» του νησιού δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική έγινε – Απλά κλείσαμε το νησί από τις 6 το απόγευμα – Αποτέλεσμα δυστυχώς δεν υπάρχει»

Ειδικότερα για το γεγονός ότι η Περιφερειακή Ενότητα Θάσου πέρασε στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας εδώ και λίγες ημέρες, η Μαρία Πολυμέρου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το «κοκκίνισμα» του νησιού δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική έγινε. Το θέμα εστιαζόταν από την αρχή για αυτό το κύμα της πανδημίας στις σχολικές μονάδες του νησιού. Παραμένουν όμως ανοιχτές παρά το «κόκκινο». Άρα τι κάναμε; Απλά κλείσαμε το νησί από τις 6 το απόγευμα και μετά. Δεν έχει αλλάξει κάτι όμως και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την απόφαση, γιατί αποτέλεσμα δυστυχώς δεν υπάρχει».

«Υπάρχει μεγάλη αμφιβολία και επιφυλακτικότητα για το καλοκαίρι και τον οργανωμένο τουρισμό…»

 Αναφορικά με τον τομέα του τουρισμού και το τι περιμένουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτόν για τη φετινή τουριστική περίοδο, η κ. Πολυμέρου τονίζει: «Είμαστε στα τέλη Φεβρουαρίου, μπαίνουμε στην άνοιξη και θα έπρεπε να έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για τη νέα σεζόν. Όμως κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει. Κανένας δεν έχει και τη διάθεση έτσι όπως είναι η κατάσταση. Προέχει φυσικά το υγειονομικό κομμάτι, το οποίο πρέπει να εξομαλυνθεί και μετά να δούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι. Δεν μπορούμε να έχουμε ακόμη σαφή εικόνα. Υπάρχει μεγάλη αμφιβολία και επιφυλακτικότητα για το καλοκαίρι και τον οργανωμένο τουρισμό. Για τον τουρισμό δε από τα χερσαία σύνορα, εκεί δεν έχει γίνει καμιά πρόοδος και είμαι επιφυλακτική στο αν θα είναι ανοιχτά τα σύνορα και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα γίνει αυτό. Δεν θέλουμε να τα ανοίξουμε και να λέμε ελάτε με όποιες επιπτώσεις θα έχει αυτό υγειονομικά. Όλα πρέπει να γίνουν σωστά τόσο για τα σχολεία, όσο και για το άνοιγμα του τουρισμού».

«Είμαι πολύ επιφυλακτική για το αν θα καταφέρουμε φέτος το καλοκαίρι να πιάσουμε έστω το 50% του 2019»

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα μπορούσε να επιτευχθεί ο στόχος της κάλυψης του 50% της τουριστικής κίνησης σε σχέση με την εξαιρετική χρονιά του 2019, η περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απαντά: «Είμαι πολύ επιφυλακτική για το αν θα καταφέρουμε φέτος το καλοκαίρι να πιάσουμε έστω το 50% του 2019. Σίγουρα δεν θα είναι όπως πέρυσι τα πράγματα, δεν θα το αντέξει κι η αγορά άλλωστε να είναι σαν το καλοκαίρι του 2020, γιατί τότε οι επιχειρήσεις θα έχουν τεράστιο πρόβλημα. Ουσιαστική κίνηση, με βάση το καλό σενάριο, πιστεύω ότι θα δούμε μέσα στον Ιούνιο».

«Δεν έχω δει να πιέζει η διοίκηση της Π.Α.Μ.Θ. προς κάποια κατεύθυνση ούτε για το υγειονομικό κομμάτι, αλλά ούτε και για τον τουρισμό…»

 Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει τη στάση της διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τόσο στο υγειονομικό, όσο και στο τουριστικό κομμάτι, η Μαρία Πολυμέρου υπογραμμίζει στις δηλώσεις της στον «Ενήμερο»: «Δεν έχω δει να πιέζει η διοίκηση της Π.Α.Μ.Θ. προς κάποια κατεύθυνση ούτε για το υγειονομικό κομμάτι, αλλά ούτε και για τον τουρισμό. Απλά έγινε ένας απολογισμός για τον τουρισμό, δεν έχει γίνει κάτι άλλο, ούτε κάποια δήλωση είδα. Μπορεί η Θάσος να έχει πρόβλημα και η Καβάλα σιγά σιγά, αλλά δεν είναι μόνο αυτές οι Περιφερειακές Ενότητες. Και στις υπόλοιπες υπάρχουν κρούσματα που ανεβαίνουν. Θα έπρεπε να υπάρχει κάποια πίεση στην κυβέρνηση για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από την διοίκηση της Περιφέρειας, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε δει κάτι συγκεκριμένο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανδρικό χάπι αντισύλληψης – Πώς λειτουργεί

Ένα μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα. Πειράματα υποδεικνύουν ότι...

Συμβουλές για να μην γερνάει ο λαιμός σας

Ο λαιμός είναι μια περιοχή του σώματός μας όπου...

Νέο ενδοσκοπικό σύστημα εντοπίζει τους καρκίνους με ακρίβεια 90%

Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για...

Μάνθος Κλεανθίδης: Έχουμε έναν πολύ δυναμικό Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου...

Θα στενάξει η Καβάλα από το κυκλοφοριακό το καλοκαίρι

Νίκος Ίμβρος: Για μας τους κατοίκους της πόλης, έτσι...

Όλα είναι έτοιμα για την 19η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Πανέτοιμη δηλώνει, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Μαυρομμάτη, η...

Εντός των ημερών θα πληρωθούν οι υπάλληλοι των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα...