spot_img

Πολύ καλά εξελίσσεται ο Ιούλιος για την Θάσο

Ημέρα:

Γιάννης Μαρκιανός: Οι κλίνες στα ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Θάσο ανέρχονται στις 20.000 και τα airbnb ενδεχομένως να πλησιάζουμε και τις 30.000 / Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που θα κάνει τη διαφορά φέτος

Ελπίδες ότι η φετινή τουριστική περίοδος, θα ξεπεράσει τα δεδομένα του 2019, εξέφρασε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Α.Μ.Θ., Γιάννης Μαρκιανός.

«Μέχρι τώρα φαίνεται ότι η χρονιά εξελίσσεται καλά. Ο Ιούνιος για το νησί της Θάσου και με βάση τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, έδειξε ότι έχουμε περίπου 30.000 περισσότερους επισκέπτες από πέρυσι. Ο Ιούλιος επίσης εξελίσσεται πάρα πολύ καλά και θεωρώ πως θα υπάρχει μια αύξηση σε σχέση με πέρυσι», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός. 

«Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που θα κάνει τη διαφορά φέτος, κυρίως στα εισοδήματα…»

«Για τον Αύγουστο τα δεδομένα δείχνουν ότι σχεδόν όλα τα καταλύματα έχουν 100% πληρότητα και είναι δύσκολο πλέον κάποιος να βρει οτιδήποτε. Το αισιόδοξο είναι ότι έχουν αρχίσει πλέον να εμφανίζονται αρκετές κρατήσεις για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Είναι ο μήνας που θα κάνει τη διαφορά φέτος, κυρίως στα εισοδήματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν προστεθεί πάρα πολλές νέες κλίνες στο νησί και τύπου airbnb», επισήμανε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο κ. Μαρκιανός.

«Υπολογίζουμε ότι οι κλίνες στα ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Θάσο ανέρχονται στις 20.000. Με τα airbnb ενδεχομένως να πλησιάζουμε και τις 30.000»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ακριβής αριθμός των κλινών των ενοικιαζομένων δωματίων, ο κ. Μαρκιανός απάντησε: «Είναι δύσκολο όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα να πούμε με ακρίβεια πόσες κλίνες έχουμε. Υπολογίζουμε ότι οι κλίνες στα ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Θάσο ανέρχονται στις 20.000. Με τα airbnb ενδεχομένως να πλησιάζουμε και τις 30.000, ένα πάρα πολύ μεγάλο νούμερο. Το νησί της Θάσου παραμένει η ναυαρχίδα του Τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Δημιουργούνται συνεχώς νέες επιχειρήσεις και η ανάπτυξη συνεχίζεται ασταμάτητα». 

«Αυτοί που είναι οι περισσότεροι στα καταλύματα είναι οι Ρουμάνοι, ενώ φέτος εμφανίστηκαν πάρα πολλοί Τούρκοι…»

Αναφορικά με τους Έλληνες επισκέπτες, ο κ. Μαρκιανός σημείωσε: «Σαφώς είναι πολύ δύσκολο και μας στεναχωρεί το γεγονός ότι οι Έλληνες που συνηθίζουν να έρχονται στο νησί μας τον Αύγουστο, προσπαθούν να βρουν κατάλυμα και δεν βρίσκουν. Πολλές φορές θεωρούν ότι δεν τους προτιμάμε κιόλας, αλλά δεν ισχύει αυτό. Οι ξένοι από την άλλη έχουν κάνει έγκαιρα τις κρατήσεις τους και γι’ αυτό δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. Αυτοί που είναι οι περισσότεροι στα καταλύματα είναι οι Ρουμάνοι, ενώ φέτος εμφανίστηκαν πάρα πολλοί Τούρκοι και συνεχίζει να υπάρχει ροή. Επέστρεψαν οι Βούλγαροι, που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε μεγάλα νούμερα, ενώ υπάρχουν και αρκετοί Σέρβοι».

«Όσον αφορά τις τιμές, ακολουθείται ο κανόνας της προσφοράς και της ζήτησης…»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα ξεπεραστούν τα νούμερα του 2019, αλλά και που βρίσκονται οι τιμές, ο κ. Μαρκιανός απάντησε: «Στα μικρά καταλύματα η εικόνα έρχεται από τα ακτοπλοϊκά και με αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα θεωρώ ότι θα ξεπεράσουμε το 2019. Όσον αφορά τις τιμές, ακολουθείται ο κανόνας της προσφοράς και της ζήτησης. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε τιμές. Αυτή τη στιγμή αν προσπαθήσει κάποιος να βρει κατάλυμα, θα δει ότι είναι λίγο αυξημένες. Παρ’ όλα αυτά όποιος έκανε έγκαιρα κράτηση, βρήκε μεγάλη ποικιλία τιμών και σε σχέση με αυτά που ήθελε να ξοδέψει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Οι πολίτες να πάρουν την τύχη της Περιφέρειας στα χέρια τους

«Η διοίκηση Μέτιου δεν οραματίστηκε, δεν υλοποίησε ούτε ένα...

Νίκη στις 13 Περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους Δήμους, ο στόχος των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών

Από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό...

Ξενοφών Κροκίδης: Και οι γιατροί χρειάζονται σταυρό

«Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να μιλάω για τη...

Μάκης Παπαδόπουλος: Κάνουμε το Πάρκο Φαλήρου ένα στολίδι για την Καβάλα!

Μεταμορφώνουμε το Πάρκο Φαλήρου σε έναν χώρο αναψυχής υψηλής...

Θάσος: Στον αέρα πάνω από 300 οικοδομικές άδειες για δόμηση σε οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων

Σωτήρης Λαζαρίδης: Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την εξάμηνη προθεσμία, γιατί...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να γυρίσουμε σελίδα και στη Δ. Ε. Φιλίππων!»

Με πλήθος κόσμου και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, πραγματοποιήθηκε...

Την Παρασκευή η κεντρική ομιλία του Χ. Χρυσανίδη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού ΕΡΓΟ...