Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Δύσκολα θα λειτουργήσουν στην πράξη τα Κέντρα Ενημέρωσης Δανειοληπτών

Ακολούθησε μας

Θεσμό που δύσκολα θα λειτουργήσει στην πράξη, χαρακτηρίζει η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, Κατερίνα Γεροστεργίου, τα Κέντρα Ενημέρωσης Δανειοληπτών, που θα λειτουργήσουν σε 30 πόλεις της Ελλάδας το επόμενο διάστημα, μεταξύ αυτών και στην Καβάλα.

«Είναι μια προσπάθεια, η οποία έχει γίνει και νόμος του κράτους, ενώ δημιουργήθηκε και ειδική γραμματεία διαχείρισης ιδιωτικού χρέους με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την βοήθεια τους, προκειμένου να διαμορφώσουν τους οικογενειακούς τους προγραμματισμούς και να διαχειριστούν το χρέος τους προς τις τράπεζες», ανέφερε αρχικά μιλώντας στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News για το θέμα, η κ. Γεροστεργίου.

Δεν εισακούστηκε η πρόταση για συμμετοχή των Ενώσεων Καταναλωτών στα Κέντρα Ενημέρωσης Δανειοληπτών

«Από την πρώτη στιγμή οι Ενώσεις Καταναλωτών συμμετείχαμε στο διάλογο και στη διαμόρφωση αυτής της νομοθεσίας και ζητήσαμε, λόγω της εμπειρίας που διαθέτουν αρκετές από αυτές ανά την Ελλάδα, να μετέχουν στο δίκτυο κι αυτές όπου υπάρχουν και μπορούν να υποστηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια, λόγω του ότι και ο νόμος 3869 ουσιαστικά λειτούργησε με τη στήριξη των Ενώσεων Καταναλωτών. Κάτι τέτοιο όμως δεν εισακούστηκε», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας.

Τα 30 Κέντρα Ενημέρωσης Δανειοληπτών, τα οποία σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαν οι Ενώσεις Καταναλωτών στην Αθήνα τον Δεκέμβριο, θα λειτουργήσουν στους χώρους των Κ.Ε.Π. και θα υποστηριχθούν κατ’ αρχήν από δημοσίους υπαλλήλους, ενώ απ’ ό,τι ακούγεται θα υπάρξει προκήρυξη στον Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου να προσληφθούν οικονομολόγοι και δικηγόροι οι οποίοι θα εκπαιδευτούν, ώστε να ενημερώνουν τους πολίτες για την διαχείριση των χρεών τους.

«Δεν θα λειτουργήσει ο θεσμός αν μείνει μόνο στη δημοσιοϋπαλληλική διαδικασία…»

«Αυτή η διαδικασία θα έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα και τίποτα περισσότερο. Εμείς ως Ενώσεις Καταναλωτών θεωρούμε ότι αν μείνει μόνο στη δημοσιοϋπαλληλική διαδικασία δεν θα λειτουργήσει αυτός ο θεσμός. Το έχουμε πει και στον γενικό γραμματέα καταναλωτή και το συζητήσαμε με τον ειδικό γραμματέα της συγκεκριμένης γραμματείας που δημιουργήθηκε. Θα το δούμε όμως πως θα λειτουργήσει στην πράξη το επόμενο διάστημα. Αυτά τα Κέντρα έπρεπε να λειτουργήσουν ήδη από τις αρχές του χρόνου ή στα τέλη του προηγούμενου, δεν έχουμε δει όμως να προχωρά η διαδικασία όπως ήταν τα χρονοδιαγράμματα γι’ αυτό είμαστε επιφυλακτικοί στο πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν. Αναμένεται αυτό να γίνει Απρίλιο με Μάιο», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις της η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα