Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τι θα γίνει φέτος με το επίδομα θέρμανσης

Ημέρα:

spot_img

Ασαφές παραμένει ακόμη το αν τελικά θα καταργηθεί το επίδομα θέρμανσης με την παράλληλη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, αναφέρει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Μιχάλης Μεταξάς.

Γενικότερα, μείωση της φορολογίας στα καύσιμα ζητά διαχρονικά ο κλάδος των πρατηριούχων, επισημαίνοντας ότι η υψηλή φορολογία που επιβάλλεται σήμερα έχει αρνητικές επιπτώσεις για το κόστος παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων καθώς και για τη θέρμανση των νοικοκυριών.

«Πάντα είναι ευκαιρία να ικανοποιηθεί το αίτημα μας, όμως το θέμα είναι κατά πόσο μέσα σε αυτόν τον δημοσιονομικό χαμό με τα έκτακτα μέτρα θα ασχοληθεί η Κυβέρνηση με το συγκεκριμένο ζήτημα…»

Ο Μιχάλης Μεταξάς υπογραμμίζει ότι φέτος είναι ευκαιρία να καταργηθεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης με την παράλληλη μείωση του Ε.Φ.Κ., ώστε οι καταναλωτές να αγοράζουν φθηνό πετρέλαιο χωρίς διαδικασίες που ταλαιπωρούν.

«Πάντα είναι ευκαιρία να ικανοποιηθεί το αίτημα μας, όμως το θέμα είναι κατά πόσο μέσα σε αυτόν τον δημοσιονομικό χαμό με τα έκτακτα μέτρα θα ασχοληθεί η Κυβέρνηση με το συγκεκριμένο ζήτημα. Ακούστηκε κάτι για επέκταση και αύξηση του επιδόματος. Εμείς ζητάμε να το καταργήσουν και να μη μπαίνουμε σε όλη αυτή τη διαδικασία. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Θα φανεί σύντομα αν θα περιλαμβάνεται και ο δικός μας κλάδος στις αποφάσεις της Κυβέρνησης», τονίζει σχετικά ο κ. Μεταξάς.

«Χρειάζεται λοιπόν να γίνει μια γενναία μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, για να αγοράσει πιο πολύς κόσμος πετρέλαιο και να ζωντανέψει ο κλάδος μας»

«Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης πρέπει να καταργηθεί, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υφίσταται, από τη στιγμή που υπάρχει το σύστημα εισροών ― εκροών. Δεν χρειάζεται να υποβάλλουμε τους καταναλωτές στην ταλαιπωρία της υποβολής δηλώσεων, προκειμένου να λάβουν το περίφημο επίδομα. Πρέπει να μειωθεί ο Ε.Φ.Κ. και να καταργηθεί όλη αυτή η ταλαιπωρία προς τους καταναλωτές, να πηγαίνουν στους λογιστές, να κάνουν αιτήσεις για να πάρουν ένα επίδομα μετά από πέντε μήνες, αν περισσέψουν χρήματα κλπ. Χρειάζεται λοιπόν να γίνει μια γενναία μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, για να αγοράσει πιο πολύς κόσμος πετρέλαιο, να ζωντανέψει ο κλάδος μας και να γλιτώσουν την ταλαιπωρία οι καταναλωτές κι εμείς», συμπληρώνει ακολούθως για το θέμα ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

Από 25% μέχρι 35% η πτώση του τζίρου στα πρατήρια της Καβάλας Ιούλιο και Αύγουστο

Σε σχέση με την κίνηση που καταγράφηκε στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, ο Μιχάλης Μεταξάς αναφέρει: «Τα στοιχεία για Ιούλιο και Αύγουστο, που είναι και οι δυο μήνες με την μεγαλύτερη κίνηση στην περιοχή μας, σε σχέση με πέρυσι δείχνουν μια πτώση της τάξης μεταξύ του 25% με 35%. Αυτός είναι ένας πανελλαδικός μέσος όρος που ακριβώς καταγράφεται και σε εμάς. Δεν υπήρξε καμιά μετακίνηση εσωτερικού τουρισμού που ευελπιστούσε η Κυβέρνηση με τον κοινωνικό τουρισμό. Κάποια στιγμή φάνηκε μια σχετική κίνηση, έκλεισαν όμως τα σύνορα σταμάτησε και η τελευταία μας ελπίδα».

Σταθερές γενικά οι τιμές στα υγρά καύσιμα – Στα 1,45 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης

Αναφορικά τέλος, με το που κυμαίνονται οι τιμές των υγρών καυσίμων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο κ. Μεταξάς αναφέρει: «Το θέμα δεν είναι οι τιμές στην παρούσα φάση, αλλά το ότι δεν υπάρχει δουλειά. Οι τιμές γενικότερα μπορούμε να πούμε ότι είναι σχετικά σταθερές. Ο κόσμος έχει περιορίσει γενικά τις μετακινήσεις του και τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο τον χειμώνα. Πάντως κατά μέσο όρο η τιμή της αμόλυβδης στην Π.Ε. Καβάλας διαμορφώνεται στα 1,45 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης στα 1,22 ευρώ το λίτρο. Αν ξεκινούσε τώρα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης η τιμή του θα ήταν στο 1 ευρώ το λίτρο. Μη ξεχνάμε ότι πολλοί έχουν γεμίσει τις δεξαμενές τους μετά την παράταση ενός μήνα που δόθηκε τον Μάιο, οπότε στο ξεκίνημα δεν περιμένουμε πολλά πολλά. Όμως ας μην κάνουν το τραγικό λάθος οι καταναλωτές να το αφήσουν για αργότερα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...