Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πάρης Παρασχούδης: Μπορεί να έρχονται περισσότεροι επισκέπτες, αλλά το κατά κεφαλήν έσοδο είναι μικρότερο

Ημέρα:

spot_img

Δυναμικά ξεκίνησε η φετινή τουριστική περίοδος για την Θάσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης.

«Η τουριστική περίοδος ξεκίνησε πολύ καλά με τη διοργάνωση του ποδηλατικού τριημέρου που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο, ένα γεγονός που προσέλκυσε πολλούς ποδηλάτες, οι οποίοι παραμένουν στο νησί και είναι αισθητή η παρουσία τους», ανέφερε αρχικά ο κ. Παρασχούδης.

«Τα ferry boats είναι σχεδόν γεμάτα, ενώ επίσης ξεκίνησαν και οι αεροπορικές πτήσεις, οπότε είχαμε ένα δυναμικό ξεκίνημα…»

«Παράλληλα, από τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκίνησε και η κάθοδος των Βαλκάνιων γειτόνων μας, οι οποίοι έρχονται με μεγάλη ορμή, τα ferry boats είναι σχεδόν γεμάτα, ενώ επίσης ξεκίνησαν και οι αεροπορικές πτήσεις, οπότε είχαμε ένα δυναμικό ξεκίνημα. Άλλωστε το περιμέναμε αυτό, ότι από 1η Μαΐου και μετά θα είχαμε αυτήν την κίνηση και μιας και το Πάσχα «έπεσε» τον Μάιο φέτος, η κίνηση είναι ακόμη μεγαλύτερη για την συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε», επισήμανε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

«Μπορεί να έρχονται περισσότεροι επισκέπτες, αλλά το κατά κεφαλήν έσοδο είναι μικρότερο απ’ ό,τι το 2022. Έρχονται πολλοί, αλλά ξοδεύουν λιγότερο…»

Ωστόσο, ο κ. Παρασχούδης αναφέρθηκε και στα στοιχεία που δημοσίευσε μόλις πριν από τρεις μέρες το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τα οποία δείχνουν ότι «όλοι αυτοί που επισκέπτονται την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και την Θάσο, δυστυχώς μένουν όλο και λιγότερο και επίσης ξοδεύουν όλο και λιγότερο. Επομένως μπορεί να έρχονται περισσότεροι, αλλά το κατά κεφαλήν έσοδο είναι μικρότερο απ’ ό,τι το 2022. Έρχονται πολλοί, αλλά ξοδεύουν λιγότερο κι αυτό ίσως είναι κάτι που θα πρέπει να το δούμε και να εξετάσουμε πως θα το διαχειριστούμε, γιατί είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα». 

«Οι υποδομές είναι παλιές και κουρασμένες – Θα πρέπει να ξεκινήσουμε φυσικά από τις συνοριακές διαβάσεις…»

Τέλος, αναφερόμενος στις υποδομές κι αν αυτές θα αντέξουν στη Θάσο το φετινό καλοκαίρι, ο κ. Παρασχούδης επισήμανε: «Αυτό δεν είναι μόνο τοπικό θέμα, είναι ένα πανελλήνιο θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι υποδομές είναι παλιές και κουρασμένες κι αν θέλουμε να έχουμε περισσότερους επισκέπτες ή θα πρέπει να τους διοχετεύσουμε στους υπόλοιπους μήνες, όχι μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ώστε να έχουμε το ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα ή θα πρέπει να κάνουμε νέες υποδομές, οι οποίες θα μπορούν να αντέξουν τη μεγάλη κίνηση. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε φυσικά από τις συνοριακές διαβάσεις, γιατί η κίνηση είναι πολύ μεγάλη και είναι αποτρεπτικό στο να αποφασίσουν να έρθουν οι Βαλκάνιοι προς την περιοχή μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ζητούν ενημέρωση για την χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στην Καρβάλη

Κάλεσμα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρεθούν στην...

«Παλεύουν» στην Παναγία με την ελεγχόμενη στάθμευση

Για την πορεία της ελεγχόμενης στάθμευσης στην χερσόνησο της...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού: Δεν ξεχνώ»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος...

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...