Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, 2026
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, 2026

Δύσκολη προβλέπεται η νέα σχολική χρονιά

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δύσκολη χαρακτηρίζει τη νέα σχολική χρονιά που αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα (12/9), ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

«Αρχίζει μια ακόμη δύσκολη χρονιά για εμάς τους εκπαιδευτικούς, μετά και τις σαρωτικές αλλαγές που έγιναν στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε δημοτικό, αλλά και σε νηπιαγωγείο. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού πανελλαδικά, οι οποίες σύμφωνα και με τις προθέσεις του υπουργού Παιδείας θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες, κάτι που ελπίζουμε να γίνει πραγματικότητα», επισήμανε σχετικά μιλώντας στον «Ενήμερο» ο κ. Μουμτσάκης.

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι για να αρχίσουμε τη νέα σχολική χρονιά με όλους τους δασκάλους στις θέσεις τους»

Παράλληλα, αναφερόμενος ειδικότερα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας και στα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με το προσωπικό, ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπογράμμισε: «Στην περιοχή μας είμαστε οριακά εντάξει με δασκάλους και νηπιαγωγούς, αλλά έχουμε ελλείψεις σε ειδικότητες θεάτρου, πληροφορικής, καλλιτεχνικών και μουσικής. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι για να αρχίσουμε τη νέα σχολική χρονιά με όλους τους δασκάλους στις θέσεις τους».

Με απεργία την Πέμπτη αρχίζει η νέα σχολική χρονιά

«Για τους παραπάνω λόγους που ανέφερα και πολύ περισσότερο για τις σαρωτικές αλλαγές που έγιναν στο ολοήμερο δημοτικό σχολείο, αλλά και στο ολοήμερο νηπιαγωγείο, όπου τα πράγματα δυσκολεύουν για μαθητές και εκπαιδευτικούς, έχει προγραμματιστεί απεργιακή κινητοποίηση με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς την Πέμπτη (15/9). Από εκεί και πέρα ως τοπικός σύλλογος έχουμε μια απογευματινή γενική συνέλευση την Τρίτη (13/9) όπου θα γίνει συζήτηση με τους συναδέλφους μας για να καταλήξουμε στο ποια θα είναι η περαιτέρω μας δράση», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Απόστολος Μουμτσάκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κώστας Μορφίδης: Η πολιτική αλλαγή είναι εφικτή μόνο με συνεργασία

"Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων που...

Απογοητευτικοί ήταν οι τζίροι στα καταστήματα της Ελευθερούπολης

Απογοητευτικοί ήταν οι τζίροι που κατέγραψαν τα καταστήματα της...

ΔΗΠΕΘΕ: Πέντε αιτήσεις για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή

Πέντε είναι οι αιτήσεις που έχουν μέχρι τώρα υποβληθεί...

Όλα είναι ρευστά για την συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι αυτή που θα δείξει τελικά...

Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο “Συντηρήσεις Σχολικών Κτηρίων Δήμου Καβάλας”

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών...

Χρήστος Ασλανίδης: Οι σχέσεις των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ με την Διοίκηση δεν είναι οι καλύτερες

Σε κλίμα εγκαρδιότητας και προσμονής για το καλύτερο πραγματοποιήθηκε...

Παρουσίαση Χρηματοδοτικών Εργαλείων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στο Επιμελητήριο Καβάλας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026 στην...

Το Σωματείο Επαγγελματιών Λιμένα Θάσου έκοψε πρωτοχρονιάτικη πίτα

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, στις 18:00, πραγματοποιήθηκε η κοπή...