Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου στον Κ. Τσιάρα με «βαριά» ατζέντα θεμάτων

Ημέρα:

spot_img

Τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, έχει σκοπό να καλέσει στην Καβάλα το αμέσως επόμενο διάστημα, η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου, σύμφωνα με όσα υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ., Γιώργος Γραμμένος.

«Στις προθέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας είναι να καλέσουμε στην πόλη μας και να φιλοξενήσουμε σύντομα τον κ. Τσιάρα, προκειμένου και από κοντά να του θέσουμε τα ζητήματα, τα οποία απασχολούν τον Δικηγορικό Σύλλογο», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Γραμμένος.

Η μεταστέγαση του Ειρηνοδικείου της Θάσου, καθώς και αυτή του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Καβάλας στην κορυφή των αιτημάτων του Δ.Σ.Κ.

Τα θέματα που θα τεθούν στον νέο υπουργό Δικαιοσύνης είναι γνωστά, καθώς έχουν αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Πρόκειται για τη μεταστέγαση του Ειρηνοδικείου της Θάσου και την έλλειψη προσωπικού εκεί, καθώς και τη μεταστέγαση του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Καβάλας, όπως και άλλα ζητήματα ήσσονος σημασίας. Η πρόσκληση του κ. Τσιάρα στην Καβάλα, θα συζητηθεί την Τετάρτη (24/7), όπως επισήμανε ο κ. Γραμμένος, στο διοικητικό συμβούλιο που θα πραγματοποιήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας.

«Σε κάθε περίπτωση θέλουμε αυτή η επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης να γίνει μέχρι και την έναρξη του νέου δικαστικού έτους»

«Θα επικαλεστούμε φυσικά και τη γνωριμία του νέου υπουργού με τον συνάδελφό μας Πέτρο Τσιάρα, που ήταν και συνυποψήφιός μας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, καθώς και τη συγγενική σχέση που έχει με τον νέο υπουργό. «Ευελπιστούμε η νέα πρόταση μας να τύχει αποδοχής. Εμείς θα ζητήσουμε η συνάντηση αυτή να γίνει το συντομότερο δυνατό. Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τον υπουργό για το πότε θα έρθει, αφού έχει πολλές και αυξημένες υποχρεώσεις. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε αυτή η επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης να γίνει μέχρι και την έναρξη του νέου δικαστικού έτους», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Γραμμένος.

«Ευελπιστούμε ότι ένα οργανωμένο μέτωπο αυτή τη φορά θα κινηθεί προς τη θετική και σωστή κατεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε τα χρόνια προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε ως Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, αναφέρθηκε και στην πολύτιμη συμβολή και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ως νομικός  γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του χώρου.

«Απ’ ό,τι έχω πληροφορηθεί ο κ. Παναγιωτόπουλος ήδη έχει κάνει μία πρώτη επαφή με τον υπουργό Δικαιοσύνης, σε σχέση με τα ζητήματα που του είχαμε θέσει. Επίσης και η συνδρομή των υπόλοιπων βουλευτών Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, των κυρίων Πασχαλίδη και Λαζαρίδη στις επόμενες επαφές που θα έχουμε στα υπουργεία, θα είναι και αυτή καθοριστική. Ευελπιστούμε ότι ένα οργανωμένο μέτωπο αυτή τη φορά θα κινηθεί προς τη θετική και σωστή κατεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε τα χρόνια προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε ως Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Πράγματι οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης και του νέου υπουργού του κ. Τσιάρα κινούνται προς την θετική κατεύθυνση. Νομίζω ότι ως ένα βαθμό επανερχόμαστε στην κανονικότητα»

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τις εξαγγελίες του κ. Τσιάρα, αναφορικά με την κατάργηση του Ποινικού Κώδικα που πρόσφατα ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο κ. Γραμμένος επισήμανε: «Πράγματι οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης και του νέου υπουργού του κ. Τσιάρα κινούνται προς την θετική κατεύθυνση. Οι αλλαγές οι οποίες ψηφίστηκαν εσπευσμένα πριν από τις εκλογές από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης ήταν προβληματικές. Σε πάρα πολλές διατάξεις εδώσαν την εντύπωση ότι επιχειρείται ένα «ξέπλυμα» ανθρώπων, οι οποίοι ήταν κατηγορούμενοι με σοβαρές κατηγορίες και εκκρεμούσαν υποθέσεις τους στα δικαστήρια. Πράγματι η μετατροπή πολλών κακουργημάτων σε πλημμελήματα είδαμε τι αποτελέσματα είχε, με αποφυλακίσεις ανθρώπων οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται ακόμη εκεί. Οι πληροφορίες μας είναι ότι ειδικά στα άρθρα που έχουν να κάνουν με τη δωροδοκία στο δημόσιο, με την κατοχή εκρηκτικών υλών και κάποιες άλλες διατάξεις που επανέρχονται ως κακουργήματα, αποκαθίσταται το αίσθημα δικαιοσύνης, το οποίο είχε τρωθεί τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των φωτογραφικών διατάξεων που περιέχονται στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Νομίζω πως βρισκόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Άλλωστε και η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχαν εκφραστεί πάνω σε αυτό το ζήτημα και στις επιχειρούμενες από την προηγούμενη κυβέρνηση τροποποιήσεις. Νομίζω ότι ως ένα βαθμό επανερχόμαστε στην κανονικότητα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...