Σταθεροποιημένες, αλλά υψηλές οι τιμές των καυσίμων

Ημέρα:

Φώτης Πούλος: Η τιμή θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο χαμηλά για να την αντέξει η τσέπη του Έλληνα καταναλωτή / Οι Βαλκάνιοι επισκέπτες «φουλάρουν» από τις χώρες τους φθηνότερα καύσιμα

Σταθεροποιημένες, αλλά σε υψηλό επίπεδο, παραμένουν τις τελευταίες εβδομάδες οι τιμές των υγρών καυσίμων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή για το πρώτο τουλάχιστον δεκαήμερο του Ιουλίου.

Κοντά στα 1,90 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Π.Ε. Καβάλας –Οι Βαλκάνιοι επισκέπτες «φουλάρουν» από τις χώρες τους φθηνότερα καύσιμα

Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Π.Ε. Καβάλας διαμορφώνεται κοντά στα 1,90 ευρώ το λίτρο, τιμή που δεν διαφέρει από τον πανελλαδικό μέσο όρο, όπως σημείωσε ο κ. Πούλος.

Όσον αφορά τις καταναλώσεις, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας σημείωσε ότι τα σαββατοκύριακα καταγράφεται μια μεγαλύτερη προσέλευση στα πρατήρια της περιοχής μας, χωρίς ωστόσο ακόμη οι τζίροι να είναι αυτοί που θα φέρουν χαμόγελα στους πρατηριούχους.

«Πρέπει να πούμε για άλλη μια φορά ότι απέχουμε σημαντικά τιμολογιακά σε σχέση με τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, καθώς έχουν μειωμένους Ε.Φ.Κ. αλλά και Φ.Π.Α. σε σχέση με την Ελλάδα. Οπότε οι Βαλκάνιοι επισκέπτες της περιοχής μας, έρχονται τις περισσότερες φορές με «φουλαρισμένο» το ρεζερβουάρ κι αν χρειαστεί βάζουν λίγα καύσιμα, ώστε να αποφύγουν να πληρώσουν πολλά χρήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φώτης Πούλος.

«Σαφώς αυτή η σταθεροποίηση των τιμών έχει δώσει μια ανάσα στους καταναλωτές, όμως η τιμή θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο χαμηλά για να την αντέξει η τσέπη του Έλληνα καταναλωτή…»

Αναφορικά με τη σταθεροποίηση που παρουσιάζουν εδώ και αρκετές εβδομάδες οι τιμές των υγρών καυσίμων, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας σημείωσε: «Σαφώς αυτή η σταθεροποίηση των τιμών έχει δώσει μια ανάσα στους καταναλωτές, όμως η τιμή θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο χαμηλά για να την αντέξει η τσέπη του Έλληνα καταναλωτή. Παίζουν πολλά ρόλο που η τιμή είναι ακόμη ψηλά. Κακά τα ψέματα είμαστε κοντά στα 2 ευρώ το λίτρο, δεν είμαστε στα 1,50 ή 1,60 ευρώ το λίτρο, μια τιμή που έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ο καταναλωτής. Από την άλλη, ευτυχώς, δεν είμαστε στα 2,30 ή 2,40 ευρώ το λίτρο που είχαμε πέρυσι τέτοια περίοδο. Υπάρχει μια ανακούφιση στις μετακινήσεις και στο να πάει ο κόσμος μια βόλτα, έστω τα σαββατοκύριακα».

«Οι αυξομειώσεις στις τιμές είναι ελάχιστες, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει η μέση τιμή για το επόμενο διάστημα…»

Τέλος, σε σχέση με τις τάσεις που υπάρχουν στην αγορά υγρών καυσίμων κι αν υπάρχει μια εικόνα για το αν οι τιμές θα κινηθούν προς τα πάνω ή προς τα κάτω το επόμενο χρονικό διάστημα, ο Φώτης Πούλος υπογράμμισε: «Φαίνεται να κυριαρχεί μια σταθερότητα. Οι αυξομειώσεις στις τιμές είναι ελάχιστες, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει η μέση τιμή των καυσίμων για το επόμενο διάστημα, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου». 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Διαχρονικά ζητάμε επιπλέον προσωπικό στο ΕΚΑΒ

«Είναι πάρα πολλά τα περιστατικά από ανακοπή που καταλήγουν» Το...

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ και βράβευση του μαθητή Χαράλαμπου Αγγή

Μία εξαιρετική εκδήλωση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων...

Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού στον δήμο Θάσου

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα θα...

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Θάσου για τον θάνατο του Βασίλη Βασιλικού

Μετά την είδηση του θανάτου του Βασίλη Βασιλικού ο...

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...