Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Περιμένουν αρκετό κόσμο τις γιορτές οι ξενοδόχοι της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Σε υψηλό επίπεδο αναμένεται να κυμανθούν οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Καβάλας στη διάρκεια των τριημέρων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως εκτίμησε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του τοπικού Συνδέσμου Ξενοδόχων Αντώνης Μιτζάλης.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι γενικότερα η Καβάλα δεν αποτελεί μεγάλο προορισμό για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπως άλλες περιοχές της χώρας μας, παρά μόνο για λίγες και συγκεκριμένες ημέρες, αυτές των προαναφερθέντων τριημέρων.

«Νομίζω ότι θα δούμε αρκετούς Έλληνες τα Χριστούγεννα στην Καβάλα και περισσότερους ξένους το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς»

«Έχουμε μια καλή εικόνα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά φέτος. Δεν μπορώ όμως από τώρα να εκτιμήσω αν θα είναι καλύτερη ή χειρότερη από την περσινή. Οι γιορτές του 2017 πάντως κινήθηκαν σε καλά επίπεδα κι ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και φέτος. Είναι καλό που τα Χριστούγεννα «πέφτουν» κοντά στο σαββατοκύριακο. Νομίζω ότι θα δούμε αρκετούς Έλληνες τα Χριστούγεννα στην Καβάλα και περισσότερους ξένους το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο Αντώνης Μιτζάλης.

Βούλγαροι και Τούρκοι αναμένεται να αποτελέσουν την πλειονότητα των ξένων επισκεπτών στην Καβάλα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου

Ερωτηθείς για τις εθνικότητες των επισκεπτών που θα βρεθούν στα ξενοδοχεία της πόλης μας στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας απάντησε: «Κυρίως πρόκειται για Βούλγαρους, γιατί είναι σύντομος ο χρόνος παραμονής κι ακολουθούν οι Τούρκοι. Δεν θα έλεγα για Σέρβους και Ρουμάνους».

Σε σχέση με τις πληρότητες, ο Αντώνης Μιτζάλης παρατήρησε: «Είναι πολύ συγκεντρωμένα τα ποσοστά των πληροτήτων στα ξενοδοχεία μας στη διάρκεια των εορταστικών ημερών. Δεν απλώνονται όλο τον Δεκέμβριο. Οπότε ναι, μπορούμε να πούμε ότι τα τριήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα έχουμε υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία μας. Βέβαια μη ξεχνάμε ότι σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά θα διαδραματίσουν και οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν εκείνες τις ημέρες».

Έντονη η εποχικότητα στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα η κίνηση να πέφτει κατακόρυφα, τους τελευταίους μήνες κάθε έτους και το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με την κίνηση που έχει καταγραφεί στα ξενοδοχεία της Καβάλας, μετά το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου, αλλά και για το πώς αναμένεται να κινηθεί το 2019, ο Αντώνης Μιτζάλης απάντησε: «Το τελευταίο τρίμηνο του 2018 είναι πολύ ήρεμο, δεν έχουμε κάτι διαφορετικό, δυστυχώς. Έχουμε πολύ έντονη εποχικότητα στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα η κίνηση να πέφτει κατακόρυφα. Και το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς θα είναι δύσκολο για εμάς, καθώς σιγά – σιγά, από το Πάσχα και μετά, θεωρώ ότι θα αρχίσουμε να συζητάμε για το ξεκίνημα της νέας τουριστικής περιόδου. Νωρίτερα δεν έχουμε κάτι που να μας δίνει αισιοδοξία. Απλώς κάνουμε μια συντήρηση και φυσικά υπομονή».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...