Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ρύθμιση πάνω στη ρύθμιση για οφειλές στην Εφορία

Ημέρα:

spot_img

Θετική χαρακτηρίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο οικονομολόγος, Ντίνος Κλειτσιώτης, τη ρύθμιση σε 12 δόσεις των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, η εφαρμογή της οποίας «άνοιξε» την Τετάρτη (31/1) από το taxisnet.

Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών τους πριν κάποια οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη και να ρυθμίζουν έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις τις τακτικές φορολογικές οφειλές τους ή μέχρι και σε 24 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές τους από έκτακτες αιτίες πριν αυτές αρχίσουν να καθίστανται ληξιπρόθεσμες.

Ρύθμιση πάνω στη ρύθμιση…

Οι φορολογούμενοι θα  έχουν τη δυνατότητα να εντάσσονται στην πάγια ρύθμιση για μη ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την υποβολή των απαιτούμενων αιτήσεων και δικαιολογητικών.

«Για παράδειγμα αυτός που στις 31 Ιανουαρίου όφειλε στην εφορία είτε ΕΝ.Φ.Ι.Α., είτε Φ.Π.Α. και είχε ρύθμιση των 100 δόσεων ή την πάγια των 12, έχει δικαίωμα να κάνει άλλη μια ρύθμιση 12 δόσεων χωρίς να χάνει την προηγούμενη. Είναι δηλαδή μια ρύθμιση επί ρυθμίσεων. Γιατί έγινε όλο αυτό; Επειδή με τον νόμο που έχει ψηφιστεί στη Βουλή, πλέον όσοι έχουν ρυθμίσεις, έστω και μια μέρα αν δεν καταβάλουν τις τρέχουσες οφειλές τους, τις χάνουν. Είναι μια θετική εξέλιξη η νέα ρύθμιση, αλλά είναι γεγονός ότι πρόκειται πάλι για μια ρύθμιση πάνω στη ρύθμιση. Δύσκολα ανταποκρίνεται ο κόσμος όταν έχει να εξυπηρετήσει τόσες υποχρεώσεις. Πάντως υπάρχει ανταπόκριση από τους πολίτες στη νέα ρύθμιση, καθώς πολλοί είναι οι φορολογούμενοι που θέλουν να είναι εντάξει απέναντι στο ελληνικό δημόσιο για τις τρέχουσες φορολογικές τους υποχρεώσεις», τόνισε στις δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Κλειτσιώτης.

Δεν θα… περπατήσει η ρύθμιση των 120 δόσεων

Ο γνωστός οικονομολόγος αναφέρθηκε και στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τους επαγγελματίες, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ εντός των επόμενων ημερών.

«Από αυτά που γνωρίζουμε, δυστυχώς, η ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα έχει πολλές προϋποθέσεις, με βάση τις οποίες θα είναι δύσκολο να ενταχθούν οι επαγγελματίες σ’ αυτή. Άρα θα είναι μια ρύθμιση για λίγους. Όπως ξέρουμε στη νέα ρύθμιση θα περιλαμβάνονται υποχρεώσεις μέχρι 31.12.16. Οι υποχρεώσεις του 2017 τι θα γίνουν; Επίσης, όσοι ενταχθούν θα πρέπει να έχουν μια κερδοφόρα χρήση από τις τελευταίες τρίτες. Θα πρέπει η ακίνητή τους περιουσία να έχει κάποιο όριο, ενώ αυτή θα εξεταστεί από ειδικούς εκτιμητές. Μ’ όλα αυτά η νέα ρύθμιση δεν θα έχει ουσία. Λειτουργούν αποτρεπτικά τα όσα ακούμε. Ελάχιστος κόσμος θα μπορέσει να ενταχθεί. Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι δεν θα μπαίνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, αλλά μόνο ελεύθεροι επαγγελματίες. Θα μείνουν έξω οι περισσότεροι που οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο και είναι πολλοί αυτοί που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Πιστεύω ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων δε θα έχει θετικά αποτελέσματα», ανέφερε σχετικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...