spot_img

Τελευταία Θέματα

spot_img

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Γενναία ενίσχυση με προσωπικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας

Νίκος Ίμβρος: Υπάρχει πραγματικά μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια / Ορατή πλέον η αστυνόμευση, πολλοί οι έλεγχοι στο οδικό δίκτυο / Θέλουμε πρόληψη και φυσική παρουσία αστυνομικών στο πεζοδρόμιο

Την απόλυτη ικανοποίησή του για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα ενίσχυση με αστυνομικούς για τη θερινή περίοδο, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, Νίκος Ίμβρος.  

«Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή έρχονται οι ενισχύσεις στα τουριστικά μέρη όλης της Ελλάδας, έτσι και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, καθώς είμαστε μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή. Η μεγάλη πραγματικά διαφορά από το προηγούμενα χρόνια είναι ότι η φετινή ενίσχυση είναι η μεγαλύτερη η οποία έχουμε δεχτεί», ανέφερε αρχικά ο κ. Ίμβρος. 

Σχεδόν 60 οι αστυνομικοί που θα ενισχύσουν την Α.Δ. Καβάλας

«Είναι ένας αριθμός που αγγίζει τα 60 άτομα. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς είναι δόκιμοι, καθώς πλέον στις σχολές της Αστυνομίας εισάγονται περισσότερα παιδιά από το παρελθόν. Παρ’ όλο που είναι δόκιμοι και αυτοί προσφέρουν σημαντικό έργο με τη φυσική τους παρουσία στις περιοχές όπου βρίσκονται και αποκτούν και την εμπειρία που απαιτείται. Αυτός είναι άλλωστε ο σκοπός της πρακτικής τους, να είναι έτοιμοι, ώστε όταν ονομαστούν αστυφύλακες να έχουν συγκεντρώσει όλες αυτές τις εμπειρίες στην πράξη, έξω στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να είναι έτοιμοι να αναλάβουν στα πόστα στα οποία θα τοποθετηθούν», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας. 

«Ελπίζουμε να διατηρηθεί αυτή η ενίσχυση και τα επόμενα χρόνια…»

«Την προηγούμενη χρονιά ήμασταν λίγο πάνω από τους 40 αστυνομικούς και φέτος είμαστε στους 58. Ελπίζουμε να διατηρηθεί αυτή η ενίσχυση και τα επόμενα χρόνια. Φέτος στις ενισχύσεις προστέθηκε και ο Αστυνομικός Σταθμός της Νέας Περάμου για πρώτη φορά. Ήταν μια προσπάθεια που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και για το Οφρύνιο και για την Ν. Πέραμο, πέραν του αεροδρομίου και της Θάσου, να ενισχυθούν με προσωπικό, διότι οι περιοχές αυτές χρόνο με τον χρόνο γεμίζουν με τουρίστες, αλλά και ανθρώπους που απέκτησαν εξοχικές κατοικίες και διαμένουν περισσότερο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας», ανέφερε ακόμη ο Νίκος Ίμβρος. 

Ορατή πλέον η αστυνόμευση – Πολλοί οι έλεγχοι στο οδικό δίκτυο

Όπως τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο κ. Ίμβρος «η παρουσία αυτών των συναδέλφων, ήδη σε κάποια σημεία που δεν υπήρχαν δυνάμεις ή ήταν ελάχιστες, φαίνεται στους πολίτες. Γίνονται πάρα πολλοί έλεγχοι ειδικά στο οδικό δίκτυο, υπάρχει αστυνόμευση κι αυτό είναι το ζητούμενο. Γι’ αυτό μιλάμε όλα αυτά τα χρόνια, είχαμε καταντήσει γραφικοί ως ένωση και εγώ προσωπικά ως πρόεδρος να ζητάμε κόσμο. Το θέλαμε αυτό για να είναι οι αστυνομικοί έξω στο πεζοδρόμιο, εκεί που χρειάζεται κι όχι μέσα στα γραφεία. Όταν λοιπόν έρχεται αυτή η ενίσχυση φαίνεται στους πολίτες και αυτή η πραγματικότητα δείχνει ότι η πρόληψη με την παρουσία των αστυνομικών στα μέρη όπου απαιτείται βοηθάει να αποτρέψουμε καταστάσεις».

«Έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, πρόληψη και φυσική παρουσία αστυνομικών στο πεζοδρόμιο…»

«Στις 10 Μαΐου ήρθαν και οι τελευταίοι αστυνομικοί είναι όλοι εδώ και έχουν αναλάβει τα καθήκοντά τους και θα αποχωρήσουν οι περισσότεροι τέλη Σεπτεμβρίου και κάποιοι λίγοι τέλη Οκτωβρίου. Είναι μία εξέλιξη που μας ικανοποιεί απόλυτα. Πρώτη φορά βλέπουμε τέτοιες ενισχύσεις. Συνεχώς αυξάνονταν τα τελευταία χρόνια οι συνάδελφοι την θερινή περίοδο, αλλά αυτός ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος και για αυτό και η ικανοποίηση είναι τεράστια, προκειμένου να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα που θέλουμε, την πρόληψη και την φυσική παρουσία αστυνομικών στο πεζοδρόμιο», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Ίμβρος.