Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Τσιμπάνε» οι τιμές στα καύσιμα, αλλά αναμένεται αποκλιμάκωση

Ημέρα:

spot_img

Αποκλιμάκωση των τιμών στα υγρά καύσιμα εκτιμά ότι θα υπάρξει το επόμενο διάστημα, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Μιχάλης Μεταξάς.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτό που κατ’ επανάληψη έχουμε πει, ότι δηλαδή το καύσιμο είναι ένα χρηματιστηριακό είδος, άρα οποιαδήποτε αναταραχή σε παγκόσμιο επίπεδο και για οποιοδήποτε λόγο ανεβάζει ή κατεβάζει τις τιμές. Παρατηρούμε ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή  κάποιο συμβάν εκδηλώνεται παγκόσμια. Αυτή τη φορά είχαμε την αναταραχή στο Ιράν με αποτέλεσμα να «τσιμπήσει» λίγο η τιμή των υγρών καυσίμων και στην χώρα μας», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα στον «Ενήμερο» ο κ. Μεταξάς.

Στο 1,64 η αμόλυβδη βενζίνη και στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης στην Π.Ε. Καβάλας

Σύμφωνα πάντα με όσα επισήμανε ο αντιπρόεδρος του τοπικού Σωματείου Βενζινοπωλών, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, οι μέσες τιμές των υγρών καυσίμων διαμορφώνονται ως εξής: Για το υγραέριο κίνησης στα 81 λεπτά, στο 1,42 το πετρέλαιο κίνησης, στο 1,64 η αμόλυβδη βενζίνη και στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης.

«Γι’ αυτό καλούσαμε τους πολίτες να προμηθευτούν νωρίτερα το πετρέλαιο θέρμανσης και να μη το αφήνουν για την τελευταία στιγμή. Δυστυχώς σήμερα είναι πολύ πιο ακριβό από την αρχική τιμή διάθεσής του», επισήμανε ο Μιχάλης Μεταξάς.

«Πιστεύω πάντως ότι θα σταματήσει η αύξηση των τιμών στα υγρά καύσιμα το επόμενο διάστημα. Πάντα καταγράφεται μια εκτίναξη των τιμών και στη συνέχεια έχουμε μια αποκλιμάκωσή τους. Το πρόβλημα είναι ότι η αύξηση γίνεται πολύ γρήγορα, ενώ με πολύ χαμηλότερους ρυθμούς πέφτουν οι τιμές», δήλωσε ακόμη ο αντιπρόεδρος των βενζινοπωλών της Καβάλας.

«Οι παραγγελίες μπορώ να πω ότι έχουν αυξηθεί σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά με μικροποσότητες, διότι οι καταναλωτές δεν διαθέτουν χρήματα»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν έχει υπάρξει αύξηση στις παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης, ο κ. Μεταξάς απάντησε: «Υπήρξε το τελευταίο χρονικό διάστημα μια αύξηση παραγγελιών για πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην περιοχή μας δεν είχαμε τις έντονες καιρικές συνθήκες που υπήρξαν από τη Λάρισα και κάτω, με βαρύ χειμώνα, κρύο, χιονοπτώσεις. Οι παραγγελίες μπορώ να πω ότι έχουν αυξηθεί σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά με μικροποσότητες, διότι οι καταναλωτές δεν διαθέτουν χρήματα».

Παράταση μέχρι 31/1 για όσους δεν έβαλαν πετρέλαιο αλλά δικαιούνται το επίδομα

Παράλληλα, ο κ. Μεταξάς έκανε γνωστό ότι όσοι κατέθεσαν αίτηση και δικαιούνται πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά δεν αγόρασαν τις απαραίτητες ποσότητες βάσει του ποσού που δικαιούνται, θα λάβουν μια παράταση με υπουργική απόφαση που υπογράφηκε την Παρασκευή (10/1). Με αυτήν την παράταση δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να εφοδιαστούν το υπόλοιπο των λίτρων τους μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

«Πρέπει να σπεύσουν να το κάνουν για να μη δουν κάποια στιγμή από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αφαιρείται το ποσό ή να τους ζητηθεί πίσω», υπογράμμισε σχετικά.

«Ας ελπίσουμε του χρόνου όλο αυτό το σύστημα να καταργηθεί και να υπάρχει γενικά μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για να μπορεί ο κόσμος να εφοδιαστεί»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν εκτιμά ότι θα δοθεί εκ νέου επίδομα θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα, ο κ. Μεταξάς απάντησε: «Θεωρώ ότι δεν θα δοθεί κάτι επιπλέον όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης. Με αυτή την παράταση που δόθηκε το θέμα κλείνει εδώ για φέτος. Ας ελπίσουμε του χρόνου όλο αυτό το σύστημα να καταργηθεί και να υπάρχει γενικά μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για να μπορεί ο κόσμος να εφοδιαστεί. Ας μη ξεχνάμε ότι βλέπουμε συνανθρώπους μας να πεθαίνουν άδικα από αναθυμιάσεις με υγραέριο με ξύλα, από φωτιές ή οτιδήποτε άλλο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...