Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

eMT cluster: Αυξημένο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις της Καβάλας για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Ημέρα:

spot_img

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη εκδήλωση του κύκλου ενημέρωσης και παρουσίασης λύσεων Ψηφιακού Μετασχηματισμού με θέμα: “Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων στην ΑΜΘ”, που διοργανώθηκε από την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Φορέα Αρωγό του eMT cluster σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας και τις επιχειρήσεις τεχνολογίας που συνθέτουν το eMT cluster.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, στο χώρο του Επιμελητηρίου, στην Καβάλα.

Χαιρετισμό απηύθυναν εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Καβάλας και τη Δομή στήριξης Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Επιμελητηρίου, Kick-iT, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου, κ. Ιωάννης Κούτρας και η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου, κα Σούζυ Μαυρομμάτη αντίστοιχα.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του αντικειμένου και των καινοτομιών που συγκεντρώνει το οικοσύστημα τεχνολογιών του eMT cluster, του πρώτου συνεργατικού σχηματισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, από τον Project Manager του έργου, κ. Στέλιο Κοτόπουλο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πέντε (5) εκ των επιχειρήσεων που συνθέτουν το eMT cluster, οι οποίες είχαν την ευκαιρία αφενός να έρθουν σε επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής της Καβάλας και αφετέρου να παρουσιάσουν τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που αναπτύσσουν στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο eMT cluster.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι κάτωθι εταιρείες με τους εκπροσώπους τους:

OTS Α.Ε.: O σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης της OTS Α.Ε., κ. Γιάννης Ράμφος, εστίασε την παρουσίασή του στα συστήματα έξυπνων πόλεων και στις δυνατότητες που δημιουργούν για θέματα εύρυθμης λειτουργίας της πόλης. Στα συστήματα διαχείρισης δικτύων και σημαντικών πληροφοριών όπως η κίνηση στα parking, το ύψος της στάθμης του νερού σε ποτάμια και ρέματα κ.α. Ενώ παρουσίασε σε ζωντανή μετάδοση ένα αντίστοιχο σύστημα που έχει αναπτύξει η εταιρεία OTS για τον Δήμο Ρεθύμνου.

Vertitech: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νικόλαος Νίκου παρουσίασε το προφίλ της εταιρείας Vertitech και το λογισμικό Classter που απευθύνεται σε μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη σημαντική εξέλιξη της εταιρείας στις διεθνείς αγορές σε όλες τις ηπείρους, τονίζοντας ότι όλη η δραστηριότητα γίνεται από την Καβάλα, δίνοντας έτσι ένα πραγματικά λαμπρό παράδειγμα του τι προσφέρει η κατάλληλη επιχειρηματική μεθοδολογία και η τεχνολογία.

Alpha Plan Consultants: Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Κλεόβουλος Αλεξιάδης, παρουσίασε τα προϊόντα της εταιρείας του για την διευκόλυνση επιχειρήσεων στην αξιοποίηση προγραμμάτων και στο ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ αναφέρθηκε και στα ζητήματα που προκύπτουν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όταν αυτές συμμετέχουν σε επιδοτούμενα προγράμματα και πώς αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν. Τόνισε επίσης τη σημασία της συνεργασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα πλαίσια συνεργατικών σχηματισμών (Clusters) για την επιβίωση και την ανάπτυξη τους αλλά και την ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού των διαδικασιών τους με τη βοήθεια πρωτοβουλιών όπως του eMT cluster και την υποστήριξη φορέων, όπως τα Επιμελητήρια και οι Δομές τους.

GeoSense: O CEO της εταιρείας, κ. Δημήτρης Ράμναλης παρουσίασε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που σχετίζονται με τα μη-επανδρωμένα αεροχήματα UAV (Drones) και τις ενδεικτικές χρήσεις τους σε μία πολύ μεγάλη έκταση εφαρμογών όπως: η συγκέντρωση δεδομένων από καλλιέργειες στα πλαίσια της ψηφιακής γεωργίας, η παρακολούθηση δυσπρόσιτων εκτάσεων για λόγους προστασίας ή έρευνας φυσικών καταστροφών, η εποπτεία/παρακολούθηση δυσπρόσιτων κτισμάτων (όπως οι υψικάμινοι διυλιστηρίων, ή κεραίες κινητής) ενώ παράλληλα ανέλυσε την εξαιρετικά μεγάλη χρησιμότητα των drones στους κλάδους της οικονομίας και της επιστήμης.

MyIP Networks: Παρόντες με εκπρόσωπο τους στην εκδήλωση ήταν και η εταιρεία MyIP Networks, η οποία δραστηριοποιείται στο αντικείμενο της φιλοξενίας ιστοσελίδων & εφαρμογών web, την παροχή Πιστοποιητικών Ασφαλείας και γενικότερα  στο χώρο παροχής υπηρεσιών Datacenter.

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Φορέας Αρωγός του eMT cluster, εκπροσωπήθηκε από τον συνιδρυτή και Διευθυντή Συντονισμού & Ανάπτυξης της εταιρείας, κ. Σταύρο Αμοιρά, ο οποίος μετά από μια σύντομη αναφορά στη παρουσία και στο ρόλο της ena ως αναπτυξιακού πόλου στην Περιφέρεια της ΑΜΘ, παρουσίασε τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις, για τη στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο ιδρυτής της εταιρείας Ten06 και υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού του eMT cluster, κ. Γιώργος Παπασταματίου, ο οποίος με τις στοχευμένες επεξηγήσεις και τα καίρια ερωτήματα που έθεσε προς τους ομιλητές, βοήθησε τα μέγιστα στην άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εξατομικευμένα ζητήματα που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων τους με τους ομιλητές, τους εκπροσώπους του eMT cluster και των επιχειρήσεων-μελών που έλαβαν μέρος, απολαμβάνοντας παράλληλα ποικιλία γαστρονομικών εδεσμάτων και εκλεκτά κρασιά.

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση της Καβάλας μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3HS1BTi

Τελευταίος σταθμός στον κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων του eMT cluster είναι ο νέος πολυλειτουργικός χώρος της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, #enahub, την Παρασκευή 01/07 στην Ξάνθη.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις λύσεων Ψηφιακού Μετασχηματισμού αφορούν κυρίως Αγροδιατροφικές επιχειρήσεις πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, Μεταποιητικές και Βιομηχανικές επιχειρήσεις, Εμπορικές επιχειρήσεις, Συνεταιρισμούς και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και την online εγγραφή σας επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://emtcluster.gr/index.php/el/emt-cluster/events

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...