Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Καθυστερεί η κατανομή των χρημάτων στα σχολεία

Ημέρα:

Συνάντηση με το νέο πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Καβάλας, Θόδωρο Τζατζάρη, είχαν χθες το μεσημέρι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα το αίτημα του Συλλόγου για την άμεση καταβολή των χρημάτων που προορίζονται για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Ε.Κ., Απόστολος Μουμτσάκης, τα χρήματα που έλαβε ο δήμος από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα έπρεπε ήδη να είχαν μοιραστεί στα σχολεία, ώστε να αποπληρωθούν χρέη από το προηγούμενο διάστημα, αλλά και να αγοραστούν νέα υλικά, που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία της εκάστοτε σχολικής μονάδας.

Πρόταση από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών, ώστε τα χρήματα να μοιράζονται ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών και τις ιδιαιτερότητες που έχει το κάθε σχολείο

«Το θέμα μας είναι η κατανομή των χρημάτων στα σχολεία. Από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν φτάσει κάποια χρήματα, τα οποία έχει αποδεχθεί ο δήμος Καβάλας και θα έπρεπε ήδη να έχουν μοιραστεί στις σχολικές μονάδες, για να μπορέσουμε να καλύψουμε μ’ αυτά τι ανάγκες των σχολείων μας, κυρίως σ’ αναλώσιμα υλικά. Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης και τα είδη καθαριότητας έχουμε βρει τρόπο και πληρώνονται. Αυτά τα χρήματα λοιπόν πρέπει να φτάσουν άμεσα στα χέρια των διευθυντών των σχολικών μονάδων ή στις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων, για να μπορέσουν να πληρώσουν κάποια χρέη που έχουν από το προηγούμενο διάστημα και να μπορέσουν ν’ αγοράσουν υλικά, ώστε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας μέσα στην τάξη. Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχαμε κάνει μια πρόταση για τον τρόπο που θα θέλαμε να μοιράζονται αυτά τα χρήματα, ανάλογα δηλαδή με το πόσους μαθητές έχει το κάθε σχολείο και τις ιδιαιτερότητές του. Είχαμε κάνει μια συμφωνία με τον προηγούμενο πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής, είχαμε βρει δηλαδή τη χρυσή τομή, είχαν παρθεί κάποιες αποφάσεις, βλέπω όμως ότι με τον νέο πρόεδρο δεν τηρούνται αυτά, γι’ αυτό και ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση, για να δούμε πως θα δοθεί λύση», επισήμανε στις δηλώσεις του στον «Ε», ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Στόχος η συνάντηση με τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών των δήμων Παγγαίου, Νέστου και Θάσου

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι ίδιο και στους υπόλοιπους τρεις δήμους της περιφερειακής μας ενότητας, καθώς, όπως είπε, κι εκεί δεν γίνεται σωστά η κατανομή.

«Ο κάθε δήμος ακολουθεί τη δική του μέθοδο. Θα θέλαμε να συναντηθούμε με τους εκεί προέδρους των Σχολικών Επιτροπών για να μπορέσουμε να συζητήσουμε και να βρούμε τελικά την καλύτερη δυνατή λύση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι άμεσα να έρθουν τα χρήματα στα χέρια των διευθυντών όλων των Σχολικών Μονάδων, ώστε και να ξεχρεώσουν, αλλά και ν’ αγοράσουν τα υλικά που χρειάζονται», ανέφερε σχετικά ο κ. Μουμτσάκης.

Θ. Τζατζάρης: «Θα βρεθεί η λύση και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής, Θόδωρος Τζατζάρης, με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», επισήμανε: «Εγώ είμαι ανοικτός σε κάθε πρόταση, η οποία θα υποβληθεί και πιστεύω ότι μέσα στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχουμε με το διοικητικό συμβούλιο θα βρεθεί η λύση και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν σχολεία με οικονομικό πρόβλημα, απάντησε: «Δε νομίζω. Εμείς ως Σχολική Επιτροπή, καλύπτουμε πάρα πολλές ανάγκες, δηλαδή ακόμη και τιμολόγια για 50 ή 100 ευρώ που θα έπρεπε να τα καλύπτουν τα σχολεία».

Σχετικά με το κάθε πότε έρχονται χρήματα από το κράτος για τα σχολεία, ο κ. Τζατζάρης τόνισε: «Οι κατανομές για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων γίνονται κάθε τρίμηνο. Τελευταία φορά πήραμε 100.000 ευρώ, από την τέταρτη κατανομή του 2015. Αυτά τα χρήματα θα κατανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες. Για παράδειγμα ένα σχολείο πιο παλιό με περισσότερες ανάγκες, εννοείται ότι θα το φροντίσουμε καλύτερα από ένα νέο κτήριο. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρούμε τη λύση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...