Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Ημέρα:

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και άλλους προορισμούς της Ελλάδας, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης.

«Το θέμα είναι ότι για φέτος το καλοκαίρι υπάρχει ένας άνισος ανταγωνισμός με άλλους προορισμούς της Ελλάδας, καθώς και στην Ρουμανία και στην Βουλγαρία έχει εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν, δηλαδή μπορούν να πάνε οπουδήποτε θέλουν στην Ελλάδα με το αεροπλάνο, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν σύνορα ή να δείξουν διαβατήριο, οπότε αυτό είναι μία ευκολία», ανέφερε αρχικά ο κ. Παρασχούδης. 

«Είναι σαφώς μια αδικία και είναι κάτι που θα πρέπει να διορθωθεί πολύ γρήγορα…»

«Αντιθέτως στα χερσαία σύνορα δεν έχει εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν, οπότε οι ουρές και οι αναμονές που υπάρχουν σε αυτές θα αποτελέσει ίσως, ελπίζω όχι, ανασταλτικό παράγοντα στο να έρθει κάποιος οδικώς στη χώρα μας. Αυτό είναι σαφώς μια αδικία και είναι κάτι που θα πρέπει να διορθωθεί πολύ γρήγορα», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση στο νησί, ο κ. Παρασχούδης σημείωσε: «Από τις 15 του μήνα και μετά παίρνουν μπρος οι μηχανές, είναι αλήθεια αυτό, μιας και βασιζόμαστε κυρίως στον οδικό τουρισμό και κυρίως σε οικογένειες, οι οποίες περιμένουν να κλείσουν τα σχολεία για να ξεκινήσουν τις διακοπές τους, αυτό είναι αναμενόμενο».

«Ευρωπαίοι επισκέπτες από την κεντρική, δυτική και τη βόρεια Ευρώπη βρίσκονται αυτήν την περίοδο στη Θάσο. Είναι λιγοστοί οι επισκέπτες που έρχονται από τα Βαλκάνια…»

«Ο τουρισμός στη Θάσο, τον Μάιο και το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου, κυρίως βασίζεται στους τουρίστες που έρχονται στο νησί αεροπορικώς, μέσω του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος». Είναι συνήθως Ευρωπαίοι επισκέπτες από την κεντρική, δυτική και τη βόρεια Ευρώπη. Είναι λιγοστοί οι επισκέπτες που έρχονται από τα Βαλκάνια. Υπάρχουν φυσικά και αυτοί, περισσότερο οι Βούλγαροι που ξεκινάνε νωρίτερα. Οι Ρουμάνοι έρχονται λίγο αργότερα, όταν κλείνουν πλέον τα σχολεία. Αυτό θα γίνει σύντομα, οπότε υπάρχει μια ανυπομονησία να το πω έτσι από τους επαγγελματίας του νησιού, αν αυτό θα γίνει στην ώρα του και αν θα έχει την αναμενόμενη κίνηση στο νησί, όπως τις προηγούμενες χρονιές. Είμαστε σε αυτό το σημείο τώρα και γι’ αυτό υπάρχει και αυτή η ανησυχία», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Πάρης Παρασχούδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τρία drones θα επιτηρούν Δάση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Προτεραιότητα μας, ο εξοπλισμός της υπηρεσίας Πολιτικής...

Καβάλα: Αλιευτικό σκάφος συγκρούστηκε με τουριστικό

Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή...

Ο Γιώργος Πριονίδης στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ

Από την ΕΠΣΚ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:Αποτελεί ιδιαίτερα...

Αναβάλλεται η συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στα Κάστρα της Περάμου

Από τον δήμο Παγγαίου ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Λόγω δυσεπίλυτων προβλημάτων...

Παράλληλες δράσεις Cosmopolis Festival 2024 – CosmoKid

Παράλληλες δράσεις Cosmopolis Festival 2024 - CosmoKids Όπως κάθε...

Συνεργασία του Δημάρχου Καβάλας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης ΑΜΘ

Συνάντηση συνεργασίας, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, είχε...

28 νέοι εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής της Π.Ε. Καβάλας

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook,...

Τίμησαν την μνήμη του ήρωα Δημήτρη Τσαμκιράνη

Τιμή και δόξα στον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΜΚΙΡΑΝΗ. Την...