Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Θετικός στον κορωνοϊό εκπαιδευτικός του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Πληροφορίες ήθελαν το πρωί της Τρίτης να έχει υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό του 4ου δημοτικού σχολείου της Καβάλας, πράγμα που επιβεβαιώθηκε από τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη .

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ Ιωσηφίδη, «Χθες αργά το βράδυ, γύρω στις 10 η ώρα, ο εκπαιδευτικός του 4ου Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Γεωργίου στην Καβάλα, πήρε ένα αποτέλεσμα από τεστ που έκανε σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο και βρέθηκε θετικός στον ιό. Ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται γι’ αυτές τις περιπτώσεις και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ έγιναν όλα τα προβλεπόμενα. Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός δεν είχε διδάξει σε καμία τάξη, ούτε ήρθε σε επαφή με κανέναν μαθητή, οπότε δεν χρειάστηκε να γίνει αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Όμως δεν γνωρίζω αν έχουν συγκεντρωθεί γονείς εκεί. Μέχρι ενός σημείου η ανησυχία όλων μας είναι κατανοητή. Αλλά η ανησυχία δεν πρέπει να μας οδηγεί σε επικίνδυνες πράξεις. Γιατί ο συνωστισμός σε μια τέτοια περίπτωση συγκέντρωσης μόνο ανώδυνος δεν μπορεί να είναι. Η ανησυχία αντιθέτως πρέπει να μας οδηγεί στον να παίρνουμε μέτρα. Προσοχή και όχι πανικός.

«Ούτε και γνωρίζω», πρόσθεσε, «γιατί από την αρχή της πανδημίας βλέπουμε τώρα ο ιός να δείχνει προτίμηση στα μικρά παιδιά. Αυτά τα θέματα τα γνωρίζουν οι γιατροί. Η δική μου δουλειά είναι να εφαρμόζονται οι οδηγίες, να εφιστώ την προσοχή στους διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς να εφαρμόζουν τις οδηγίες που έρχονται κατά καιρούς και επικαιροποιούνται, να συνεργαζόμαστε με τους αρμόδιους φορείς, την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, με τους Δήμους έτσι ώστε να γίνονται όλα όσα προβλέπονται από τα πρωτόκολλα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι γονείς»

Ελεγχόμενη προς το παρόν η κατάσταση στα σχολεία

Μιλώντας ο κ. Ιωσηφίδης για την υπάρχουσα κατάσταση στα σχολεία της Καβάλας και ειδικά για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, είπε ότι «αυτή την στιγμή είναι ελεγχόμενη και αυτό είναι αναμενόμενο, όπως και την πρώτη φορά που άνοιξαν τα σχολεία και είχαμε σποραδικά κρούσματα. Είχαμε όμως αυξημένα κρούσματα στα σχολεία του Πρίνου και των Λιμεναρίων όπου έκλεισε ολόκληρη σχολική μονάδα. Εδώ στην Καβάλα τα κρούσματα είναι σποραδικά και λίγα. Αυτή την στιγμή είναι αναμενόμενα, όμως μιλώ σύμφωνα με όσα είχα δει στο προηγούμενο άνοιγμα των σχολείων και γι’ αυτά που βλέπω τώρα. Υπάρχουν οι ειδικοί που τα παρακολουθούν όλα με μια επιτροπή που ονομάζεται Task Force και αποτελείται από εκπροσώπους των Υπουργείων Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που καταγράφει τα κρούσματα σε ένα πληροφοριακό σύστημα μαθητών, εκπαιδευτικών, όταν συμβαίνουν. Ελέγχει την κατάσταση σε κάθε Νομό σε όλη την Επικράτεια και μας ενημερώνει αν υπάρχει κάτι επικίνδυνο».

spot_img

Διαφημίσεις