Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σύγκλιση απόψεων των κομμάτων για την επιβίωση των επιχειρήσεων

Ημέρα:

spot_img

Θέματα που προβληματίζουν τις επιχειρήσεις, είχε την ευκαιρία να θέσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, στη διάρκεια συναντήσεων που είχε με στελέχη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της Δ.Ε.Θ.

«Πράγματι είχαμε ένα δυνατό τετραήμερο, ξεκινώντας από την προηγούμενη Πέμπτη που υπήρξε η συνάντηση των Επιμελητηρίων Μακεδονίας – Θράκης με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στη συνέχεια είχαμε τη γενική συνέλευση των Επιμελητηρίων στη Θεσσαλονίκη και υπήρξε το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι συνάντηση με τον υπουργό, τον κ. Δραγασάκη. Ακολούθησε η συνάντηση με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα (Αυγενάκη, Καλαφάτη, Καραμανλή), για να κλείσει ο κύκλος στη Δ.Ε.Θ. με τα εγκαίνια των περιπτέρων και του δικού μας, όπου ήταν παρών ο υπουργός, ο κ. Πιτσιόρλας», τόνισε αρχικά με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Καβάλας.

«Το θετικό των συναντήσεων είναι ότι υπάρχει μια σύγκλιση των κομμάτων ότι θα πρέπει να δώσουν όλοι τους βαρύτητα στις επιχειρήσεις»

«Είχαμε την ευκαιρία, σε όλες αυτές τις συναντήσεις, να θίξουμε τα θέματα που πραγματικά μας προβληματίζουν και μας έχουν φέρει σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Θίξαμε θέματα που πρέπει να βρουν άμεση λύση. Το θετικό όλων αυτών των συναντήσεων είναι ότι υπάρχει στο τέλος μια σύγκλιση των κομμάτων ότι θα πρέπει να δώσουν όλοι τους βαρύτητα και σημασία στις επιχειρήσεις, στο να αλλάξουμε αυτό το αρνητικό κλίμα, να επιστρέψουν οι επενδύσεις, να έχουμε ένα θετικό πρόσημο και να δημιουργήσουμε φιλικό επενδυτικό κλίμα, γιατί μόνο απ’ ό,τι φαίνεται μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία θα μπορέσουμε να δούμε ανάκαμψη και τα νούμερα να αρχίσουν να είναι θετικά για την μικροοικονομία κι όχι μόνο για τα μακροοικονομικά που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας.

«Ακούμε για μείωση της φορολογίας, για αλλαγές στο ασφαλιστικό, αλλά προς στιγμήν είμαστε ακόμη στα «θα»

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της Δ.Ε.Θ., ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας υπογράμμισε: «Είδαμε και ακούσαμε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, όμως αυτό που λέμε εμείς είναι ότι θέλει πολλή δουλειά ακόμη για να βελτιωθεί η κατάσταση. Ακούμε για μείωση της φορολογίας, για αλλαγές στο ασφαλιστικό, αλλά προς στιγμήν είμαστε ακόμη στα «θα». Θέλουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ημερομηνίες για το πώς θα μπορέσει πράγματι να αντιστραφεί αυτό το κλίμα. Μπορεί να μας λένε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά έχει πολλή δουλειά ακόμη για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Συνεχίζεται το πρόβλημα ρευστότητας των επιχειρήσεων, τα capital controls είναι εδώ, δεν βλέπουμε να γίνονται νέες και μεγάλες επενδύσεις στη μεταποίηση, αλλά και στον τουρισμό κι αυτό το κλίμα δεν πρόκειται να αντιστραφεί, αν πραγματικά αυτά που ακούσαμε για μειώσεις σε φόρους και ασφαλιστικό δε γίνουν πράξη. Αυτά δεν μπορούν να γίνουν αύριο, αλλά έπρεπε να γίνουν χθες. Αν δεν αντιστραφεί άμεσα το κλίμα, νομίζω ότι αυτά που ακούσαμε θα πάνε στράφι, γιατί μέχρι τότε θα έχουν κλείσει κι άλλες επιχειρήσεις και θα έχουν χαθεί πολλές θέσεις εργασίας. Χρειάζεται λοιπόν συνεργασία κομμάτων και παραγωγικών φορέων, ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και μια επανεκκίνηση της οικονομίας. Δεν μπορεί να αλλάζουν τα δεδομένα διαρκώς με αλλαγές κυβερνήσεων και υπουργών. Χρειάζεται ένα σταθερό κλίμα και ένα φιλικό περιβάλλον για να μπορέσει να επενδύσει όποιος θέλει στη χώρα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...