Σάββατο, 25 Οκτωβρίου, 2025
Σάββατο, 25 Οκτωβρίου, 2025

Είδος πολυτελείας γίνεται πλέον το μοσχαρίσιο κρέας

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Η τιμή του στην περιοχή μας φτάνει τα 17 και 18€ το κιλό

Σε είδος πολυτελείας εξελίσσεται πλέον το μοσχαρίσιο κρέας, καθώς η τιμή του στην περιοχή μας φτάνει τα 17 και 18€ το κιλό, ενώ αγγίζει ακόμη και τα 20 στην Αθήνα.

Για το μείζον θέμα που έχει ανακύψει μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Καβάλας, Κώστας Κεχαγιάς, ο οποίος εκτίμησε ότι η όποια υποχώρηση των τιμών κι αυτή του 1 ή 2 ευρώ, μπορεί να υπάρξει μετά τον Φεβρουάριο. 

«Το μοντέλο που θέλουν να φέρουν από τρίτες χώρες ζώα δεν τους βγαίνει…»

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει, έχει επιδεινωθεί πάρα πολύ. Δεν υπάρχουν μοσχάρια, δεν υπάρχουν αγελάδες κι όλα αυτά μαζί συντελούν στην αύξηση της τιμής του κρέατος. Το που θα καταλήξει όλο αυτό και πόσο καιρό θα μας πάρει δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Ελπίζω τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η κυβέρνηση να άρουν τα μέτρα που θέλουν τη μείωση του ζωικού κεφαλαίου, καθώς υποστηρίζουν ότι κάνουν κακό στο περιβάλλον. Το μοντέλο που θέλουν να φέρουν από τρίτες χώρες ζώα δεν τους βγαίνει. Θέλουν να μειώσουν το ζωικό κεφάλαιο και τις αγελάδες οι οποίες λένε ότι συμβάλλουν στην αύξηση της τρύπας του όζοντος. Για μας κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Θέλουν να φέρουν κρέατα από τη Χιλή, την Βραζιλία κλπ, αλλά δεν γίνεται πρακτικά», ανέφερε σχετικά ο κ. Κεχαγιάς.

«Στη χώρα μας έχουν τελειώσει τα πάντα, δεν υπάρχουν αγελάδες, δεν υπάρχουν μοσχάρια, είναι πάρα πολύ λίγα και τελειώνουν και αυτά σιγά σιγά…»

«Δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Η χώρα μας εισάγει από την Ευρώπη. Όταν έχεις μία Ευρώπη που δεν μπορεί να θρέψει τον εαυτό της, όπως για παράδειγμα η Γαλλία που άρχισε να εισάγει, δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Στη χώρα μας έχουν τελειώσει τα πάντα, δεν υπάρχουν αγελάδες, δεν υπάρχουν μοσχάρια, είναι πάρα πολύ λίγα και τελειώνουν και αυτά σιγά σιγά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τιμές. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς γι’ αυτό. Όταν αγοράζεις 10€ το κιλό με τα κόκκαλα και έχεις 30% απώλεια ήδη θα φτάσεις να πουλάς με 16 και 17€ το κιλό. Υπάρχει μία αισιοδοξία για τον Φεβρουάριο μάλλον, καθώς θα βγουν και τα μοσχάρια που πρέπει για να τα αφήσουν ελεύθερα για να έχουμε ποσότητες και πιστεύω αν όλα πάνε καλά το επόμενο Πάσχα θα έχουμε μείωση της τάξης 1 ή 2 ευρώ το κιλό τουλάχιστον, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να ξαναφάει κρέας, γιατί έχει γίνει είδος πολυτελείας», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Κεχαγιάς. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Ανατολική Μακεδονία είναι ο φτωχός συγγενής της ΠΑΜΘ

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως πρέπει να δούμε τον δικό μας...

Καλά πήγε φέτος ο τουρισμός κρουαζιέρας στην Καβάλα

«Πράγματι η Καβάλα φέτος είχε τις καλύτερες επιδόσεις όσον...

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Ντίνου Κανάκη

Η ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα αποχαιρετά με θλίψη τον Κωνσταντίνο...

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Επιμελητηρίων ΑΜΘ εγκαινίασε την Έκθεση Τροφίμων & Ποτών στο Μετρό Συντάγματος

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Τροφίμων...

Δεν είναι διαπραγματεύσιμοι οι κοινόχρηστοι χώροι της Αλάνας της Ηρακλείτσας

Φίλιππος Αναστασιάδης: Πρότειναν να παραχωρήσουν το 30% του ακινήτου,...

Οι Πηγές του Παραδείσου αλλάζουν χέρια στην άδεια χρήσης νερού

Σύσκεψη σχετικά με το θέμα των Πηγών του Παραδείσου...

Δήμος Ξάνθης: Επίδομα στέγασης για νεοδιορισθέντες ιατρούς του Νοσοκομείου Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας χορήγησης...