Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών του 7ου Γυμνασίου Καβάλας

Ακολούθησε μας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA1, το 7ο Γυμνάσιο Καβάλας, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τρεις εκπαιδευτικούς του σχολείου –Αθανασάκη Αικατερίνη, Σταυράκη Σταύρο και Φλούδα Ελένη – συμμετείχε σε επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Στοχεύοντας σε ένα σχολείο ανοικτό για όλους, ενσωμάτωση όλων των μαθητών στη σχολική τάξη μέσα από καινοτόμες καλλιτεχνικές, πολυπολιτισμικές και βιωματικές δράσεις» από τις 7-7-2022 έως τις 13-5-2022. Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από τον φορέα Dominou Association Romania.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να εφοδιάσει τους εκπαιδευτικούς με γνώσεις και εμπειρίες σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, σχετικές με τον πολιτισμό και τη διαπολιτισμικότητα, τη διαχείριση διαπολιτισμικών συγκρούσεων και διαμεσολάβησης, την επικοινωνία και τις βιωματικές ασκήσεις. Επίσης να αποκτήσουν οι εκπαιδευτικοί τις απαραίτητες γνώσεις για την προώθηση των προγραμμάτων ευρωπαϊκής συνεργασίας των σχολείων.

Οι εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν και αντάλλαξαν απόψεις και καλές πρακτικές με εκπαιδευτικούς από τη Ρουμανία, τη Φιλανδία, την Κροατία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή εκπαιδευτική εμπειρία που αποκόμισαν ήταν μοναδική και η επαφή με συναδέλφους άλλων Ευρωπαϊκών χωρών έδωσε την ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών για την έκφραση κοινών προβληματισμών που αφορούν στον εκπαιδευτικό χώρο και για την κατανόηση πρακτικών και μεθόδων με καινοτόμα, επί το πλείστον, βιωματικά συστήματα.

Την εμπειρία αυτή οι εκπαιδευτικοί θα τη μεταδώσουν στους συναδέλφους της σχολικής τους μονάδας , ώστε να υλοποιήσουν όλοι μαζί δράσεις προς όφελος των μαθητών τους.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα