Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παραμένει το ενδιαφέρον για βραχυχρόνια μίσθωση στην Π.Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Δεν ισχύουν για την Π.Ε. Καβάλας τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απόσυρση του ενδιαφέροντος των ιδιοκτητών ακινήτων από τις πλατφόρμες Airbnb, Booking και HomeAway.

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο κτηματομεσίτης και διαχειριστής ακινήτων, Ιορδάνης Αγγελιάδης, υπογραμμίζοντας ότι όχι μόνο δεν υπάρχει «στροφή» από τους ιδιοκτήτες στο παραδοσιακό «νοίκι», αλλά ότι το ενδιαφέρον για το Airbnb παραμένει αμείωτο! Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η έλλειψη κατοικιών για μακροχρόνια ενοικίαση παραμένει στην πόλη της Καβάλας.

«Μιλάμε για τεράστια έλλειψη νεόδμητης κατοικίας στην Καβάλα, όπως επίσης και σε περιοχές όπως είναι το Παληό, η Νέα Ηρακλείτσα και η Νέα Πέραμος…»

«Το πρόβλημα έχει οξυνθεί ιδιαίτερα τα δυο τελευταία χρόνια για τους υποψήφιους ενοικιαστές, κυρίως για οικογένειες που επιθυμούν να ενοικιάσουν για λίγα χρόνια ένα σπίτι της τάξης των 100 τετραγωνικών μέτρων περίπου. Αυτά τα σπίτια δεν υπάρχουν πλέον στην Καβάλα. Πάντα δεν ήταν εύκολη η αναζήτηση αυτών των σπιτιών, υπήρχε δυσκολία σε συνδυασμό βέβαια με το ότι από το 2010 και μετά σταμάτησε ουσιαστικά η οικοδομική δραστηριότητα στην πόλη. Από το 2010 μέχρι και σήμερα είναι ζήτημα αν έχουν «σηκωθεί» πέντε με έξι οικοδομές. Άρα, μιλάμε για τεράστια έλλειψη νεόδμητης κατοικίας στην Καβάλα, όπως επίσης και σε περιοχές όπως είναι το Παληό, η Νέα Ηρακλείτσα και η Νέα Πέραμος, περιοχές γενικά όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τουριστική κατοικία. Άρα αυτό το γεγονός επέδρασε αρνητικά στην εύρεση κατοικιών για μακροχρόνια ενοικίαση», σημείωσε ο Ιορδάνης Αγγελιάδης.

Εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, με αποκορύφωμα τα δυο τελευταία, γίνονται πολύ μεγάλες, αλλά και μικρές επενδύσεις σε κατοικίες για βραχυχρόνια μίσθωση

Αναφερόμενος παράλληλα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου airbnb, ο κ. Αγγελιάδης υπογράμμισε: «Από την άλλη είχαμε μεγάλη αύξηση όσον αφορά στις επενδύσεις που σχετίζονται με ενοικιάσεις τύπου airbnb. Εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, με αποκορύφωμα τα δυο τελευταία, γίνονται πολύ μεγάλες, αλλά και μικρές επενδύσεις σε κατοικίες. Αυτό έχει πολλαπλά οφέλη για τους ιδιοκτήτες και για την αγορά γενικότερα, καθώς ο ιδιοκτήτης αγοράζει όλα όσα είναι αναγκαία για να μπορεί να εξοπλίσει το ακίνητό του, ώστε να το φέρει σε κατάσταση που να μπορεί να ενοικιαστεί βραχυχρόνια».

Συχνό το φαινόμενο της προσφοράς επιπλωμένων διαμερισμάτων

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο newsit.gr, ένας στους τρεις στους ιδιοκτήτες γυρίζουν την πλάτη στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κι επιλέγουν να ενοικιάσουν το ακίνητό τους, με τον παραδοσιακό τρόπο, της μακροχρόνιας μίσθωσης. Τις περισσότερες μάλιστα φορές προσφέρουν επιπλωμένα τα διαμερίσματα. Το φαινόμενο προσφοράς επιπλωμένων διαμερισμάτων, είναι μάλιστα συχνό, αφού τα περισσότερα διαμερίσματα, που μέχρι πρότινος ήταν αναρτημένα σε κάποια από τις δημοφιλείς πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, τώρα διατίθενται προς ενοικίαση και μάλιστα σε τιμές υψηλότερες, έως και 15% σε σχέση με πέρυσι.

Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των περισσότερων για έκρηξη των εισοδημάτων τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα

Όπως προκύπτει από σχετική έρευνα που θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, σε ερώτηση που υποβλήθηκε σε 800 περίπου άτομα, «εάν θα επέλεγαν να διαθέσουν το διαμέρισμά τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb», μόνο το 25% εξ αυτών απάντησε θετικά.

Κι αυτό επειδή διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των περισσότερων για έκρηξη των εισοδημάτων τους, εξαιτίας της υπερβολικής προσφοράς επιπλωμένων καταλυμάτων στις πλατφόρμες Airbnb, Booking και HomeAway που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα. Σε συνδυασμό, δε, με τον οικοδομικό «οργασμό» για την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων, οι προσδοκίες των ιδιοκτητών ανατράπηκαν, καθώς δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα εισοδήματα που προσδοκούσαν.

Οι τιμές των ενοικίων για μακροχρόνια μίσθωση, διαγράφουν ανοδικό ράλι τους τελευταίους μήνες, καθιστώντας πάλι ελκυστικό τον παραδοσιακό τρόπο μίσθωσης των ακινήτων τους

Την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες, βλέπουν ότι οι τιμές των ενοικίων για μακροχρόνια μίσθωση, διαγράφουν ανοδικό ράλι τους τελευταίους μήνες, καθιστώντας πάλι ελκυστικό τον παραδοσιακό τρόπο μίσθωσης των ακινήτων τους. Οι μεσίτες υπολογίζουν ότι ο μέσος όρος αύξησης των μισθωμάτων κυμαίνεται στο 15%, με τη μεγαλύτερη αύξηση να εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας.

Για κάποιους η βραχυχρόνια μίσθωση, αποτέλεσε διέξοδο στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, αφού οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που διέθεσαν τα ακίνητά τους, προς μίσθωση μέσω κάποιας δημοφιλούς ηλεκτρονικής πλατφόρμας, εξασφάλισαν ικανοποιητικά εισοδήματα. (πηγή: newsit.gr).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...