Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
spot_img

Καθυστερεί η κατανομή των χρημάτων στα σχολεία

Ημέρα:

Συνάντηση με το νέο πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Καβάλας, Θόδωρο Τζατζάρη, είχαν χθες το μεσημέρι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα το αίτημα του Συλλόγου για την άμεση καταβολή των χρημάτων που προορίζονται για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Ε.Κ., Απόστολος Μουμτσάκης, τα χρήματα που έλαβε ο δήμος από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα έπρεπε ήδη να είχαν μοιραστεί στα σχολεία, ώστε να αποπληρωθούν χρέη από το προηγούμενο διάστημα, αλλά και να αγοραστούν νέα υλικά, που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία της εκάστοτε σχολικής μονάδας.

Πρόταση από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών, ώστε τα χρήματα να μοιράζονται ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών και τις ιδιαιτερότητες που έχει το κάθε σχολείο

«Το θέμα μας είναι η κατανομή των χρημάτων στα σχολεία. Από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν φτάσει κάποια χρήματα, τα οποία έχει αποδεχθεί ο δήμος Καβάλας και θα έπρεπε ήδη να έχουν μοιραστεί στις σχολικές μονάδες, για να μπορέσουμε να καλύψουμε μ’ αυτά τι ανάγκες των σχολείων μας, κυρίως σ’ αναλώσιμα υλικά. Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης και τα είδη καθαριότητας έχουμε βρει τρόπο και πληρώνονται. Αυτά τα χρήματα λοιπόν πρέπει να φτάσουν άμεσα στα χέρια των διευθυντών των σχολικών μονάδων ή στις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων, για να μπορέσουν να πληρώσουν κάποια χρέη που έχουν από το προηγούμενο διάστημα και να μπορέσουν ν’ αγοράσουν υλικά, ώστε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας μέσα στην τάξη. Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχαμε κάνει μια πρόταση για τον τρόπο που θα θέλαμε να μοιράζονται αυτά τα χρήματα, ανάλογα δηλαδή με το πόσους μαθητές έχει το κάθε σχολείο και τις ιδιαιτερότητές του. Είχαμε κάνει μια συμφωνία με τον προηγούμενο πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής, είχαμε βρει δηλαδή τη χρυσή τομή, είχαν παρθεί κάποιες αποφάσεις, βλέπω όμως ότι με τον νέο πρόεδρο δεν τηρούνται αυτά, γι’ αυτό και ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση, για να δούμε πως θα δοθεί λύση», επισήμανε στις δηλώσεις του στον «Ε», ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Στόχος η συνάντηση με τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών των δήμων Παγγαίου, Νέστου και Θάσου

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι ίδιο και στους υπόλοιπους τρεις δήμους της περιφερειακής μας ενότητας, καθώς, όπως είπε, κι εκεί δεν γίνεται σωστά η κατανομή.

«Ο κάθε δήμος ακολουθεί τη δική του μέθοδο. Θα θέλαμε να συναντηθούμε με τους εκεί προέδρους των Σχολικών Επιτροπών για να μπορέσουμε να συζητήσουμε και να βρούμε τελικά την καλύτερη δυνατή λύση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι άμεσα να έρθουν τα χρήματα στα χέρια των διευθυντών όλων των Σχολικών Μονάδων, ώστε και να ξεχρεώσουν, αλλά και ν’ αγοράσουν τα υλικά που χρειάζονται», ανέφερε σχετικά ο κ. Μουμτσάκης.

Θ. Τζατζάρης: «Θα βρεθεί η λύση και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής, Θόδωρος Τζατζάρης, με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», επισήμανε: «Εγώ είμαι ανοικτός σε κάθε πρόταση, η οποία θα υποβληθεί και πιστεύω ότι μέσα στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχουμε με το διοικητικό συμβούλιο θα βρεθεί η λύση και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν σχολεία με οικονομικό πρόβλημα, απάντησε: «Δε νομίζω. Εμείς ως Σχολική Επιτροπή, καλύπτουμε πάρα πολλές ανάγκες, δηλαδή ακόμη και τιμολόγια για 50 ή 100 ευρώ που θα έπρεπε να τα καλύπτουν τα σχολεία».

Σχετικά με το κάθε πότε έρχονται χρήματα από το κράτος για τα σχολεία, ο κ. Τζατζάρης τόνισε: «Οι κατανομές για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων γίνονται κάθε τρίμηνο. Τελευταία φορά πήραμε 100.000 ευρώ, από την τέταρτη κατανομή του 2015. Αυτά τα χρήματα θα κατανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες. Για παράδειγμα ένα σχολείο πιο παλιό με περισσότερες ανάγκες, εννοείται ότι θα το φροντίσουμε καλύτερα από ένα νέο κτήριο. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρούμε τη λύση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει...

81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνδρας 81 ετών τραυμάτισε...