Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Συμφωνία επί των βασικών αξόνων του νέου νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές

Ημέρα:

spot_img

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης  πραγματοποίησε σύσκεψη σήμερα, Δευτέρα 1η Μαρτίου, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση, του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Πάνο Σταμπουλίδη, του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη και του Προέδρου της ΠΟΣΠΛΑ, κ. Δημήτρη Μουλιάτου, για το νέο σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ήταν να δούμε και να συμφωνήσουμε τους βασικούς άξονες του νέου νομοσχεδίου που θα προτείνει προς ψήφιση, στη Βουλή, το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να περάσουν οι λαϊκές αγορές σε μία νέα εποχή.

Είμαι ευτυχής που υπήρξε πολύ θετικό κλίμα και ταύτιση απόψεων ως προς τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, έτσι ώστε από αύριο να ξεκινήσω και τη διαβούλευση με όλους τους υπόλοιπους φορείς και να είμαστε σύντομα έτοιμοι προς την έναρξη της νομοθετικής διαδικασίας».

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε:

«Η σημερινή μας συνάντηση με την ηγεσία του Υπ. Ανάπτυξης, ήταν σε πολύ θετικό κλίμα. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί όπως διαπιστώθηκε από την παρουσίαση των βασικών αξόνων του νομοσχεδίου που μας έκαναν ο Υπουργός Ανάπτυξης, κύριος Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κύριος Ν. Παπαθανάσης, υπήρξε ταύτιση απόψεων και υιοθετήθηκαν οι προτάσεις που είχαν γίνει από τις Ομοσπονδίες των λαϊκών αγορών και κυρίως από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ,  κύριο Μουλιάτο.

Είναι ανάγκη και προτεραιότητα να διασφαλιστεί πως οι Λαικές Αγορές θα προσφέρουν στους καταναλωτές ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα σε χαμηλές τιμές, σε συνθήκες απόλυτης νομιμότητας και διαφάνειας και φαίνεται πως το νομοσχέδιο, αυτό το κατοχυρώνει. Είμαι αισιόδοξος λοιπόν πως αυτό το νομοσχέδιο θα αλλάξει προς το καλύτερο τις λαϊκές αγορές, προς όφελος των εμπόρων αλλά και των καταναλωτών».

Τέλος, ο κ. Μουλιάτος είπε:

«Από την αρχή της συνεργασίας μας με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Περιφέρειας, είχαμε θέσει επιτακτικά την αναβάθμιση των λαϊκών αγορών.

Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη στιγμή και μεγάλη μέρα για τον κλάδο των λαϊκών αγορών κατόπιν συμφωνίας του Υπουργού Ανάπτυξης, κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη, του αναπληρωτή Υπουργού, κυρίου Νίκου Παπαθανάση, του Γενικού Γραμματέα, κυρίου Πάνου  Σταμπουλίδη και του ΠεριφερειάρχηΑττικής, κυρίου Γιώργου Πατούλη.

Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που οι διεκδικήσεις ετών γίνονται πλέον πραγματικότητα. Ευελπιστούμε ότι οι λαϊκές αγορές, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αλλάξουν μορφή για το καλό της οικονομίας και της κοινωνίας. Ευχαριστώ πολύ όσους προανέφερα, για όλο αυτό το έργο που έχει γίνει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...