Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
spot_img

Παγκόσμια… πρωτοτυπία o ΦΠΑ δύο ταχυτήτων στον καφέ

Ημέρα:

Γιώργος Βαφείδης: Μόνο πρόστιμα και ποινές θα επιφέρει αυτή η τροποποίηση – έκτρωμα

Για τροποποίηση – έκτρωμα του Φ.Π.Α. στον σερβιριζόμενο καφέ και σε άλλα ροφήματα στα καταστήματα, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης. 

«Από 1η Ιουλίου είχαμε την φορολογική τροποποίηση που αποτελεί πανευρωπαϊκή για να μην πω παγκόσμια πατέντα στον καφέ και σε όλα τα ροφήματα που σερβίρονται στα καταστήματα της εστίασης, τα οποία πλέον θα υπόκεινται στον αυξημένο Φ.Π.Α. του 24%», ανέφερε αρχικά ο κ. Βαφείδης σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας. 

«Ίσως δεν βγαίνει ο λογαριασμός κι αποφάσισε ο κ. Χατζηδάκης να δημιουργήσει αυτή την τροποποίηση – έκτρωμα, ώστε τα καταστήματα μας να έχουν Φ.Π.Α. στο ίδιο προϊόν δύο ταχυτήτων…»

«Μέσα στην περίοδο του covid η κεντρική διοίκηση θέλοντας να δώσει κάποια τόνωση στην αγορά, είχε εφαρμόσει Φ.Π.Α. στο 13% για όλα τα ροφήματα, αλλά αυτό εδώ αποφασίστηκε να αλλάξει σαν μέτρο, γιατί ίσως δεν βγαίνει ο λογαριασμός, δεν βγαίνει το ταμείο κι αποφάσισε ο κ. Χατζηδάκης να δημιουργήσει αυτή την τροποποίηση – έκτρωμα, ώστε τα καταστήματα μας να έχουν 

Φ.Π.Α. στο ίδιο προϊόν δυο ταχυτήτων. Τα σερβιριζόμενα θα υπόκεινται στο 24% και τα take a way στο 13%. Αυτό δημιουργεί διάφορα προβλήματα στον κλάδο μας. Μόνο διοικητικά πρόστιμα και ποινές θα επιφέρει. Όσο και να αντιδράσαμε, όσο και να αναζητήσαμε ακρόαση μέσω των συνδικαλιστικών μας οργάνων δεν εισακουστήκαμε, οπότε είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργήσουμε κάτω από αυτή τη νέα συνθήκη», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Βαφείδης.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει στην κυριολεξία κατά γράμμα την έκθεση του κ. Πισσαρίδη. Δεν θέλει πλέον μικρές επιχειρήσεις, μικρούς επαγγελματίες, μικρομεσαίους επαγγελματίες…»

«Λογικό είναι ο καταναλωτής να εκφράζει παράπονα και γκρίνια, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Προσπαθήσαμε και χωνέψαμε πάρα πολλές αυξήσεις, αλλά αυτή δεν μπορεί να την υποστεί ο κλάδος μας, οπότε θα περάσει η αύξηση στην τιμή στον τελικό καταναλωτή. Είναι καθαρά θέμα επιβίωσης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει στην κυριολεξία κατά γράμμα την έκθεση του κ. Πισσαρίδη. Δεν θέλει πλέον μικρές επιχειρήσεις, μικρούς επαγγελματίες, μικρομεσαίους επαγγελματίες. Όλα όσα γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα αποδεικνύουν ότι ευεργετείται ο μεγάλος επιχειρηματίας, το μεγάλο σχήμα, η πολυεθνική κτλ. Θέλουν μεγάλα μαγαζιά, μεγάλες αλυσίδες να ελέγχονται εύκολα και όλοι εμείς οι διάσπαρτοι πρέπει να εξαφανιστούμε αν δεν μπορέσουμε να δυναμώσουμε», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Βαφείδης.  

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νεκρός σε τροχαίο με μοτοσικλέτα

Πρωινές ώρες της 6-7-2024, στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής...

Ελπίδες για τόνωση της αγοράς γεννούν οι θερινές εκπτώσεις

Γιάννης Κελγιώργης: Δυστυχώς ακόμη και τώρα δεν έχει επανέλθει...

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική περίοδος στη Θάσο

«Η φετινή τουριστική περίοδος πάει καλά, αυτό φαίνεται άλλωστε...

Πρέπει να λυθεί από τώρα το ζήτημα των συγχωνεύσεων τάξεων σχολείων

«Προμηνύεται ένα καλοκαίρι καυτό και δύσκολο γεμάτο ενέργειες. Δεν...

Κρηνίδες Καβάλας: 53χρονος μαχαίρωσε δύο άτομα

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (6-7-2024), σε οικισμό...

Δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ προς το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων

Δρομολόγια προς και από το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων,...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Συνεργασία με το ΔΠΘ επ’ ωφελεία της περιοχής μας

Για τις συναντήσεις που είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα...

Στην Ελευθερούπολη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ16

Άλλη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό...