Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

«Καοϋμποϊλίκια» με τα self test στα σχολεία δεν περνάνε

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σήμερα έγινε η επανέναρξη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή των μαθητών που ήρθαν στα σχολεία, παρ’ όλες τις δυσκολίες που είχαν με τις πλατφόρμες συμπλήρωσης του self test και αναγκάστηκαν να κάνουν χειρόγραφα την βεβαίωση τους και δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα, όπως αναφέρει ο προϊστάμενος της Β/θμιας Εκπαίδευσης νομού Καβάλας κ. Απόστολος Βαγενάς.

«Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο το self test και μπορούν οι μαθητές να έχουν μια μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι είναι αρνητικοί. Τα μαθήματα γίνονται κανονικά μέχρι την παραμονή των πανελλαδικών εξετάσεων οπότε μετά θα μπούμε στην διαδικασία αυτών των εξετάσεων.

Ακούστηκε ότι κάποιοι γονείς απείλησαν με μηνύσεις τους διευθυντές των σχολείων αν βάλουν με το έτσι θέλω τα παιδιά τους να κάνουν τεστ. Ο καθένας όμως μπορεί να απειλεί και να λέει ότι θέλει. Το θέμα είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει δώσει εντολή στους κατά τόπους εισαγγελείς να χειρίζονται το θέμα όπως πρέπει. «Καοϋμποϊλίκια» δεν περνάνε, παρά μόνο καθαρές κουβέντες και σοβαρά πράγματα. Αν δεν θέλουν να κάνουν τα τεστ οι μαθητές δεν θα γίνονται δεκτοί στα σχολεία. Αν κάποιος θέλει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του μπορεί να καθίσει στο σπίτι του. Όποιος συγχρωτίζεται με άλλους ανθρώπους οφείλει να τους σέβεται. Μια τάξη που έχει 20 μαθητές δεν μπορεί οι 19 να έχουν κάνει το τεστ και ο ένας να τους βάζει σε κίνδυνο. Δεν το συζητάμε αυτό. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, αλλά δεν συζητάμε τίποτα παραπάνω. Είναι ενημερωμένες και οι αστυνομικές και οι εισαγγελικές αρχές και κανείς δεν θα μπει στο σχολείο χωρίς να εξεταστεί πρώτα», τόνισε ο κ Βαγενάς.

spot_img

Διαφημίσεις