Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Γιώργος Βαφείδης: «Το έχουμε εμπεδώσει ότι είμαστε ανεπιθύμητοι…»

Ημέρα:

Δυσβάσταχτα ποσά καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, λόγω του νέου φορολογικού

«Tα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, λόγω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είναι δυσβάσταχτα, είναι αδικαιολόγητα και έχουν ως απώτερο σκοπό την εξαφάνιση του μικρού και μικρομεσαίου επαγγελματία».

Τα παραπάνω υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης, αναφερόμενος στο σοκ που υφίστανται οι συνάδελφοί του, όταν βλέπουν τα ποσά που πρέπει να πληρώσουν στην εφορία. 

«Το υπουργείο Οικονομικών με επικεφαλής τον κ. Χατζηδάκη στην κυριολεξία έχει κλειστές πόρτες για τον ελεύθερο επαγγελματία…»

«Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι φορολογικές αλλαγές η θέση μας ήταν ξεκάθαρη, γι’ αυτό και αντιδράσαμε στον βαθμό που το κάναμε μέσω των συλλογικών οργάνων που διαθέτουμε. Βέβαια όλες αυτές οι προσπάθειες για διαβούλευση και συζήτηση ναυάγησαν. Το υπουργείο Οικονομικών με επικεφαλής τον κ. Χατζηδάκη στην κυριολεξία έχει κλειστές πόρτες για τον ελεύθερο επαγγελματία, οπότε δεν μπορέσαμε να καταφέρουμε το παραμικρό. Ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται τα νέα φορολογικά δεδομένα στους επαγγελματίες και τα ποσά όπως προανέφερα είναι δυσβάσταχτα», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Γιώργος Βαφείδης. 

«Το έχουμε εμπεδώσει ότι είμαστε ανεπιθύμητοι…»

«Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή ανέφερε τους τρόπους με τους οποίους θα περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Εδώ στην κυριολεξία είναι να γελάς. Ενώ μπήκαμε στην διαδικασία της διασύνδεσης των pos με τις ταμειακές μηχανές, επίσης μέσω του my data όλα τα τιμολόγια είναι ηλεκτρονικά και υπάρχει άμεση εικόνα της κεντρικής διοίκησης του υπουργείου Οικονομικών για την κάθε επιχείρηση, παρ’ όλα αυτά το υπουργείο αποφάσισε να μην αξιοποιήσει όλες αυτές τις νέες τεχνολογίες και να μπει στη διαδικασία να μας φορολογήσει με το σύστημα του τεκμαρτού εισοδήματος. Αυτό είναι πρωτόγονο. Το έκανε κάποτε η οικονομική αρχή όταν δεν διέθετε τεχνολογίες. Σήμερα δεν δικαιολογείται. Παρ’ όλα αυτά αυτή είναι η κατάσταση, το έχουμε εμπεδώσει ότι είμαστε ανεπιθύμητοι. Είναι κρίμα και για κάποιες επιχειρήσεις που φυτοζωούν και μπορεί ο ελεύθερος επαγγελματίες αυτής επιχείρησης να διαθέτει φορολογική συνείδηση, να τσουβαλιάζεται στην κυριολεξία με τους φοροφυγάδες λόγω του συγκεκριμένου φορολογικού νομοσχεδίου», επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Energean προχωρεί στην ανάπτυξη και του κοιτάσματος φυσικού αερίου Katlan στο Ισραήλ

Δυναμικότητα 35 δισεκ. κυβικά μέτρα με προοπτική και για...

Τρία drones θα επιτηρούν Δάση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Προτεραιότητα μας, ο εξοπλισμός της υπηρεσίας Πολιτικής...

Καβάλα: Αλιευτικό σκάφος συγκρούστηκε με τουριστικό

Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή...

Ο Γιώργος Πριονίδης στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ

Από την ΕΠΣΚ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:Αποτελεί ιδιαίτερα...

Αναβάλλεται η συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στα Κάστρα της Περάμου

Από τον δήμο Παγγαίου ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Λόγω δυσεπίλυτων προβλημάτων...

Παράλληλες δράσεις Cosmopolis Festival 2024 – CosmoKid

Παράλληλες δράσεις Cosmopolis Festival 2024 - CosmoKids Όπως κάθε...

Συνεργασία του Δημάρχου Καβάλας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης ΑΜΘ

Συνάντηση συνεργασίας, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, είχε...