Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Ένοπλη ληστεία σε μίνι μάρκετ

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για...

Το θύμα κατάλαβε την απάτη, αλλά ο δράστης εξαπάτησε συγγενικό της πρόσωπο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τις αλλαγές στην Παιδεία

Ακολούθησε μας

spot_img

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας στις 12.30 στην Πλατεία Καπνεργάτη διεκδικώντας σειρά αιτημάτων λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας κ. Τάσο Ιωαννίδη από πλευράς τους τηρούν όλα τα υγειονομικά μέτρα και διεκδικούν ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε:

«Κάναμε ένα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Καπνεργάτη το μεσημέρι, όπως επίσης και τα μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είμαστε συνέχεια από τότε που άνοιξαν τα σχολεία στους δρόμους. Ήδη κάναμε και μια παράσταση διαμαρτυρίας προχθές για το ωράριο των νηπιαγωγών που σε μια νύχτα μέσα άλλαξαν την ώρα αποχώρησης των νηπίων μέσω υπουργικής απόφασης και τα παιδιά φεύγουν στην 1.10, ενώ όλος ο προγραμματισμός είχε φτιαχτεί από τον Σεπτέμβριο. Δεν γίνονται όλα σε μια μέρα, ότι είναι να κάνεις προγραμματισμένα γίνεται από τον Σεπτέμβριο ή όταν τελειώνει το σχολικό έτος τον Ιούνιο για να γνωρίζουμε τι γίνεται.

Από κει και πέρα έχουμε μια σοβαρή κατάσταση και πολλά προβλήματα, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, αξιοποιούν την πανδημία και ψηφίζουν το ένα νομοσχέδιο μετά το άλλο. Εμείς αυτό δεν το δεχόμαστε. Έχουμε τώρα και από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ που επιβάλλει απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου και δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό, αφού όλοι παίρνουμε μέτρα. Δηλαδή τι θα έχουμε τώρα, ένα γενικό σιωπητήριο για όλη την ελληνική κοινωνία; Θα πρέπει να προσέχουμε και το κάνουμε και παίρνουμε μέτρα προστασίας. Εμείς καταγγέλλουμε αυτόν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, δυναμώνουμε τον αγώνα μας με συλλαλητήρια, όπως γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Διεκδικούμε να υπάρχουν ανοικτά και ασφαλή σχολεία και θα δούμε τι απόφαση θα πάρουν για την Β/ θμια Εκπαίδευση. Θέλουμε να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση για το ωράριο των νηπιαγωγών. Έχουμε μπροστά μας την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο που εδώ δεν ήρθε καθόλου το υπουργείο σε διαβούλευση με τους εκπαιδευτικούς, γιατί εμείς δεν λέμε όχι στην αξιολόγηση. Απλώς όταν το υπουργείο φέρνει νόμους χωρίς διαβούλευση και χωρίς την γνώμη την δική μας εκεί αντιδρούμε. Και να μην πούμε και για την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια η οποία μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω. Για όλα αυτά λοιπόν διαμαρτυρόμαστε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα