Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποιοι είναι οι κανόνες λειτουργίας της εστίασης

Ημέρα:

spot_img

Ξεκινάει στις 3 Μαΐου η λειτουργικά των επιχειρήσεων εστίασης, μόνο στους εξωτερικούς χώρους και με υποχρεωτική πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό.

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με τον ΚΑΔ 56.10, υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο/ΚΑΔ 56.30.10.03, υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ΚΑΔ 56.30.10.06, υπηρεσίες καφετέριας/ΚΑΔ 56.30.10.07, υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο/ΚΑΔ 56.30.10.14.

Σύμφωνα με την απόφαση, επιτρέπεται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, επιτρέπονται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών, πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι, είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).

Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξη (90 cm – 1,2 m- 1,8m), επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τη χρήση δυο σκαμπό μαζί. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου. Κλειστές θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από 11 τη νύχτα μέχρι 5 το πρωί αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ. Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν την 1η Μαρτίου 2020.
Παραμένουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ 5621 και 5630 και οι οκταψήφιοι αυτών.

Ανοικτά από αύριο εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά με click inside σε όλη την επικράτεια

Από σήμερα, Σάββατο 24 Απριλίου, θα λειτουργήσουν με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) οι εμπορικές επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Κοζάνης, καθώς και τα εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, με την ίδια μέθοδο, σε όλη την επικράτεια.
Αυτό ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και επίσης, από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου επαναλειτουργούν και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αισθητικής.

Από 26 Απριλίου υποχρεωτικό self test για τους εργαζόμενους των δημοσίων υπηρεσιών

Στην εξέλιξη του προγράμματος διάθεσης των self tests αναφέρθηκε, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 26 Απριλίου, η υποχρέωση διαγνωστικού ελέγχου σε εβδομαδιαία βάση απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και οι κληρικοί, ιεροψάλτες και προσωπικό των ναών.

Ειδικά για την εβδομάδα 26 Απριλίου έως 5 Μαΐου, θα διατεθούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες 2 self test. Στην εκπαιδευτική κοινότητα η διάθεση των self test θα ξεκινήσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα. Σημείωσε ότι η μεταβατική χρονική περίοδος υποχρεωτικής εφαρμογής του μέτρου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα παρατείνεται μέχρι 2 Μαΐου.

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, από τις 10 Μαϊου, σταδιακά θα αυξάνεται το προσωπικό του δημοσίου, που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία, ενώ οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου θα συνεχίζουν να εργάζονται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική άδεια εργασίας. Η εξυπηρέτηση του κοινού συνεχίζει να γίνεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Ο κ. Κοντζαμάνης εξήγησε ότι το ECDC εξέδωσε τεχνική αναφορά, όπου οι χώρες μέλη της ΕΕ μπορούν να διακριθούν σε διαφορετικά σενάρια χρήσης των self tests με αντίστοιχες συνέπειες όσον αφορά τόσο στην επιτήρηση όσο και στις παρεμβάσεις αντιμετώπισης της πανδημίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...