Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στόχος του Επιμελητηρίου να αναλάβει το 51% του ΒΙΟ.ΠΑ.

Ημέρα:

spot_img

Την αναγκαιότητα να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας εντός του τρέχοντος έτους, υπογράμμισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας.

«Το σίγουρο είναι ότι έχουμε βάλει ως στόχο το Βιοτεχνικό Πάρκο της Καβάλας μέσα στο 2019, να βρει τη λύση και τον δρόμο του. Οι διαδικασίες και οι συζητήσεις είναι σε μια εξέλιξη, βέβαια εν μέσω μιας προεκλογικής περιόδου σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, που κι αυτό σίγουρα παίζει τον ρόλο του», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας.

«Ζητήθηκαν κι αρχίζουν να δίνονται τα πιο επικαιροποιημένα οικονομικά στοιχεία, ώστε να πάμε μέχρι τον επίτροπο κι από εκεί και μετά η περιφέρεια να κάνει το πρώτο βήμα και ν’ αρχίσει να δίνει κάποια χρήματα…»

«Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μια συνάντηση με στέλεχος οικονομικής υπηρεσίας της περιφέρειας. Ήδη ζητήθηκαν κι αρχίζουν να δίνονται τα πιο επικαιροποιημένα οικονομικά στοιχεία, ώστε να πάμε μέχρι τον επίτροπο κι από εκεί και μετά η περιφέρεια να κάνει το πρώτο βήμα, όσον αφορά τη δική της συμμετοχή και ν’ αρχίσει να δίνει κάποια χρήματα. Μετέπειτα είναι θέμα και των τριών εταίρων, του δήμου Καβάλας, του Επιμελητηρίου και της περιφέρειας να δοθεί και μια λύση σε σχέση με το διοικητικό συμβούλιο, ώστε ν’ αρχίσει πλέον να τρέχει το ΒΙΟ.ΠΑ.», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Πρέπει να σκεφτούμε ποιο θα είναι ένα επόμενο διοικητικό συμβούλιο, πως θα βοηθήσουμε να συσταθεί ξανά, ώστε μέσα στο 2019 κάποιοι άνθρωποι ν’ αρχίσουν εκ των έσω να αναδεικνύουν το ΒΙΟ.ΠΑ.»

«Παράλληλα ή και ταυτόχρονα μαζί με τις προσπάθειες για τη λύση του οικονομικού ζητήματος και των υποχρεώσεων που έχουν δημιουργηθεί, θα πρέπει και οι τρεις φορείς και κυρίως η περιφέρεια, η οποία έχει το 51% του ποσοστού, να σκεφτούμε ποιο θα είναι ένα επόμενο διοικητικό συμβούλιο, πως θα βοηθήσουμε να συσταθεί ξανά, ώστε μέσα στο 2019 κάποιοι άνθρωποι ν’ αρχίσουν εκ των έσω να αναδεικνύουν το ΒΙΟ.ΠΑ., να προσελκύσουμε τους επενδυτές που ενδεχομένως θέλουν να εγκατασταθούν στον χώρο, να βρούμε λύση για αυτούς που ήδη υπάρχουν μέσα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μάρκος Δέμπας.

«Εκτιμώ κι είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά και θα βρούμε λύσεις για τις υποχρεώσεις μας, για να γίνει πραγματικά ένα φυτώριο επιχειρηματικότητας όπως από την αρχή το σχεδιάζαμε…»

«Μιλάμε πλέον για ένα νέο ξεκίνημα. Κακά τα ψέματα δεν έχουν γίνει και πολλά πράγματα για το ΒΙΟ.ΠΑ. αυτά τα χρόνια και πραγματικά είναι ένα νέο ξεκίνημα. Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες, που θα ενταθούν περισσότερο οι συζητήσεις και με τον περιφερειάρχη και με τη δήμαρχο, τώρα που όλοι δείχνουν καλή διάθεση και πρόθεση όπως φαίνεται και με πράξεις, να βρεθεί λύση. Εκτιμώ κι είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά και θα βρούμε λύσεις για τις υποχρεώσεις μας, αλλά και για τις επιχειρήσεις που είναι μέσα εγκλωβισμένες και κάποιες μάλιστα θέλουν να φύγουν, αλλά πολύ περισσότερο να βρούμε λύση κι αυτός ο χώρος, που τόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί γι’ αυτόν, να γίνει πραγματικά ένα φυτώριο επιχειρηματικότητας όπως από την αρχή το σχεδιάζαμε», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Στόχος του Επιμελητηρίου να αναλάβει το 51% του ΒΙΟ.ΠΑ.

Να σημειωθεί ότι οι υποχρεώσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας είναι μεγάλες,  η πιο βασική εκ των οποίων αφορά τραπεζικό δάνειο, καθώς και υποχρεώσεις προς τρίτους (Δ.Ε.Η., Δ.Ε.Υ.Α.Κ).

Στο εταιρικό σχήμα η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει το 51%, ο δήμος Καβάλας το 29% και το Επιμελητήριο το 20% του ΒΙΟ.ΠΑ.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου ενδιαφέρεται να αναλάβει τη διαχείριση του ΒΙΟ.ΠΑ., ενώ είχε ήδη κάνει πρόταση να αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις και να λάβει το πλειοψηφικό πακέτο, δηλαδή το 51%.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...