Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, 2025
Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, 2025

Είδος πολυτελείας γίνεται πλέον το μοσχαρίσιο κρέας

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Η τιμή του στην περιοχή μας φτάνει τα 17 και 18€ το κιλό

Σε είδος πολυτελείας εξελίσσεται πλέον το μοσχαρίσιο κρέας, καθώς η τιμή του στην περιοχή μας φτάνει τα 17 και 18€ το κιλό, ενώ αγγίζει ακόμη και τα 20 στην Αθήνα.

Για το μείζον θέμα που έχει ανακύψει μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Καβάλας, Κώστας Κεχαγιάς, ο οποίος εκτίμησε ότι η όποια υποχώρηση των τιμών κι αυτή του 1 ή 2 ευρώ, μπορεί να υπάρξει μετά τον Φεβρουάριο. 

«Το μοντέλο που θέλουν να φέρουν από τρίτες χώρες ζώα δεν τους βγαίνει…»

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει, έχει επιδεινωθεί πάρα πολύ. Δεν υπάρχουν μοσχάρια, δεν υπάρχουν αγελάδες κι όλα αυτά μαζί συντελούν στην αύξηση της τιμής του κρέατος. Το που θα καταλήξει όλο αυτό και πόσο καιρό θα μας πάρει δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Ελπίζω τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η κυβέρνηση να άρουν τα μέτρα που θέλουν τη μείωση του ζωικού κεφαλαίου, καθώς υποστηρίζουν ότι κάνουν κακό στο περιβάλλον. Το μοντέλο που θέλουν να φέρουν από τρίτες χώρες ζώα δεν τους βγαίνει. Θέλουν να μειώσουν το ζωικό κεφάλαιο και τις αγελάδες οι οποίες λένε ότι συμβάλλουν στην αύξηση της τρύπας του όζοντος. Για μας κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Θέλουν να φέρουν κρέατα από τη Χιλή, την Βραζιλία κλπ, αλλά δεν γίνεται πρακτικά», ανέφερε σχετικά ο κ. Κεχαγιάς.

«Στη χώρα μας έχουν τελειώσει τα πάντα, δεν υπάρχουν αγελάδες, δεν υπάρχουν μοσχάρια, είναι πάρα πολύ λίγα και τελειώνουν και αυτά σιγά σιγά…»

«Δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Η χώρα μας εισάγει από την Ευρώπη. Όταν έχεις μία Ευρώπη που δεν μπορεί να θρέψει τον εαυτό της, όπως για παράδειγμα η Γαλλία που άρχισε να εισάγει, δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Στη χώρα μας έχουν τελειώσει τα πάντα, δεν υπάρχουν αγελάδες, δεν υπάρχουν μοσχάρια, είναι πάρα πολύ λίγα και τελειώνουν και αυτά σιγά σιγά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τιμές. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς γι’ αυτό. Όταν αγοράζεις 10€ το κιλό με τα κόκκαλα και έχεις 30% απώλεια ήδη θα φτάσεις να πουλάς με 16 και 17€ το κιλό. Υπάρχει μία αισιοδοξία για τον Φεβρουάριο μάλλον, καθώς θα βγουν και τα μοσχάρια που πρέπει για να τα αφήσουν ελεύθερα για να έχουμε ποσότητες και πιστεύω αν όλα πάνε καλά το επόμενο Πάσχα θα έχουμε μείωση της τάξης 1 ή 2 ευρώ το κιλό τουλάχιστον, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να ξαναφάει κρέας, γιατί έχει γίνει είδος πολυτελείας», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Κεχαγιάς. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Είχε μικρή διάρκεια, αλλά ήταν ιδιαίτερα έντονος ο σεισμός

Σωτήρης Λαζαρίδης: Η σεισμική δόνηση της Τετάρτης καταγράφηκε πάνω...

Αυξημένη 5 έως 6% φέτος η τουριστική κίνηση στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε «Η...

Τι ισχύει με τα χρώματα των καρτών στάθμευσης στην Παναγία

Έγινε ο έλεγχος στο νέο δημοτικό κυνοκομείο Μετά από πολύμηνη...

Έκλεισε το 18% των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας

Θόδωρος Χατζηχρήστος: Πηγαίνουμε ολοταχώς να εφαρμόσουμε το σχέδιο Πισσαρίδη Στο...

Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της υφιστάμενης ΕΕΛ Παναγίας- Ποταμιάς

Υπογράφηκε την Τετάρτη από τον δήμαρχο Θάσου και τον...

Παρουσίαση του λευκώματος «Βασίλης Βασιλικός: Στιγμές… από τη ζωή και το έργο του»

Μια εκδήλωση υψηλού πολιτιστικού συμβολισμού και ιστορικής σημασίας πραγματοποιήθηκε...

Ατομική μου ενέργεια… (του Παύλου Λεμοντζή)

…κι ανάσα μου στα χείλη την πρώτη ουσία, την αρχή,...

Νέα εποχή για την έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα: η ExxonMobil μπαίνει στο Block 2

Οι εταιρείες ExxonMobil, Energean και HelleniQ Upstream ανακοινώνουν τη...