Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Παναγιώτης Βασιλούδης: «Η αύξηση του Φ.Π.Α. κατά 10% θα είναι η ταφόπλακά μας»

Ημέρα:

spot_img

Για καταστροφή του κλάδου της εστίασης, λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α. από το 13% στο 23%, κάνει λόγο ο πρόεδρος του σωματείου καφεζυθοπωλών της Καβάλας, Παναγιώτης Βασιλούδης.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης αυτή τη φορά θα αναγκαστούν να επιβαρύνουν τους καταναλωτές, καθώς από το 2011 δεν έχουν αυξήσει τις τιμές και πλέον δεν αντέχουν να απορροφήσουν τις αυξήσεις.

«Η αύξηση του Φ.Π.Α. κατά 10% θα είναι η ταφόπλακά μας»

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Κάθε μέρα που περνάει είναι και χειρότερα.
Μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου θα έχει μεγάλη πτώση η δουλειά μας. Η αύξηση αυτή κατά δέκα μονάδες θα είναι η ταφόπλακα μας, η καταστροφή του κλάδου μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλούδης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η μείωση από το 23% στο13% που είχε καταφέρει η προηγούμενη κυβέρνηση, ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμη για το ίδιο το κράτος, καθώς οι επαγγελματίες είχαν αρχίσει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

«Το 23%, κακά τα ψέματα, δεν πληρώνεται. Για να το κάνουμε πρέπει να ανεβάσουμε τις τιμές μας. Η Καβάλα ζει από τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους. Φανταστείτε να τους ανεβάσουμε τις τιμές, στον καφέ για παράδειγμα, τι έχει να γίνει. Όλα τα έχουν φορτώσει πάνω στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικά σε αυτές της εστίασης. Πόσα χρήματα κερδίζουμε και μας φορολογούν τόσο βαριά; Έλεος πια», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Βασιλούδης.

«Η κατάσταση θυμίζει Οκτώβριο…»

Ο πρόεδρος των καφεζυθοπωλών της Καβάλας επισήμανε καταληκτικά ότι η κατάσταση, ιδιαίτερα στο νησί της Θάσου, θυμίζει αρχές φθινοπώρου, ενώ ήδη η κίνηση καταγράφει πτώση σχεδόν 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. «Η βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός και παρόλα αυτά κανείς δεν μας προστατεύει. Η πτώση του τζίρου μας με την αύξηση του Φ.Π.Α. και πάλι στο 23% θα είναι κατακόρυφη. Ήδη στην Θάσο η κίνηση είναι περίπου 40% πιο κάτω από πέρυσι. Μένει ένας και κάτι ακόμη μήνας καλοκαίρι και δεν ξέρουμε πως θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που έχουμε μπροστά μας. Δεν φτάνουν τα χρήματα. Μάλλον υπάρχει σχέδιο από έξω για να διώξουν τον τουρισμό από την χώρα. Αν συνεχίσουμε έτσι ούτε 10 εκατομμύρια τουρίστες δεν θα μας επισκεφθούν την επόμενη χρονιά. Η κατάσταση θυμίζει αρχές Οκτωβρίου! Είμαστε σε απόγνωση κανένας δεν νοιάζεται για εμάς», ανέφερε σχετικά ο Π. Βασιλούδης.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...