Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
spot_img

Παγκόσμια… πρωτοτυπία o ΦΠΑ δύο ταχυτήτων στον καφέ

Ημέρα:

Γιώργος Βαφείδης: Μόνο πρόστιμα και ποινές θα επιφέρει αυτή η τροποποίηση – έκτρωμα

Για τροποποίηση – έκτρωμα του Φ.Π.Α. στον σερβιριζόμενο καφέ και σε άλλα ροφήματα στα καταστήματα, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης. 

«Από 1η Ιουλίου είχαμε την φορολογική τροποποίηση που αποτελεί πανευρωπαϊκή για να μην πω παγκόσμια πατέντα στον καφέ και σε όλα τα ροφήματα που σερβίρονται στα καταστήματα της εστίασης, τα οποία πλέον θα υπόκεινται στον αυξημένο Φ.Π.Α. του 24%», ανέφερε αρχικά ο κ. Βαφείδης σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας. 

«Ίσως δεν βγαίνει ο λογαριασμός κι αποφάσισε ο κ. Χατζηδάκης να δημιουργήσει αυτή την τροποποίηση – έκτρωμα, ώστε τα καταστήματα μας να έχουν Φ.Π.Α. στο ίδιο προϊόν δύο ταχυτήτων…»

«Μέσα στην περίοδο του covid η κεντρική διοίκηση θέλοντας να δώσει κάποια τόνωση στην αγορά, είχε εφαρμόσει Φ.Π.Α. στο 13% για όλα τα ροφήματα, αλλά αυτό εδώ αποφασίστηκε να αλλάξει σαν μέτρο, γιατί ίσως δεν βγαίνει ο λογαριασμός, δεν βγαίνει το ταμείο κι αποφάσισε ο κ. Χατζηδάκης να δημιουργήσει αυτή την τροποποίηση – έκτρωμα, ώστε τα καταστήματα μας να έχουν 

Φ.Π.Α. στο ίδιο προϊόν δυο ταχυτήτων. Τα σερβιριζόμενα θα υπόκεινται στο 24% και τα take a way στο 13%. Αυτό δημιουργεί διάφορα προβλήματα στον κλάδο μας. Μόνο διοικητικά πρόστιμα και ποινές θα επιφέρει. Όσο και να αντιδράσαμε, όσο και να αναζητήσαμε ακρόαση μέσω των συνδικαλιστικών μας οργάνων δεν εισακουστήκαμε, οπότε είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργήσουμε κάτω από αυτή τη νέα συνθήκη», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Βαφείδης.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει στην κυριολεξία κατά γράμμα την έκθεση του κ. Πισσαρίδη. Δεν θέλει πλέον μικρές επιχειρήσεις, μικρούς επαγγελματίες, μικρομεσαίους επαγγελματίες…»

«Λογικό είναι ο καταναλωτής να εκφράζει παράπονα και γκρίνια, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Προσπαθήσαμε και χωνέψαμε πάρα πολλές αυξήσεις, αλλά αυτή δεν μπορεί να την υποστεί ο κλάδος μας, οπότε θα περάσει η αύξηση στην τιμή στον τελικό καταναλωτή. Είναι καθαρά θέμα επιβίωσης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει στην κυριολεξία κατά γράμμα την έκθεση του κ. Πισσαρίδη. Δεν θέλει πλέον μικρές επιχειρήσεις, μικρούς επαγγελματίες, μικρομεσαίους επαγγελματίες. Όλα όσα γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα αποδεικνύουν ότι ευεργετείται ο μεγάλος επιχειρηματίας, το μεγάλο σχήμα, η πολυεθνική κτλ. Θέλουν μεγάλα μαγαζιά, μεγάλες αλυσίδες να ελέγχονται εύκολα και όλοι εμείς οι διάσπαρτοι πρέπει να εξαφανιστούμε αν δεν μπορέσουμε να δυναμώσουμε», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Βαφείδης.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργασίες δασικής οδοποιίας και υλοτόμησης στα δάση της Καβάλας

Το Δασαρχείο Καβάλας ενημερώνει όλους τους πολίτες, επαγγελματίες, περιπατητές...

Εγγραφές βρεφών και νηπίων στο «Κιτσικοπούλειο» της ΙΜΦΝΘ

Aπό την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανα­κοινώνεται,...

Στους ρυθμούς του Cosmopolis μπαίνει η Καβάλα

 Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, η πόλη της...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να μπορούν τα ΑμεΑ να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία»

Συγκεκριμένες προτάσεις σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Να...

Αντώνης και Παύλος Δερμιτζάκης στο ρόστερ του ΑΟΚ

Η ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα καλωσορίζει στις τάξεις της τον...

Ψήφισμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας

Ύστερα από τη  σύσκεψη   φορέων , την οποία συγκάλεσε...

Πολλά τα περιστατικά πνιγμών στη θάλασσα

Κώστας Τσιτσιλικάκης: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερεκτιμούμε...

Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας στον δήμο Καβάλας

Στέρεψαν εδώ και αρκετό καιρό όλες οι πηγές του...