Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση της διοίκησης του ομίλου Κουρτίδη με τον υπουργό Περιβάλλοντος

Ημέρα:

spot_img

Ο όμιλος επιχειρήσεων Kourtidis Group στα ζητήματα του τομέα του περιβάλλοντος ακολουθεί σε απόλυτο βαθμό τη βασική φιλοσοφία και την ευαισθησία  που έχουν οι ιδιοκτήτες του, στην καθημερινή τους δραστηριότητα.

Αυτή η ξεχωριστή ιδιαιτερότητα αποτέλεσε την αφορμή και την ανάγκη, ώστε ο πρόεδρος Νίκος Κουρτίδης και η αντιπρόεδρος του ομίλου Κωνσταντίνα Δημητρόβα να συναντήσουν τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Τους φιλοξένησε στο γραφείο του και εκεί είχαν την ευκαιρία να του αναπτύξουν όλες της «πράσινες» λεπτομέρειες και το έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Project Alexandrou Chora, που αποτελεί τη νέα μεγάλη επένδυση του ομίλου στην Παραλία Οφρυνίου – Costa Ofrynio.

Ο κ. Σκρέκας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για όλες τις ενεργειακές και green δράσεις και ενέργειες που θα βρουν εφαρμογή συνολικά σε όλες τις φάσεις κατασκευής και λειτουργίας του νέου συγκροτήματος. Ο υπουργός ανέφερε ότι «… είναι πολύ σημαντικό να γίνονται μεγάλες επενδύσεις στη χώρα και ακόμη πιο σημαντικό να σχεδιάζονται με ευαισθησία και γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος».

Ο πρόεδρος της Kourtidis Group Νίκος Κουρτίδης ευχαρίστησε τον κ. Σκρέκα για τη συνάντηση, τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και παρουσίασε τις ενότητες του Alexandrou Chora που θα περιλαμβάνει μέσα σε 175.000 τ.μ την δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου Resort, ένα Spa Hotel, ένα μικρό χωριό – Village 200 κατοικιών και ένα θεματικό πάρκο. Επιπλέον τόνισε ότι «εμείς επενδύουμε σε αυτόν τον τόπο όχι γιατί έτυχε, ούτε γιατί ήταν η μόνη επιλογή που είχαμε. Επενδύουμε γιατί τον αγαπάμε, τον πιστεύουμε και τον πονάμε. Σε αυτήν την περιοχή αγαπάμε το καθετί που υπάρχει. Λατρεύουμε τη φύση της και πιστεύουμε ότι είναι μοναδική, χάρη σε όλα τα έμβια όντα που ζουν εδώ. Αυτά τα “πιστεύω” μας λοιπόν, θα αποτυπωθούν και σε κάθε επένδυσή μας. Καμία παρέμβαση για το πράσινο, για τα απορρίμματα, για τις πηγές ενέργειας κλπ, δεν προχωράει χωρίς σοβαρή μελέτη».

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Κωνσταντίνα Δημητρόβα περιέγραψε όλη την επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική που ξεκινάει πλέον μέσα από πρωτοβουλίες της εταιρίας, με προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων. Στην διάρκεια της συνάντησης εξήγησε στον υπουργό ότι «το συγκεκριμένο project θα αλλάξει γενικότερα το οικονομικό και κοινωνικό στάτους της περιοχής και θα αναπτύξει ακόμη περισσότερο την τουριστική δυναμική  του τόπου μας».

Παράλληλα επεσήμανε ότι είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως ήδη έχουν προσεγγίσει τον όμιλο μεγάλες επενδυτικές ομάδες αλλά και μεμονωμένοι επιχειρηματίες από το εξωτερικό, προκειμένου να συμμετέχουν επενδυτικά σε αυτή την δραστηριότητα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...