Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2025
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2025
Περισσότερα

    Μία επιχείρηση της Καβάλας στο «δόκανο» της Οικονομικής Αστυνομίας

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img

    Στοχευμένες δράσεις υλοποιεί η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

    Το χρονικό διάστημα από 10 έως και 17 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Μαγνησίας.

    Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας:

    Στο νομό Θεσσαλονίκης

    Σε μεσιτικό γραφείο, διαπιστώθηκε η λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

    Σε μεσιτικό γραφείο, το οποίο λειτουργούσε ως υποκατάστημα εταιρείας, διαπιστώθηκε η λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια, καθώς επίσης και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

    Σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων, πραγματοποιήθηκε ποσοτική καταμέτρηση υγρών καυσίμων των δεξαμενών τους με σκοπό τη διασταύρωση των δεδομένων αγοράς και πώλησης και τον εντοπισμό τυχόν αποκλίσεων.

    Στο νομό Καβάλας

    Σε εταιρεία με δραστηριότητα την «Απόσταξη, Ανακαθορισμό & Ανάμιξη Αλκοολούχων Ποτών» κατελήφθησαν να απασχολούνται τρεις εργαζόμενοι, που δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, ενώ παράλληλα ελήφθησαν δείγματα των τελικών αλκοολούχων προϊόντων με σκοπό την περαιτέρω εξέταση τους.

    Στο νομό Μαγνησίας

    Σε «Internet» καφέ, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

    Σε ουζερί, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

    Σε ζαχαροπλαστείο, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδεχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

    Σε τσιπουράδικο, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής  νομοθεσίας.

    Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

    Σε καφετέρια, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς επίσης και τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

    Για τις ανωτέρω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Σ.ΕΠ.Ε., Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Ε.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Η ΕΠΣΚ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

    Σε ένα κατάμεστο από ανθρώπους τους ποδοσφαίρου Δημοτικό Θέατρο,...

    Ο νέος Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ στον Θ. Μαρκόπουλο

    Τον νέο Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜΘ, Ταξίαρχο κ. Λάμπρο...

    Τα (νέα) μειωμένα έξοδα των Τραπεζών

    Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος «Η μείωση των τραπεζικών συναλλαγών μπορεί...

    Μειώνονται ή καταργούνται οι 6 βασικές τραπεζικές προμήθειες

    Η κατάργηση ή μείωση των 6 βασικών τραπεζικών προμηθειών...

    Σύσκεψη φορέων για την αναβίωση του θεσμού της Ναυτικής Εβδομάδας

    Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου 2025, στη...

    Επισκέψεις του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη σε επιχειρήσεις της Π.Ε Καβάλας

    Σειρά επισκέψεων σε επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας πραγματοποίησε...

    Γεννήσεις, γάμοι, διαζύγια, θάνατοι το 2024 στην Καβάλα

    Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ληξιαρχείου του Δήμου...

    Ο Δήμαρχος Θάσου συγχαίρει την ομάδα κοριτσιών πετοσφαίρισης του ΓΕΛ Λιμένα

    Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης μετά την κατάκτηση...